Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

DIY API 312 x8 preamp

9 odgovorov v tej temi

#1 baadc0de

baadc0de

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 320 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2011 - 08:36

Da se malo dokoncam DIY mrzlico januarja, ..

DIY API 312 predojacevalci, 8 kanalov: 4x GAR2520 opampi, 2x APP germanium, 2x APP-E high class A (karkoli ze proizvajalcu to pomeni).

Vsak kanal ima gain in output trim (post-trafo), +48V phantom, input pad, output pad, phase reverse, DI input.

Enega sem koncal, drugim manjka samo se wiring, ampak se bom lotil kasneje, ko bom zvrtal 16 XLRjev v back panel. Z zvokom sem pa zelo zelo zadovoljen.

#2 mateollo

mateollo

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 110 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2011 - 08:53

OMG ohmy.gif jst bi tud to mel:)me kr prime da bi šou na tečaj elektronike al neki...res vsaka čast clap.gif

#3 baadc0de

baadc0de

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 320 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2011 - 09:05

QUOTE (mateollo @ 10. Jan 2011 09:53:13) <{POST_SNAPBACK}>
OMG ohmy.gif jst bi tud to mel:)me kr prime da bi šou na tečaj elektronike al neki...res vsaka čast clap.gif

Saj lahko... elektronika ni tako zakomplicirana, drugo je da to vseeno ni tako zastonj kot mogoce izpade na prvo zogo

-- 4x opampi 176€
-- 364$ trafoti
-- 100$ PCBji
-- cca 800$ ostali opampi, komponente, knofi, potenciometri..
-- 50€ skatla in 80€ front panel

Sam zivci ko se urezes s skalpelom, speces s spajkalnikom, ko ti ze tretji pin zapovrstjo pade ven s klesc in .. potem prizges in dela ne. Zivcki so neprecenljivi.. Saj zdaj bo dober test ko bo treba zvrtat 16 XLR odprtin v jeklo... neeee..

#4 Jitter

Jitter

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 137 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2011 - 09:37

Kolk maš pa debel pleh? To bi ti lahko jaz zrezeal z CNC laserjem... tam do 1,5mm gre brez problema.
Vse elektronske naprave delujejo na dimček. Ko dimček ispustijo, ne delujejo več.

#5 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2011 - 09:46

mateollo... jst pa še eden al pa dva gremo v nakup DIY 500 series modulov ... mal bolj simple kot tole, pa verjetno bom dal nekomu narediti ... nabavna cena je tm nekje 270€ po kanalu, s ta hudimi opampi sevede wink.gif

če te zanima povej wink.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#6 mateollo

mateollo

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 110 prispevkov

Objavljeno 10 januar 2011 - 10:08

ja me zanima seveda:) no dej te bom zaklicu pol popoldne... sam res je tole 8 brutalnih kanalov:)

#7 baadc0de

baadc0de

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 320 prispevkov

Objavljeno 04 marec 2011 - 12:14

QUOTE (mateollo @ 10. Jan 2011 11:08:58) <{POST_SNAPBACK}>
ja me zanima seveda:) no dej te bom zaklicu pol popoldne... sam res je tole 8 brutalnih kanalov:)

Totalno prevec dela z drugimi zadevami... ampak sem si vzel cas, napolnil se ostale kanale in opampe ter zadevo malo zdebuggiral. Zdaj dela kot mora..

Komaj cakam da skombiniram se s tape simulatorjem in gremo snemat bobne.. samo do takrat bo treba se kaksnega c12 narest za OH..

#8 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 04 marec 2011 - 09:23

Svaka ti cast !
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#9 Ziga

Ziga

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 199 prispevkov
  • Interests:Studijsko delo na sploh, vsega novega kar bom zvedel bom vesel :)

Objavljeno 04 marec 2011 - 02:10

slin slin... baby.gif

sem že neki cajta razmišlou o 4 kanalni vrjanti, pa nekak finance ne znesejo... če pa se pojav kaj viške, ti pa že zdej povem da te bom mal zagnjavil za razne info kar se tiče ohišja, napajalnika...

skratka, svaka čast! Upam da bojo kakšni posnetki, pa mam občutek da nisem edini biggrin.gif

#10 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 04 marec 2011 - 02:13

Ni kaj, pohvale z moje strani!
Nenad Patkovic

Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov