hvala za predloge in mnenja, pridno googlam in raziskujem:)
@jetam - glede mixanja pa mislim da bom to počel na računalniku.....je kaka posebna prednost analognega mixa?
kateri protolsi pa so potemtakem uredu za svojo ceno?
@NLP - torej raje Lynx kot RME? navdušen sem pa nad Api rackom...kul zadeva....zaenkrat se mi zdi najbolša varianta...če mi po mesecu raziskovanja ne pride pod roke kaka bolj eleganta rešitev, mislim da se kare za to odločim. všeč res ker si prilagodiš po okusu in potrebi... obstaja potem kaka elegantna rešitev za upravljanje z protolsi (ali cubasom), v mislih imam kak mixer in kontroler, da nerabiš stalno po tipkovnici in miški opletat...
so seveda prednosti OTB in ITB miksa.
Out of The Box miks se izvaja na mešalki, potem mora biti tista boljša, da res izkoristiš prednosti analognega blišča... vsekakor je potrebna tudi dobra kilometrina in iznajdljvost, pa cene takšnih mešalk so par deset tisoč evrov...
Pač boljši so ProTools HD, potem pa še rabiš njihov HW... dsp kartice... cene so visoke in sistem je dokaj zastarel (dsp-ji so že dodobra zastareli in ne ženejo dosti sodobnih pluginov...) ...
Lynx je že enter level mastering grade konverter (sploh Aurora serija) in je stopničko višje od teh mid budget varijant.
Spogleduje s z Apogeejem in morda tudi z Mytekom. Dražji konverterji so že predragi in ne vem če bi se ti obrestovali in kot vedno bom še kolikokrat rekel da je akustika mnogo bolj pomembna!!! in tudi z povprečnimi konverterji se da delat odlično kvalitetno produkcijo, važno je da je sistem stabilen in se kreativno ukvarjaš s produkcijo in ne z rač. problemi.
API 500 format je super zadeva in kot si sam ugotovil; prilagodiš in nadgrajuješ ga po svojih potrebah in okusu ja.
Kot kvazi mešalka brez faderjev.
Osebno predlagam da greš z logic-om ali s cubase-om, ki je v Evropi kar dober standard.
Glede kontrolerjev pa naj še drugi kaj gučnejo.
Poudarek bi osebno dal na akustiko, 4000€ zna biti omejujoče pri takšni kvadraturi, kakšnih cca. dva jurja več bo ti omogočilo lažjo razsojo in seveda tudi snemanje.