Sej zato... jaz sem kupil ene 4 različne in jih predhodno stestiral. Iz vsake mase sem stisnil vzorec, da vidim kolk ostane elastična... pa z vsako sem zlepil 2 gips plošči oz gips-iverka-gips v mojem primeru, da vidim kako se obnese lepljivost.
Kupil sem Neostikov 3v1 in pa fix pur flex, pa še nekaj od Henkla kolk se spomnim. Fix pur flex je ostal najbolj elastičen, 3v1 je bil za en drek... pa tudi cena je bila smrdljiva... okoli 6,5 EUR za kos.
Na koncu sem prišel do Termotan mase. Dobil sem jo za 3 EUR v Merkurju, nevem če še jih imajo po takih cenah, ker so bile takrat v akciji kolk vem, oz tak so vsaj rekli. Idealno, glede na to da sem porabil več kot 150 tub. Zelo dobro tesni in drži, elastična, flexibilna.
Lastnosti
• Odličen oprijem na večino gradbenih materialov – beton, opeko, les, aluminij, železo, nerjaveče jeklo, baker in različne plastike
• Dobra elastičnost in fleksibilnost
• Hitro utrjevanje
• Odporen na različne vremenske razmere, dež, sneg, ekstremne temperature
• UV obstojen
• Trajno prenaša 25% dilatacije
• Ne povzroča korozije
• Lahko ga prebarvamo
• Dobre mehanske lastnosti
• Primeren za tesnjenje v vertikalnih regah
• Siv
Edina stvar ki me je motila pri tej masi je (enako velja za Neostik), da ni tako redka kot Gree Glue in ni ravno fajn stisnit 150 tub s pištolo, ker so žulji garantirani

Lp
Prispevek uredil/a: Vale, 29 september 2009 - 10:41 .