Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Kosta - Stiks

• Prosimo prijavite se za odgovor
13 odgovorov v tej temi

#1 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 11 februar 2010 - 02:02

Pozdravljeni !!!

Uploadal sem ta komad od Koste gor, ker mi je ful ampak res ful dobr, tako lirike kot produkcija je super !!!
Ja minimalB je pokazu da zna biggrin.gif Res dobra in zanimiva umirjena podlaga biggrin.gif

Kosta - Stiks Pripeta datoteka  Kosta___Stiks.mp3   4,88MB   64 Število prenosov

Seveda ni singl, je pa iz zadnje plošče od Koste - Napačni toni ( 2008 )

Prijetno poslušanje biggrin.gif

Lp

#2 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 11 februar 2010 - 03:29

Ja kje si pa to nasel? To smo delali leta nazaj in je potem Kosta to izdal veliko kasneje...

... sem ze skoraj pozabil!!!

: )

Lp,

b.

#3 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 11 februar 2010 - 04:59

QUOTE (minimalB @ 11. Feb 2010 15:29:42) <{POST_SNAPBACK}>
Ja kje si pa to nasel? To smo delali leta nazaj in je potem Kosta to izdal veliko kasneje...

... sem ze skoraj pozabil!!!

: )

Lp,

b.

Hehe, ni važn kok let nazaj, še zmer izpade ful dobr, še posebi si zanimivo odigral pr 1.18 sekund se začne ena melodija sam nevem ali je to synth al kakšna flavta našraufana, uglavnem res dobr biggrin.gif

Lp

#4 Gregor Zemljic

Gregor Zemljic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 210 prispevkov

Objavljeno 11 februar 2010 - 07:28

Zelo cool plata....sem delal mastering (napol) .....in naredil napako , ker sem hotel da zveni približno enakomerno, kar je bila tudi želja naročnika(Kosta).......

komadi so bili pa iz različnih studijev, od različnih producentov in zelo različni v kvaliteti miksa in produkcije.....

zelo težko za dat na nek skupni imenovalec.....in je bilo treba naredit par kompromisov......in je par komadov malo spremenilo karakter....in predvsem glasnost...

Tako da par producentov ni bilo zadovoljnih z rezultati masteringa pri posameznih komadih....tako da so albumu končali samo ene trije -štirje moji masterji...

Še vedno pa mislim , da je moja verzija delovala bolj celovito....in zvokovno bolj enkomerna.....kot album.....je pa par komadov "malo nastradalo"....v korist celote....

G

#5 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 11 februar 2010 - 07:34

QUOTE (Gregor Zemljic @ 11. Feb 2010 19:28:31) <{POST_SNAPBACK}>
Zelo cool plata....sem delal mastering (napol) .....in naredil napako , ker sem hotel da zveni približno enakomerno, kar je bila tudi želja naročnika(Kosta).......

komadi so bili pa iz različnih studijev, od različnih producentov in zelo različni v kvaliteti miksa in produkcije.....

zelo težko za dat na nek skupni imenovalec.....in je bilo treba naredit par kompromisov......in je par komadov malo spremenilo karakter....in predvsem glasnost...

Tako da par producentov ni bilo zadovoljnih z rezultati masteringa pri posameznih komadih....tako da so albumu končali samo ene trije -štirje moji masterji...

Še vedno pa mislim , da je moja verzija delovala bolj celovito....in zvokovno bolj enkomerna.....kot album.....je pa par komadov "malo nastradalo"....v korist celote....

G

Svaka čast, dobr zveni, čeprav je mogoče nekje res preglasno včasih Kostini vokali, včasih podlaga, ampak pri kakšnih 3-4 komadih, drgač pa super biggrin.gif
Keri 3-4 masterji so pa tvoji mislm na kerih komadih, sam da znam primerjat oziroma, da poslušam in vidm razliko med ostalimi ?

Lp

#6 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 11 februar 2010 - 08:38

To je res izjemno težka in nemogoča naloga, da se popolnoma zabrišejo razlike in uskladijo komadi.
Nenad Patkovic

#7 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 11 februar 2010 - 10:01

Ja, zelo neprijetna naloga je glihanje razlik...

Ko je prisel album ven, sem bil kar malo sokiran glede razlik... mislim pa da so na koncu trije razlicni master inzenirji gor... nisem vec 100%

@beatmakerr: to je tak sinusoidni synth, narejen v mono nacinu (samo en ton je lahko aktiven na enkrat - ce stisnes drug ton medtem ko prejsnega se vedno drzis, se bo slisal samo zadnji ton) in igran legato (vezano), da simulira frulico. Naredil sem ga pa z roland JV2080. Potem pa je gor dolg reverb s predelay parametrom na 0, da dobis obcutek (recimo), kot da kak stricek to igra na kaksni planini...

Lp,

b.

#8 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 11 februar 2010 - 10:12

QUOTE (minimalB @ 11. Feb 2010 22:01:14) <{POST_SNAPBACK}>
Ja, zelo neprijetna naloga je glihanje razlik...

Ko je prisel album ven, sem bil kar malo sokiran glede razlik... mislim pa da so na koncu trije razlicni master inzenirji gor... nisem vec 100%

@beatmakerr: to je tak sinusoidni synth, narejen v mono nacinu (samo en ton je lahko aktiven na enkrat - ce stisnes drug ton medtem ko prejsnega se vedno drzis, se bo slisal samo zadnji ton) in igran legato (vezano), da simulira frulico. Naredil sem ga pa z roland JV2080. Potem pa je gor dolg reverb s predelay parametrom na 0, da dobis obcutek (recimo), kot da kak stricek to igra na kaksni planini...

Lp,

b.

Lepa biggrin.gif Res se svetovno sliši ta synth , me kr pelje po podlagi music.gif

#9 Gregor Zemljic

Gregor Zemljic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 210 prispevkov

Objavljeno 12 februar 2010 - 07:24

QUOTE (beatmakerr @ 11. Feb 2010 19:34:30) <{POST_SNAPBACK}>
Svaka čast, dobr zveni, čeprav je mogoče nekje res preglasno včasih Kostini vokali, včasih podlaga, ampak pri kakšnih 3-4 komadih, drgač pa super biggrin.gif
Keri 3-4 masterji so pa tvoji mislm na kerih komadih, sam da znam primerjat oziroma, da poslušam in vidm razliko med ostalimi ?

Lp

Uff...se pa ne spomnim.....vem pa da sem si dal precej dela z tem projektom....celo avtomatiziral sem eq-je v kiticah in refrenih pri nekaterih komadih.....in par komadov večkrat popravljal , da bi bolj "pasali" na album.....bom pogledal na CD....mogoče se mi osveži spomin....

LP G

#10 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 12 februar 2010 - 08:49

Če se boš spomnu plis povej, me res zanima biggrin.gif

Drgač pa bi postavu vprašanje za vse !!!

Je še kdo tukaj, ki je že produciral kakšnega raperja, pa če lahko imena raprjev, seveda če ni skrivnost, da mal slišm izdelke biggrin.gif

Lp

#11 Gregor Zemljic

Gregor Zemljic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 210 prispevkov

Objavljeno 12 februar 2010 - 11:39

QUOTE (beatmakerr @ 12. Feb 2010 20:49:47) <{POST_SNAPBACK}>
Če se boš spomnu plis povej, me res zanima biggrin.gif

Drgač pa bi postavu vprašanje za vse !!!

Je še kdo tukaj, ki je že produciral kakšnega raperja, pa če lahko imena raprjev, seveda če ni skrivnost, da mal slišm izdelke biggrin.gif

Lp

AliEn - Smetana za frende

#12 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 12 februar 2010 - 11:53

Celo plato ? biggrin.gif

#13 Gregor Zemljic

Gregor Zemljic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 210 prispevkov

Objavljeno 13 februar 2010 - 09:52

QUOTE (beatmakerr @ 12. Feb 2010 23:53:50) <{POST_SNAPBACK}>
Celo plato ? biggrin.gif

JA......naredil vse beate, vse sprogramiral, vse posemplal, zrezal, posnel vse vokale, vse zmiksal......mastering je delal pa Janez Krizaj

#14 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 13 februar 2010 - 04:47

QUOTE (Gregor Zemljic @ 13. Feb 2010 09:52:31) <{POST_SNAPBACK}>
JA......naredil vse beate, vse sprogramiral, vse posemplal, zrezal, posnel vse vokale, vse zmiksal......mastering je delal pa Janez Krizaj

Hudooo biggrin.gif

Svaka čast !!!

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov