Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Velocity

22 odgovorov v tej temi

#1 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 31 december 2009 - 12:01

Pozdravljeni !!!

Nism odprl teme že ful časa, pa sm se odloču, da spet nekaj vprašam ljudi, ki poznate oziroma veste kako se določenim stvarem v glasbeni produkciji in glasbi na splošno streže biggrin.gif

Namreč pripravil sem par podlag za nekoga, ki pripravlja album in na katere je tud že posnet vokal, vendar je fora ubistvu v tem, da so vsi zvoki, ki sem jih odšpilal, narisani, ker nisem vedel, da obstaja funkcija quantaize note in zato zveni vse enako, vsak ton je enako glasen, to mi je povedal prijatelj in rekel da bi bilo vse skp bolj dinamično, če bi to še enkrat odšpilal in poravnal brez risanja not.Danes sem to nameraval narediti, vendar ugotovil, da moj sintisajzer nima velocity, tako da tudi ko odšpilam in samo poravnam vsaka nota enako zveni, zdej me pa zanima namreč podlage delam v reasonu, in sm že neki gledal za velocity sam sem najdel samo to in nevem kako naštimati to, da bo tako kot je treba !!!
reason.jpg
Zanima me pa, če je bolš, da kupim midi kontroler, ki ima ta velocity ali lahko vse skp rešim v programu z nastavitvami ???

Najlepša hvala za odgovore !!!

Lp

#2 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 31 december 2009 - 12:07

quantaize nima veze z veločiti ampak ti postavi taktno napačno zaigrane note na pravo mesto,
če tvoj sint nima veločiti oz dinamičnih tipk potem ti bo v vsakem primeru zaigralo isto glasnost,edino na roko lahko zrišeš u tem
primeru različne vrednosti,software pač pobere kaj dobi od midi kontrole in u tvojem primeru je pač poln šus
neglede na to kako močno udariš,on pač zapiše to kaj dobi .... torej al nov kontroler-sint ,ali na roko risat vsako noto posebej...ali
več če jih označiš več

Prispevek uredil/a: microsound, 31 december 2009 - 12:09 .

..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#3 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 31 december 2009 - 12:30

QUOTE (microsound @ 31. Dec 2009 00:07:38) <{POST_SNAPBACK}>
quantaize nima veze z veločiti ampak ti postavi taktno napačno zaigrane note na pravo mesto,
če tvoj sint nima veločiti oz dinamičnih tipk potem ti bo v vsakem primeru zaigralo isto glasnost,edino na roko lahko zrišeš u tem
primeru različne vrednosti,software pač pobere kaj dobi od midi kontrole in u tvojem primeru je pač poln šus
neglede na to kako močno udariš,on pač zapiše to kaj dobi .... torej al nov kontroler-sint ,ali na roko risat vsako noto posebej...ali
več če jih označiš več

Hvala microsund za odgovor !!!

Kar se tiče ta quantaize sm se očitno narobe izrazil, vem da to poravna napačno zaigrane note, tko da ja očitno bo treba kupiti midi kontroler !!!
Gledal sm že par kontrolerjev pa mi je najbl zanimiv m-audio axiom 61, mi lahko še kdo katerega svetuje, ki je vreden svoje cene in zanesljiv ( cena nekje do 300 evrov, če je cenejši še tok bolš hehe , sam da je dobr ) ubistvu me zanima, kaj je najbolše imeti za ustvarjanje beatov, semi-weight tipke al klavirske al navadne, kaj se najbolje obnese tudi pri velocity, mislim da ta velocity pride do izraza !!!

Hvala

#4 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov

Objavljeno 31 december 2009 - 01:35

QUOTE (beatmakerr @ 31. Dec 2009 00:30:37) <{POST_SNAPBACK}>
Hvala microsund za odgovor !!!

Kar se tiče ta quantaize sm se očitno narobe izrazil, vem da to poravna napačno zaigrane note, tko da ja očitno bo treba kupiti midi kontroler !!!
Gledal sm že par kontrolerjev pa mi je najbl zanimiv m-audio axiom 61, mi lahko še kdo katerega svetuje, ki je vreden svoje cene in zanesljiv ( cena nekje do 300 evrov, če je cenejši še tok bolš hehe , sam da je dobr ) ubistvu me zanima, kaj je najbolše imeti za ustvarjanje beatov, semi-weight tipke al klavirske al navadne, kaj se najbolje obnese tudi pri velocity, mislim da ta velocity pride do izraza !!!

Hvala

jaz imam keyrig 49, M-audio ,če ti ne rabijo neki rotary knofi in padi je za ta keš to čist ok, za tvojo dejavnost ti obteženih tipk ne priporočam,
saj boš 90% tolku bobne, bas linije in podobne stvari, kjer so pa obtežene tipke oz piano wannabe mehanika prej moteče
kot pa koristno....odbeataj en loop na te tipke pa ti bo takoj jasno o čem govorim...kakih hudih solaž na pianu pa tudi verjetno
neboš delal....mogoče pa boš nevem .....

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#5 minimalB

minimalB

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 764 prispevkov
  • Interests:Audio, Video, Broadcast, Film, Multimedia

Objavljeno 31 december 2009 - 12:23

Za bobne in podobne instrumente bo random funkcija povsem ok.

Tisto ko si obkrozil je prava stvar.

Oznaci note ki te zanimajo (naprimer vse hihat-e), nastimaj random na 10% in parkrat stisni Apply.

Ta funkcija ti bo od trenutne glasnosti (ki je sedaj enaka za vse note) spremenila velocity nakljucno za +/- 10%

Vse kar moras pazit je, da tvoj virtualni istrument uposteva velocity (ker da se tudi nastimat, da ti ga ignorira, ali uposteva minimalno).

Lp,

b.

#6 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 31 december 2009 - 02:44

Microsound, beate delam v reasonu, predvsem hip hop, r'n'b style, tudi house včasih in funk !!! Iščem midi kontroler, ki ma velocity in dobre tipke, ki nardijo dinamiko, to mi je zelo pomembno saj bi rad, da violine ali kakšn klavir, bass ki jih odigram, da zvenijo raznoliko, da ni vse isto na frekvenci. Tako kot si reku, mi lahko semi-weight tipke predstvaljajo problem, ker nism nek pianist, ki bi špilal simfonije, vendar me zanima, če je pr semi-weight tipkah velocity bolj izrazit kot pri navadnih ? Tisti knofi, mi ne koristijo glih ful, ker itak vse naštimam v reasonu na mixerju, tko da edino kar me še skrbi je to, da se velocity drugače obnaša pri navadnih tipkah kot pri semi-weight, ker bi res rad dobil dinamiko pri violinah in podobno ....

MinimalB - Zanima me, če se ta random isto obnaša kot, če bi odigral z kontrolerjem ki ima velocity ali je to bolj tko ?

Hvala za pomoč !!!!

Lp

#7 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 31 december 2009 - 04:10

Kup si en običajen midi keyboard, k je velocity sensitive. M-Audio ti bo čisto v redu. Pol-obteženih ne rabš po moje čist nč. Tko da lepo naklikaj beat, pa kot ti je reku minimal - daš random 10%. ( pa še to, če mene vprašaš...samo za hihat, kick in snare naj kar bosta stabilna oz. skoz enaka, razn če maš tak pattern, da je treba mal dinamike)
Za ostale instrumente je pa navadn velocity sensitive keyboard čist v redu.

En midi keyboard je Vale prodajal pred časom tu na forumu... zame ma tist Novation super tastaturo...ne vem če je še naprodaj.
drgač pa karkoli pač kupiš do 200€ al kolk že...prbližno ista jajca.
Pejd v audiopro, k majo teh tamalih midi klaviaturc ful, pa vzameš eno, pa je.

#8 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 31 december 2009 - 04:21

QUOTE (BlackOrWhite @ 31. Dec 2009 16:10:05) <{POST_SNAPBACK}>
Kup si en običajen midi keyboard, k je velocity sensitive. M-Audio ti bo čisto v redu. Pol-obteženih ne rabš po moje čist nč. Tko da lepo naklikaj beat, pa kot ti je reku minimal - daš random 10%. ( pa še to, če mene vprašaš...samo za hihat, kick in snare naj kar bosta stabilna oz. skoz enaka, razn če maš tak pattern, da je treba mal dinamike)
Za ostale instrumente je pa navadn velocity sensitive keyboard čist v redu.

En midi keyboard je Vale prodajal pred časom tu na forumu... zame ma tist Novation super tastaturo...ne vem če je še naprodaj.
drgač pa karkoli pač kupiš do 200€ al kolk že...prbližno ista jajca.
Pejd v audiopro, k majo teh tamalih midi klaviaturc ful, pa vzameš eno, pa je.

Ja sej že iščem, če kdo prodaja kej pocen hehe biggrin.gif Tko da ko kupim midi keyboard, bom prešpilal vse violine, klavirje itd..., da bo zvenel dinamično in malce bolj zanimivo biggrin.gif Me pa zanima, če kupim keyboard k je velocity sensitive, a potem moram kaj spremeniti nastavitve v reasonu za note velocity al pustim vse tko k je na uni slikci k sm jo na začetku prlimal ??

Njalepša hvala za pomoč !!!

Lp

#9 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 31 december 2009 - 04:47

Tiste "nastavitve" k so na prvi slikci, so namenjene obdelavi. To pomeni, da obdeluješ že posnete midi aktivnosti.
Primer: s svojim keyboardom si posnel en beat, ker ni velocity sensitive, maš fixen velocity, recimo da 100.
S tistimi parametri lahko manipuliraš z velocityjem.
Lahko izbereš poljubne tone recimo, recimo hihat.

Add: 20 /pomeni da boš izbranim tonom povečal velocity za 20. V našem primeru na 120. (od 0 do 127 gre, saj to pa veš, a ne)

Fixed
: / ko boš mel midi keyboard ki bo občutljiv na velocity, boš pa mogoče hotel da majo določene zadeve, recimo "snare" vedno isti velocity. Izbereš vse "snare" in določiš recimo 110, nato Apply in vsi snare (ali pač druge izbrane note) bojo meli fiksn velocity, to je 110. (oziroma kakor pač nastaviš)

Scale
: tukaj lahko povečaš ali pomanjšaš velocity za določen procent. Če hočeš izbranim notam zmanjšati velocity za polovico, nastaviš Scale: 50% in daš Apply.
.
Random
: tole pride v poštev pri tebi, k še nimaš dobre klaviature. Izbereš recimo "hihat-e" in daš Random 10%. Če si prej mel vse hihate z vrednostjo 100, bojo sedaj od 90 do 110, pač random.

Znači...te "nastavitve" nimajo veze, ko ti snemaš. Uporabljajo se potem, ko maš že posneto hočeš kaj spremenit/popravit/ipd.
Na isti princip delujejo ostale operacije v meniju "Tools" (Quantize, Pitch/Transpose, Note Velocity, Note Lengths, Legato Adjustments, Scale Tempo, Alter Notes, Automation Cleanup).

#10 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 31 december 2009 - 05:19

QUOTE (BlackOrWhite @ 31. Dec 2009 16:47:43) <{POST_SNAPBACK}>
Tiste "nastavitve" k so na prvi slikci, so namenjene obdelavi. To pomeni, da obdeluješ že posnete midi aktivnosti.
Primer: s svojim keyboardom si posnel en beat, ker ni velocity sensitive, maš fixen velocity, recimo da 100.

Add: 20 /pomeni da boš izbranim tonom povečal velocity za 20. V našem primeru na 120. (od 0 do 127 gre, saj to pa veš, a ne)

Fixed
: / ko boš mel midi keyboard ki bo občutljiv na velocity, boš pa mogoče hotel da majo določene zadeve, recimo "snare" vedno isti velocity. Izbereš vse "snare" in določiš recimo 110, nato Apply in vsi snare (ali pač druge izbrane note) bojo meli fiksn velocity, to je 110. (oziroma kakor pač nastaviš)

Scale
: tukaj lahko povečaš ali pomanjšaš velocity za določen procent. Če hočeš izbranim notam zmanjšati velocity za polovico, nastaviš Scale: 50% in daš Apply.
.
Random
: tole pride v poštev pri tebi, k še nimaš dobre klaviature. Izbereš recimo "hihat-e" in daš Random 10%. Če si prej mel vse hihate z vrednostjo 100, bojo sedaj od 90 do 110, pač random.

Znači...te "nastavitve" nimajo veze, ko ti snemaš. Uporabljajo se potem, ko maš že posneto hočeš kaj spremenit/popravit/ipd.
Na isti princip delujejo ostale operacije v meniju "Tools" (Quantize, Pitch/Transpose, Note Velocity, Note Lengths, Legato Adjustments, Scale Tempo, Alter Notes, Automation Cleanup).

Svaka ti čast za tole !!!

Jst bom ubistvu tko naredu, bobne pa hate, snare vse možno itak nardim v redrumu in to mi sploh ni problem, ker hočm da je to vse enako glasno !!! Kar se tiče pa violin, klavirja itd.... pa bi jih rad naredu zelo dinamične, zato ubistvu rabim en midi kontroler, ki bi mi res naredil dinamiko in dobr velocity, nastavitve v reasonu pa bi pustil enake, tako da bi vse kar se tiče velocitya naredil midi kontroler ! Me pa zato ful zanima, če majo tuki veze tudi tipke, namreč nekdo mi je rekel, da če so semi-weight tipke pride velocity dosti bol do izraza, in je tudi dinamično beat bolje dovršen, me zanima tudi glede tega vaše mnenje !!!

Hvala

P.S. - pa če ma kdo prodaja kkšn pocen midi kontroler, se naj prosim javi hehe biggrin.gif

#11 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 31 december 2009 - 05:42

ma mogoče majo po svoje prav... vendar je pač...kakor se navadiš.

Sploh boš pa (majhen) semi-weight controller težko dobil. Jst ne bi kompliciral in bi vzel navadnega.

#12 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 31 december 2009 - 05:49

Ja sej maš prav, ne bom kompliciral in bom vzel navadnega, razn če bi kdo dal dobro ponudbo z semi - weight tipkami, vseeno bi se rad na njih navadil, nevem zakaj biggrin.gif
Me pa zanima, ali ima midi kontroler z 49 tipkami , nižjo oktavo ali višjo manj, kot midi z 61, to me ful zanima ?

#13 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 31 december 2009 - 06:20

Vseeno je, ker lahko nastavljaš oktave gor in dol po želji.

#14 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 31 december 2009 - 06:27

QUOTE (BlackOrWhite @ 31. Dec 2009 18:20:38) <{POST_SNAPBACK}>
Vseeno je, ker lahko nastavljaš oktave gor in dol po želji.

Aja pol to sploh ni problema biggrin.gif

Super, super !!!

Zdej bi rabu sam še dobro ponudbo hehe, a mogoče kdo prodaja midi kontroler, cena nekje do 100 evrov ??
Pomembno mi je, da je dober velocity , pa če ma semi-weight tipke tut ne bi blo slabo biggrin.gif

Lp

#15 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 31 december 2009 - 06:40

To maš pa možnost narest v drugem "oddelku" foruma, na oglasni dilci.
Srečno!

#16 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 31 december 2009 - 06:41

QUOTE (BlackOrWhite @ 31. Dec 2009 18:40:51) <{POST_SNAPBACK}>
To maš pa možnost narest v drugem "oddelku" foruma, na oglasni dilci.
Srečno!

Sej res !!!

Hvala !!!

Enako

#17 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 06 januar 2010 - 07:25

Mam še eno vprašanje kar se tega tiče !!!

Kupil sem namreč m-audio keystation 61 es in me zanima ena stvar, kaj morm met označn od tega :
slika_reason.jpg
Standard al Separated - in kaj je razlika, če mi kdo razloži prosim biggrin.gif

Aja pa rdeč križec mi kaže, zato ker se mi ni dal zjutri ob 7.25 klaviature pržgat niti zvočne biggrin.gif

Pa še to : a zdej k mam pač midi kontroler, tko k treba in je velocity senstitive dobr pustim te nastavitve čist na mir ?
Te nastavtitve mam v mislih :
reason.jpg

Hvala za pomoč !!!

Lp

#18 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov

Objavljeno 06 januar 2010 - 07:49

kr na standard pust , uno tadrugo je če imaš več klaviatur oz kontrolerjev ....se mi zdi da je tako
tisto tadrugo pa si nastavi kokr ti je želja ,jaz ponavadi pustim tko k je.

OT o fak minus 2 pa sneži.... spet avto pucat ....oh ja te zimske radosti (hvala za meteorološki info iz tojga desktopa) jumping0046.gif

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#19 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 06 januar 2010 - 07:55

QUOTE (microsound @ 6. Jan 2010 07:49:42) <{POST_SNAPBACK}>
kr na standard pust , uno tadrugo je če imaš več klaviatur oz kontrolerjev ....se mi zdi da je tako
tisto tadrugo pa si nastavi kokr ti je želja ,jaz ponavadi pustim tko k je.

OT o fak minus 2 pa sneži.... spet avto pucat ....oh ja te zimske radosti (hvala za meteorološki info iz tojga desktopa) jumping0046.gif

Ql biggrin.gif Hvala microsound, da si si vzel čas ob jutranjih urah biggrin.gif Ja -2 pa sneg biggrin.gif Lepo je kadar si doma, pa sneži, ampak k pridš vn pa k je treba kidat....pol pa nastane problem pa podobne pizdarije whistling.gif hehe biggrin.gif

#20 Patron

Patron

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 59 prispevkov

Objavljeno 25 januar 2010 - 10:39

QUOTE (BlackOrWhite @ 31. Dec 2009 17:47:43) <{POST_SNAPBACK}>

Fixed

Scale
.
Random

ve kdo mogoče kako bi na isti način lahko naredu v cubase sx3? jst sm najdu random opcijo samo pod track parametri, če pa tam kaj narediš bo to vplivalo na celoten midi fajl, nwem pa kko bi označu npr. hihate pa jim dau različn velocity

#21 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 31 januar 2010 - 10:09

Pozdravljeni !!!

Vprašal bi vas, tiste ki imate midi klaviature, ki imajo full sensitive itd...
A pri snemanju kakšne melodije zelo pazite kako odigrate oziroma pritiskate tipke med igranjem ali pač tako kot pride, in samo poravnate in evo dinamike, uglavnem me tud zanima, če je dinamika ustvarjena že s tem, da niso vse note enako glasne ali more biti res z občutkom, da pride do izraza !!!

Vem zveni čudno, ampak me zanima biggrin.gif

Hvala

#22 saso

saso

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov

Objavljeno 01 februar 2010 - 11:44

Hehe.. ja... res zveni malo čudno smile.gif

Če boš igral neko linijo na nek synth ali pa mogoče bas linijo, potem ni treba pazit na dinamiko... verjetno jo celo poravnaš potem z midi editorjem ali pa kaj takega... verjetno še kakšen quantize narediš pa to...
Če pa igraš karkoli klavirskega, ali pa kakšen drug dinamičen inštrument, potem pa le moraš pazit, kako pritiskaš na tipke lol.gif

#23 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 01 februar 2010 - 01:56

QUOTE (saso @ 1. Feb 2010 11:44:39) <{POST_SNAPBACK}>
Hehe.. ja... res zveni malo čudno smile.gif

Če boš igral neko linijo na nek synth ali pa mogoče bas linijo, potem ni treba pazit na dinamiko... verjetno jo celo poravnaš potem z midi editorjem ali pa kaj takega... verjetno še kakšen quantize narediš pa to...
Če pa igraš karkoli klavirskega, ali pa kakšen drug dinamičen inštrument, potem pa le moraš pazit, kako pritiskaš na tipke lol.gif

Hehe, čudno zelo čudno vprašanje sem postavil hehe biggrin.gif

Hvala za odgovor biggrin.gif

lol.gif lol.gif lol.gif

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov