Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Kablovje

43 odgovorov v tej temi

#1 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 28 september 2009 - 01:29

Evo, ena splošna tema o kablih.

Katere priporočate - da imajo dobro "price/performance" razmerje? Za mikrofone uporabljam Planet Waves in so mi super. Kako so kaj Klotz, Canare, Mogami oz. kar pač uporabljate ali priporočate?

V glavnem me zanimajo balansirani mikrofonski in line kabli - XLR - jack, XLR - XLR in jack-jack... Pa tudi za digitalne SPDIF, AES/EBU povezave...

Prispevek uredil/a: satoration, 28 september 2009 - 01:30 .

#2 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 28 september 2009 - 02:11

QUOTE (satoration @ 28. Sep 2009 14:29:09) <{POST_SNAPBACK}>
Evo, ena splošna tema o kablih.

Katere priporočate - da imajo dobro "price/performance" razmerje? Za mikrofone uporabljam Planet Waves in so mi super. Kako so kaj Klotz, Canare, Mogami oz. kar pač uporabljate ali priporočate?

V glavnem me zanimajo balansirani mikrofonski in line kabli - XLR - jack, XLR - XLR in jack-jack... Pa tudi za digitalne SPDIF, AES/EBU povezave...

Zadnjič sem malo primerjal, in ugotovil, da če povežem mikrofon z dvema 10m Klotz kabloma dobim manj motenj, kot z enim 5m Proel kablom.
Tako, da se mi Klotz zdi zelo primeren za mikrofone.
Za balansirane line povezave pa ne opažam kakšnih bistvenih razlik pri krajših kablih, tako da imam tam kar 3m SSSnake 8 kanalne multicore.

LP

#3 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 16 januar 2010 - 03:20

Da ne odpiram nove teme itd...

Neki me zanima, namreč v moji sobi pod mizo na kateri so monitorji, računalnik, midi kontroler itd... imam velik električni radiator, ki je dolg cca. 1,20 m, širok 60 cm in fora je v tem, da k postane mrzlo jst zakurim in potem, ko mi je vroče ugasnem, pametni straši kot vedno evilgrin0040.gif pa ga pržgejo in potem grejo v dnevno sobo in radiator zakuri tko sobo, da se mi včasih čudn zdi da se miza pa vse skp ne užge, je pa zelo zelo vroča !! Ampak ubistvu namen mojga vprašanja je, namreč za mizo in za radiatorjem so speljani kabli od monitorjev štroma itd uglavnem vse možno... pa me zanima a je možno da se recimo kabl od monitorjev ali katerikoli drug kabl poškoduje zaradi neznosne vročine ali pa celo vžge omg.gif
Hvala za odgovore !!!

Lp

#4 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 16 januar 2010 - 04:08

ovoj od kabla se lahko stali recimo, če je kabel prislonjen k radiatorju ipd.
Spelji pač drugače kable ali pa daj drugam radijator:)
Nenad Patkovic

#5 boby

boby

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 127 prispevkov

Objavljeno 16 januar 2010 - 05:03

ce je fizicno v stiku z radiatorjem ti bo scasoma zacel razpadat (toplota-mraz)
zaradi varnosti umakni ce le upas eno ali drugo( kable ali radiator) se posebej ne se igrat z napajanjem pa tudi signalen kabel ce pride v stik z ohisjem radiatorja zna bit kar P............ja-preverjeno

lp

#6 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 16 januar 2010 - 05:20

Hmmm hvala za nasvete, še najbolš bi blo radiator umaknit, toda ne živim sam in fotr bi spet imel svoje ideje in jamru bi itd....
Kable pa nevem kako drugače speljati, je pa res da sm zdele pogledu odzadi in da so kabli od radiatorja oddaljeni 2-3 cm eni še več tko da niso direktno naslonjeni na radiator !!! Ker vem da k sm probu kabl za napajanje monitorja je bil tko kako bi reku vroč ne prevroč ampak samo topel, medtem ko je radiator grel kot da je v sobi - 40 , res je bil vroč tko da kot sm rekel mi je čudno blo da se ni zažgala soba biggrin.gif Upam, da ne bi smelo biti problemov če so kabljeni oddaljeni, je pa res da od zdaj naprej se ne bo več tako kurlo, prov listk bom nalimal v sobi, da ko zakuriš pojdi vsakih 10 minut preverit stanje v sobi, ker če bom staršem samo rekel ne bo nč pomagal, sej tudi listk ne bo ampak jebiga biggrin.gif TREBA JE PROBAT biggrin.gif

Hvala za pomoč !!!

Lp

#7 boby

boby

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 127 prispevkov

Objavljeno 16 januar 2010 - 05:32

ce je bil "vroc" resi to fizicno z listki in opazovanje mislim da ni prava resitev,kaj pa ce se kaj res vzge? kaksen je postopek gasenja?
nisem gasilec ampak elektrike se pa bojim bolj kot hudica,ceprav kovaceva kobila se zmeraj hodi bosa

skoda da zaradi resljivih malenkosti nastane kaksna P.......

lp

upam da nisem zatezil,opozoril nikoli ni dovolj ala

#8 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 16 januar 2010 - 06:03

QUOTE (boby @ 16. Jan 2010 17:32:52) <{POST_SNAPBACK}>
ce je bil "vroc" resi to fizicno z listki in opazovanje mislim da ni prava resitev,kaj pa ce se kaj res vzge? kaksen je postopek gasenja?
nisem gasilec ampak elektrike se pa bojim bolj kot hudica,ceprav kovaceva kobila se zmeraj hodi bosa

skoda da zaradi resljivih malenkosti nastane kaksna P.......

lp

upam da nisem zatezil,opozoril nikoli ni dovolj ala

Maš čisto prav !!!

Hmm morm razmislit, če se ne domislim česa pametnega bom prilimal slikce gor in vas prosil za pomoč !!!

Hvala

Lp

#9 Vale

Vale

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov

Objavljeno 16 januar 2010 - 06:51

z malo razmišljanja lahko tudi kaj več narediš...

greš v bauhaus, merkur, ipd... kupiš armaflex za ovijanje cevi (plin, voda, itd.) kable napelješ skozi in je stvar rešena...

#10 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 16 januar 2010 - 10:51

QUOTE (Vale @ 16. Jan 2010 18:51:49) <{POST_SNAPBACK}>
z malo razmišljanja lahko tudi kaj več narediš...

greš v bauhaus, merkur, ipd... kupiš armaflex za ovijanje cevi (plin, voda, itd.) kable napelješ skozi in je stvar rešena...

Hvala za nasvet Vale !!

Ampak bom verjetno tko naredil na steni nad mizo bom na levi in na desni strani naredu 2 luknji pa not zašraufu 2 vijaka k jih tut uporabljajo za nosilce bass trapov itd.. In bom lepo kable notr obesu, mislm da bi se to lahko obnesl hmmm.gif

Lp

#11 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 16 januar 2010 - 11:09

Če imaš tako malo prostora med radijatorjem in kabli uporabi obe varijanti; tako kot je rekel Vale in fizično jih odstrani od grelnega telesa oz. spelji makar s pomočjo "nosilcev za bass trape"...
... čeprav se s tem kar dobro desetletje intenzivno ukvarjam; kaj so to točno "nosilci za bass trape"?!
Nenad Patkovic

#12 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 16 januar 2010 - 11:23

QUOTE (NLP @ 16. Jan 2010 23:09:20) <{POST_SNAPBACK}>
Če imaš tako malo prostora med radijatorjem in kabli uporabi obe varijanti; tako kot je rekel Vale in fizično jih odstrani od grelnega telesa oz. spelji makar s pomočjo "nosilcev za bass trape"...
... čeprav se s tem kar dobro desetletje intenzivno ukvarjam; kaj so to točno "nosilci za bass trape"?!

Hehe zlo nerazumljivo sem se izrazil biggrin.gif

To sem imel v mislih : Vijak , sam da ni čisto zaprt da je napol odprt, pa da je večji, da lahko kable obesim gor, dal bi pa dva taka, ker imam računalnik na desni strani na mizi, bi dal en tak vijak bolj na desni enga pa na sredini, da drži tiste kable na vrhu stran od rediatorja, upam, da to ni slaba ideja biggrin.gif

Lp

#13 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 16 januar 2010 - 11:51

sem si mslil:)
ja je okej ja in kot je omenil Boby (menjava toplo/hladno) in Vale z armaflex zaščito... bi bila takšna kombinacija za razmislit!
Nenad Patkovic

#14 boby

boby

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 127 prispevkov

Objavljeno 17 januar 2010 - 07:47

mogoce kaksna slika?

lp

#15 Vale

Vale

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov

Objavljeno 17 januar 2010 - 01:59

zelo simple in učinkovito...

#16 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 17 januar 2010 - 02:05

Kaj pa če bi dal kable pod radiator? Ker toplota gre gor.

#17 Vale

Vale

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov

Objavljeno 17 januar 2010 - 02:54

kabli še vedno morejo mimo radiatorja glede na to da ima stvari na mizi... se ti ne zdi? smile.gif

sicer pa beatmakerr daj kakšno sliko gor, da vidimo ta tvoj problem in da nebomo nekaj v prazno nabijali, ker mogoče sploh ni tak hudo

#18 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 17 januar 2010 - 04:46

QUOTE (Vale @ 17. Jan 2010 14:54:31) <{POST_SNAPBACK}>
kabli še vedno morejo mimo radiatorja glede na to da ima stvari na mizi... se ti ne zdi? smile.gif

sicer pa beatmakerr daj kakšno sliko gor, da vidimo ta tvoj problem in da nebomo nekaj v prazno nabijali, ker mogoče sploh ni tak hudo

Fantje hvala za pomoč !!! Evo za pol ure vržem slikce gor !!!

Lp

#19 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 17 januar 2010 - 05:40

Evo slike :

Radiator.JPG
Radiator pod mizo, to je ta problem biggrin.gif

Radiator_beli.JPG
Še iz drugega kota !!!

Kabli_za_radiatorjem.JPG
Evo tako zgledajo kabli za radiatorjem !

Internetni_kabel_za_radiatorjem.JPG
Internetni kabel za radiatorjem, ki prihaja iz leve strani na desno stran do računalnika, da si znate predstavljat biggrin.gif

Kabli.JPG
Zeleno označeno - zgleda kot da je že zažgan itd.., ampak sem preveril in je tko zaprašen, tko da bo treba spucat biggrin.gif
Modro označeno - oddaljenost kablov od radiatorja, mislim pa da gre za internetni kabel,ja je internetni kabel je biggrin.gif
Rdečo označeno - tam sem označil napajalni kabel od levega monitorja, ki ne bi smel biti problem saj ga lahko skirjem za predalom, če dobro pogledate boste videli konec predala in odzad je še luft, tko da se bo dal ga skriti odzadaj biggrin.gif

Komp.JPG
Tukaj kjer je modra krpa, stoji računalnik, ki je trenutno pr računalničarju, da poštima xp-je tko k je treba, sam rab pa dolg cajta hudiča !!!

Miza.JPG
Evo slika mize, kako zgleda vse skp !!!

Slika_1.JPG
Tam kjer sem označil črno liso in za ekranom bi naredil luknji, nastimal notr vijake, kamor bi obesil kable in kabli bi bli nad radiatorjem !!!

Upam, da mi boste znali pomagat, ker bi se najrajši izognil vrtanju itd.., samo če ni druge pa bomo porihtal !!!

Najlepša hvala za pomoč !!!

Lp

#20 boby

boby

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 127 prispevkov

Objavljeno 17 januar 2010 - 06:03

zakaj pa mora bit radiator pod mizo a ni malo cudno
ce ostane tako lahko das pod mizo elektricni kanal in kable spravis notri,dobis jih pa v vsaki trgovini z el. materjalom-po moznosti negorljive

lp

#21 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 17 januar 2010 - 06:18

QUOTE (boby @ 17. Jan 2010 18:03:00) <{POST_SNAPBACK}>
zakaj pa mora bit radiator pod mizo a ni malo cudno
ce ostane tako lahko das pod mizo elektricni kanal in kable spravis notri,dobis jih pa v vsaki trgovini z el. materjalom-po moznosti negorljive

lp

Radiator je fotr dal že pred leti pod mizo, da bo toplo itd... Nevem bom ga probu še prepričat, da ga dol damo pa kupmo enga na olje , bomo vidl !!!

Aha dober nasvet je to z električnem kanalom, bom mel v mislih !!!

Hvala

Lp

#22 boby

boby

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 127 prispevkov

Objavljeno 17 januar 2010 - 06:29

saj mene osebno ne moti ce je pod mizo samo izkoristek je bolj slab pa tudi lesena miza trpi

ja kanal ni slaba opcija dobis pa tudi rebrastega da ti ni treba lukenj vrtat, pa tudi drago ni

lp

Prispevek uredil/a: boby, 17 januar 2010 - 06:29 .

#23 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 17 januar 2010 - 06:34

QUOTE (boby @ 17. Jan 2010 18:29:06) <{POST_SNAPBACK}>
saj mene osebno ne moti ce je pod mizo samo izkoristek je bolj slab pa tudi lesena miza trpi

ja kanal ni slaba opcija dobis pa tudi rebrastega da ti ni treba lukenj vrtat, pa tudi drago ni

lp

Hvala boby za nasvete !!!

Morda še kdo, od vsakega mnenje bi mi prav prišlo !!

Lp

#24 boby

boby

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 127 prispevkov

Objavljeno 17 januar 2010 - 07:12

malenkost danceee.gif

#25 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 17 januar 2010 - 08:41

QUOTE (Vale @ 17. Jan 2010 14:54:31) <{POST_SNAPBACK}>

Vale kaj misliš o vsem tem sodeč po slikah ???

Lp

#26 Vale

Vale

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov

Objavljeno 17 januar 2010 - 09:04

da preveč kompliciraš pri majhnem problemu wink.gif

kupiš nek kanal, armaflex izolacijo, zaradi mene lahko kable tudi v cajtng papir zaviješ in imaš mir... nevem zakaj bi šel vrtat v steno pri tako majhni težavi
dobil si itak več kot dovolj pametnih nasvetov, tak da idi z fotrom v štacuno in kupi nekaj od predlaganega...

p.s.: zakaj pa nimaš kablov enostavno na mizi, če te že tako skrbi vročina radiatorja?

lp

#27 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 17 januar 2010 - 09:19

QUOTE (Vale @ 17. Jan 2010 21:04:07) <{POST_SNAPBACK}>
da preveč kompliciraš pri majhnem problemu wink.gif

kupiš nek kanal, armaflex izolacijo, zaradi mene lahko kable tudi v cajtng papir zaviješ in imaš mir... nevem zakaj bi šel vrtat v steno pri tako majhni težavi
dobil si itak več kot dovolj pametnih nasvetov, tak da idi z fotrom v štacuno in kupi nekaj od predlaganega...

p.s.: zakaj pa nimaš kablov enostavno na mizi, če te že tako skrbi vročina radiatorja?

lp

Ja ja neki bom naredu od tega !
Kar se tiče zakaj nimam kablov na mizi, ubistvu ne maram da je vse nametan na mizi, pa še xlr kable nevem kam bi dal, a da bi bli tok zviti na mizi, nevem bolj mi ustreza, če so potleh dani k pa na mizi vsi zviti pa se gužvajo !!!

Proklet radiator, sej res je da ga uporabljamo sam čez zimo, amoak vseen najrajš bi ga vn fliknu !!!

Hvala za pomoč !!!

Lp

Prispevek uredil/a: beatmakerr, 17 januar 2010 - 09:24 .

#28 Vale

Vale

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov

Objavljeno 17 januar 2010 - 09:25

ja daš pa kanal na mizo in se nič ne vidi ne...

#29 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 17 januar 2010 - 09:52

QUOTE (Vale @ 17. Jan 2010 21:25:27) <{POST_SNAPBACK}>
ja daš pa kanal na mizo in se nič ne vidi ne...

Evo točno tko bom probal narediti !!!

V kanal bom dal kable, ampak me zanima če je še kakšna fora kje a veš da se ne bom kasnej zafrknu, al je fora sam v tem da dam kanal na mizo in je to to, ubistvu če moram še na kaj paziti to me zanima ??

Hvala Vale !!!

Lp

Sem mal pogledu po netu pa bom šel iskat v bauhaus kabelski kanal, čim večji, da lahko spravim čimveč notr biggrin.gif Mizo bom porinil čist k steni in problem je rešen biggrin.gif Kar se tiče zvijanja xlr kablov mislim, da ne bi smelo biti problemov lepo jih bom notr položil, malo bojo zviti !! Malo pa še gruntam kako bi najlepše opravil z napajalnimi kabli od monitorjev, kot vidite na slikci sta vtičnici kamor sta priklopljena čisto blizu monitorjev, tko da verjetno edino teh napajalnih kablov ne bom skril, bojo kr na mizi biggrin.gif

Hvala za vse !!!

Lp

#30 Vale

Vale

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov

Objavljeno 18 januar 2010 - 02:26

Ima kdo kak pameten price/performance coaxialni S/PDIF kabel? Kje ste kupli?

Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov