Monitorji kot Hi-fi?
Objavljeno 21 december 2006 - 12:14
V ProAudio sem poslušal Krk rp6, pa mi je bil zvok zelo všečen... ne vem pa, kako bi to zvenelo v dnevni sobi.
Objavljeno 21 december 2006 - 02:06
to je edini pomislek, ki pa ni tako hud....
Objavljeno 21 december 2006 - 03:08
V ProAudio sem poslušal Krk rp6, pa mi je bil zvok zelo všečen... ne vem pa, kako bi to zvenelo v dnevni sobi.
Za dobre HI-FI zvočnike boš odštev mnogo več kot za tele KRK-e v Audiopro-ju!
Nekaj besed o KRK-ih najdeš tut na tem forumu, malo posrfej :wink:
Objavljeno 21 december 2006 - 05:31
super zvocniki za njihovo ceno so pasivni Alesis M1?? ki nudijo vec kot primerljivi hifi. Ce je tvoj budget malo vecji so pa Dynaudio BM6P s povprecnim hi-fi ampom nenadjebljivi.
Se najbolj med hi-fi in pro so pa B&W serija 600.
Lp MIha
Objavljeno 22 december 2006 - 12:15
bi pravzaprav zgubil na zvoku, če proizvajalec priporoča max. oddaljenost 3m?)
Precej teh nearfieldov je dandanes ze skoraj midfield... S preveliko razdaljo predvsem zgubis jasnost slike, dinamiko - glasnost, stereo sliko, itd. Sem pa ze slisal Alesis M1 in stare Monitor One kot hi-fi - pa je precej boljse od kaksnih navadnih hi-fi boksicev iste cene, na RS-u so nekoc narediti karaoke s starimi Yamaha NS10, pa je zvenelo cisto konkretno... V Big Bangu sem nekoc prosil prodajalca, da je na Cyrus III amp priklopil Tannoy System 800 + radijski Marantzov CD player (najvisji model spila, kot njihovi najboljsi hi-fi playerji, a stane tretjino manj - pa se balansirane izhode ima...). Ta kombinacija je pozrla vse prej sprobane hi-fi variante podobnega cenovenga razreda - prodajalec je celo poklical kolega, da slisi, kako ta cudna kombinacija spila - saj ves - hi-fi in glasbeni oddelek sta locena v Big bangu - monitorje so prinesli na hi-fi oddelek in se cudili... Da ne povem, kako audiofilsko se obnesejo JBL 4430, ki sem jih nekaj casa zlorabljal v te namene...kot malo vecje hi-fi boksice...
A tako veliko sobo imas? Da bi lahko poslusal z razdalje 5,5 metrov? Potem vsekakor rabis kaksne midfield ali kar main, velike monitorje - mogoce Dynaudio BM15 pasivce ali pa stare Tannoy System 1000 ali 1200... Ce pa kje najdes stare velikane s 15" basi - JBL, Urei, Tannoy, pa toplo priporocam - sploh stari Tannoyi so genialni boksi - topli, nora stereo slika, velikanski bass... Pa vecina teh boksov ima super izkoristek in jih lahko furas tudi s kaksnimi manj mocnimi lampaskimi audiofilskimi ampi...
Ce pa govorimo o manjsem budgetu - tisti KRK niso slaba ideja, za resno poslusanje se pac vsedes blize, za hi-fi background, pa bo cisto o.k. tudi od dalec.... Pri kolegu sem slisal ta male Rok It, pa sem ze razmisljal, da bi si jih omislil za kuhinjski hi-fi...
Malo sem se razpisal, ker sem se sam kar dosti ukvarjal s to idejo - monitorji za hi-fi.
Upam, da ti kaj koristi...
Aja se to - Dynaudio BM15 pasivni + retro receiver Sansui 9090 - noro dobro za hi-fi !!
Objavljeno 22 december 2006 - 04:04
Dve opciji sta:
Moja soba ima dimenzije 3,5m*3.7m (priblizno), druga opcija je nasa dnevna soba z dimenzijami 8m*4m. Sprasujem zato, ker me zanima, če bojo starši za in če jim bo všeč moj predlog za postavitev monitorjev v ta veliko sobo.
Še predenj pade odločitev bi se rad informiral o teh zadevah.
Saj veš, z akustiko in velikostjo sobe je zmer bil hudič....
Objavljeno 22 december 2006 - 04:39
Za hi-fi so cisto kul... Ne vem na kaj ste jih furali - res pa so kar pozresni - na über mocnem Sansui 9090 so zveneli super, na Alesis RA-300 zadovoljivo, a ne prevec prepricljivo... Na nekem malo drazjem marantzu (ne vem imena modela), pa zelo solidno hi-fi... V primerjavi s pasivnimi (in tudi aktivnimi) Alesis M1 so vsekakor bolj konkretni boksi... Verjamem pa da je aktivna verzija boljsa... stane pa tudi enkrat vec.
Trenutno so to moji hi-fi boksi in se ne pritozujem... iscem pa nov ojacevalec... fajn je tudi to - da izgledajo kot hi-fi boksi - crn les, crna mrezica...
Objavljeno 23 december 2006 - 09:15
O visjem rangu pa mislim takole: BM15, obe varianti, po moje nista vredni niti pol cene. Splaca se probat kake Adam, ali pa drazje modele od Krka. Seveda obstaja se nesteto drugih, a pri nas jih bos tezko dobil.
Pa splaca se ti kupit zvocnike s cim vecjimi basovci, sicer bodo na dalec zveneli zelo medlo, neprepricljivo.
Objavljeno 24 december 2006 - 05:29
Lepe praznike.
Objavljeno 25 december 2006 - 06:48
M1 sem pa priporocil predvsem zato, ker so cenejsi. A ne pravim da so mi vsec. Bolj se navdusujem nad BM6, ali pa Adami ki so me parkrat zelo fascinirali.
Ja, lepe praznike vsem!
Objavljeno 09 januar 2007 - 01:39
Ugotovil sem da se monitorjev ne da direktno priključiti na mojo zvočno karto, ker zgleda zadaj tako:
Zanima me na kaksen nacin se da resiti priklop, obstaja kak tak kabel, lahko to nekako priklopim preko česa takega
Ali si bom moral omisliti kaksno drugo zvocno karto (to se mi še najmanj dopade) se bi dalo rešit s kakim mixerjom? Da gre signal iz kartice v mixer na mixer pa potem priklopim zvočnika in bi špilalo?
Objavljeno 09 januar 2007 - 08:15
Kar pa mislim da boš težko našel, zato si raje umisli mini jack na RCA (činč) in še adapter RCA na JACK :wink:
Mini jack - činč veš kako zgleda :wink: no tale adapter pa tko zgleda
Objavljeno 09 januar 2007 - 11:05
Kaj pa glede izgubljana kvalitete v zvoku, se to ne bo poznalo? Bi se splacalo kvalitetnejsi mixer kot je tale behringerjev, ali je bolj pomembna sama zvočna, tale karta vem da ni neka huda zadeva
Objavljeno 09 januar 2007 - 11:55
Kaj pa glede izgubljana kvalitete v zvoku, se to ne bo poznalo? Bi se splacalo kvalitetnejsi mixer kot je tale behringerjev, ali je bolj pomembna sama zvočna, tale karta vem da ni neka huda zadeva
Z vsakim dodatnim kosom: kabel/adapterji,... bo nekaj na kvaliteti šlo, ker pa behringer in creative niso glih nekaj posebnega glede kvalitete signala, menim da ne bo hude razlike.
Vedno pa je tako; najšibkejši člen v verigi določa neko/slabo kvaliteto signala, drugi členi/elementi seveda dodajajo slab signal.
Če se ne misliš ukvarjat vsaj polprofesionalno ni frke, drugač pa...
Če ni denarja, probaj kupit kvalitetni zvočno z mic preampi (kolko jih pač potrebuješ) in routaš softwersko. Ali pa npr. soundcraftove ali mackieve mix mizice so mnogo boljše.
Objavljeno 10 januar 2007 - 01:51
Ker verjetno nisi zahteven; Ja lahko bi. Upam le da nimaš prekvalitetne zvočne kartice, ki jo potemtakem ne izkoriščaš dovolj.
Jaz recimo na ministolpu doma gledam divx filme, ker so zvočniki boljši kot v/na TVju
Mogoče ti ta setup lahko koristi kot "boom box" preverjanje- ala približek povprečnemu poslušalskemu sistemu doma. V tem primeru imaš na ministolpih tudi nastavitve "vgrajenega eq-ja" in lahko simuliraš "smiley hifi sound".
To pa je tudi to o zvoku in monitoringu preko ministolpa.
Objavljeno 17 marec 2009 - 11:02
Jaz recimo na ministolpu doma gledam divx filme, ker so zvočniki boljši kot v/na TVju
Mogoče ti ta setup lahko koristi kot "boom box" preverjanje- ala približek povprečnemu poslušalskemu sistemu doma. V tem primeru imaš na ministolpih tudi nastavitve "vgrajenega eq-ja" in lahko simuliraš "smiley hifi sound".
To pa je tudi to o zvoku in monitoringu preko ministolpa.
HEy!
brskam po forumu za odgovorom na vprašanje hi-fi ja za monitoring,...pa mi ne gre najboljš,...
Jst sm preizkusil monitorje behringer, samson in alesis,... vendar najlepši zvok in najbolje slišim detajl s hi-fi... Enostavno ko sem delal mix z alesis sem mel potem na hi fi preveč basov pa visoki so piskali full(EQ flat-oz. ga sistem sploh nima:),...srednji so mi pa zmanjkali,... Ne štekam v čem je poanta monitorjev za 600-700Eur par ko pa z njimi nardim slabši mix kot s hi fi??? A mi lahko kdo pojasni v čem je trik? Uporabljam pa NAD 2200 končno, presouns kartico in Jamo Classic6 serijo hi-fi zvočnikov za monitoring. Postavljeni so za mizo na tleh in visokotonček je na višini ušes... prilagam slabo fotko, sam se bo dalo videt postavitev(zvočniki so za mizo levo in desno pred izolacijsko peno),... pa povejte, al izvira opisano stanje iz prostora al so monitorji za 600-700eur realno slabši kos opreme od opisanega hi-fi-ja. Hvala za vsak odgovor, ker ne vem al naj dam keš za monitorje al ne... Sej štekam da ni dost info za hude odgovore, sam tko iz izkušenj zihr veste kaj bi blo fajn,...
RG
Objavljeno 17 marec 2009 - 12:07
LP.GiGaHeRtZ
Objavljeno 17 marec 2009 - 01:00
Objavljeno 17 marec 2009 - 03:08
en nasvet od vas k mate izkusnje,.... jutr se srecam z arhitektom ki mi bo stanovanjsko hišo risal, zravn bom pa zidal še posebej poslovni "objekt" v katerem bodo dve pisarni, WC, manjše skladišče za opremo, CR in snemalnica ter en skupni prostor za kavico skuhat,... Že dalj časa se ukvarjam z idejo koliko naj bi bila velika snemalnica in koliko CR... Prosim, za nasvet v grobem koliko metrov al pa vsaj kakšna naj bodo razmerja med širino, dolžino, VIŠINO??? Pa neki sm razmišljal o ukrivljenem zidu, zarad dizajna pa tudi če bi s tem dosegel kak specfičen zvok v prostoru, ki bi dal pečat v vsak posnetek, ki bo tam posnet... Sej zdej sam tko na prvi uč, pole k bo arhitekt mal skiciral bom prflikal, da mi pomagate narest Ql plac. Pomembo je tud da plac ne bo zgolj za snemajne pač pa tud za vaje z bendom. Point ni v hudem profi studiu pač pa sam tolk, da vse projekte lahko delam sam DIY pa v enem univerzalnem placu-torej kompromisi z vseh strani,... A ma kdo kej tazga za pogledam maybe?
vem sm off topic,...bom odpru novo k bom mel kej narisano
tnx šenkrat
RG
Objavljeno 17 marec 2009 - 03:52
Malo premalo časa je to da se ti kar tako odgovori brez natančnih vseh morebitnih in morda nebitnih podatkov.
Dobronamerno predlagam, da greš že od začetka kot se šika.
Lahko odpreš novo temo, lahko mi tudi pošlješ PM če misliš resno.
Za zanimivost predlagam tole temo na GS-ju: studio-design-contest-free-trip-hawaii
... ni bilo nekega zanimanja...
Objavljeno 17 marec 2009 - 03:54
prvo vprašanje ki ti ga bo NLP zastavil bo: povej mere, kolikšen prostor imaš namen naredit (maksimalno), potem se bomo pa naprej menli...
Dodaj odgovor
1 uporabnikov bere to temo
0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov