Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

moja izbira opreme

55 odgovorov v tej temi

#1 azzy

azzy

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 20 prispevkov

Objavljeno 20 september 2009 - 04:39

sem odprl še eno temo, da nebom smetil v izbi HOME STUDIO z samo opremo.
vprašanja bodo na trenutke zelo amaterska, učim se, nimam še veliko pojma..... ashamed0002.gif

torej v mislih imam tole:

- najbrš en kulturen PC, bi poskusil z MAC-om ampak sem si zelo tuj z njim. mogoče če je res kakšna izredno pozitivna razlika v primerjavi z pc-jem?

- digi 003 (potem pa že tukaj prvio vprašanje, tale zadeva ma 4 preampe, skupaj 8 input-ov, je vrjanta preko aDat (ki ima tudi 8 kanalov) vezat recimo RME OctaMic in bi imel potems kupaj 16 kanalov, ter na 12 dokaj kvalitetne preamp-e?) mogoče kaj mi priporočate kot boljšo rešitev, 8 kanalov mi je nekak premalo.
- Chandler tg2 ali Manley VOXBOX (o teh dveh sem ogromno prebral in nasploh jih pohvalijo, predlagate še kako hudo zverino?)
- ADAM P33 A monitorji

- prosil bi še da me spomnite poleg teh stvari na še kakšno bistveno stvar, ki bi jo rabil za štart studia in se brez nje dejansko ne da delati....

hvala in lp, a.

#2 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 20 september 2009 - 05:15

PC ali Mac je osebna izbira, Mac vsekakor nudi stabilnejšo in elegantnejšo delovno okolje ampak potem imej na Macu oba operacijska sistema, da lahko (nisem zagovornik piratskih verzij a da se stvari izprobajo in da vidiš če ti je všeč) tu pa tam preveriš kakšen plugin ipd.

Zvočna naj bo normalna studijka ne pa te all in one rešitve četudi je digidesign in pro toolsi.
Osebno bi šel s kakšnim Lynxom... zdaj ko je recesija so cene zelo nizke.

Za preampe glede na kvaliteto in ceno: davelectronics.com/bg8
Octamic in preampi od digija niso ne vem kaj.

Zvočniki morajo biti tebi osebno na uho pisani in koliko si pripravljen odštet seveda.

Chandler, Manley,... hja dobre zadevice ja, mogoče bi osebno šel z Api rackom formata 500 in ga napolnil od različnih proizvajalcev različne module (shadow hills, great river,... tega je ogromno) saj so cene teh komponent nižje.
apiaudio.com/vpr_alliance pa še več jih je!
tako pa izgleda rack apiaudio.com/500vpr

evo toliko za začetek:)
Nenad Patkovic

#3 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 20 september 2009 - 08:19

ProTools LE ti odsvetujem, ker je zelo okrnjena verzija softwarea, nima "automatic delay compensation-a", zelo si omejen na številu stez in vhodov/izhodov, vse DIGI 00x serije imajo zelo slabe konverterje...

Na tvojem mestu bi si jaz omislil eno rabljeno inline mešalko, ki ti bo dala 24-32 preampov, avtomatizacijo, eq, nekaj osnovne dinamike, patchbay in linijske kable (danes se dobi kaj takega že za 5000 € - Glej D&R, Soundtracs npr. model Solitaire, pa še dosti ostalih proizvajalcev se najde primernih); SSL Alpha Link 1700€, SSL Madixtreme 64 550€, rabljen LEXICON PCM91 900€, rabljen PCM 70 500€, Drawmer 1969 1990€, Mojave MA-201FET 600€, AUDIO TECHNICA AT4047/SV/SM 700€, AKG D112 160€, 3x Shure SM57 300€, Oktava MK 012-01 MSP2 Stereo par 300€, 3x rabljen Sennheiser MD 421 600€, Audio Technica ATM 450 220€, ADAM P33A 2100€, Yamaha HS-50M 300€

Skupaj: 15920€ + cca. 100€ za mikrofonske kable, če si jih sam zlotaš + 180€ za stojala.

Za DIY akustiko ti ostane skoraj 4000€, kar mislim, da je dovolj za kontrolno sobo in za live room, če ga misliš pustit kaj živega in nimaš težav z uhajanjem/vdiranjem zvoka.

Ni me treba upoštevat, napisal sem samo, kaj bi jaz osebno storil v vaši situaciji. Lahko seveda mixaš tudi v računalniku, a meni osebno je analogno dosti bolj pri srcu, pa še kakšne stranke boste ulovili prav zaradi velike mize z veliko gumbi, če bo to komercialni studio.

LP

#4 azzy

azzy

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 20 prispevkov

Objavljeno 20 september 2009 - 08:48

hvala za predloge in mnenja, pridno googlam in raziskujem:)

@jetam - glede mixanja pa mislim da bom to počel na računalniku.....je kaka posebna prednost analognega mixa?
kateri protolsi pa so potemtakem uredu za svojo ceno?

@NLP - torej raje Lynx kot RME? navdušen sem pa nad Api rackom...kul zadeva....zaenkrat se mi zdi najbolša varianta...če mi po mesecu raziskovanja ne pride pod roke kaka bolj eleganta rešitev, mislim da se kare za to odločim. všeč res ker si prilagodiš po okusu in potrebi... obstaja potem kaka elegantna rešitev za upravljanje z protolsi (ali cubasom), v mislih imam kak mixer in kontroler, da nerabiš stalno po tipkovnici in miški opletat...

#5 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 20 september 2009 - 08:52

Če kupuješ speakerje za okrog 2000 €, poglej moj oglas za Dynaudio Acoustics BM15A, so bistveno boljši od Adam P33A, pa še za ugodnejši dnar.

LP
www.mmedia.si

#6 azzy

azzy

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 20 prispevkov

Objavljeno 20 september 2009 - 09:02

opremo imam namen kupovati nekje v začetku prihodnjega leta (najprej ureditev prostora itd) zdaj samo zbiram informacije in se učim. če takrat še mogoče ne prodaš...se slišimo...

#7 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 20 september 2009 - 09:32

QUOTE (azzy @ 20. Sep 2009 21:48:55) <{POST_SNAPBACK}>
hvala za predloge in mnenja, pridno googlam in raziskujem:)

@jetam - glede mixanja pa mislim da bom to počel na računalniku.....je kaka posebna prednost analognega mixa?
kateri protolsi pa so potemtakem uredu za svojo ceno?

@NLP - torej raje Lynx kot RME? navdušen sem pa nad Api rackom...kul zadeva....zaenkrat se mi zdi najbolša varianta...če mi po mesecu raziskovanja ne pride pod roke kaka bolj eleganta rešitev, mislim da se kare za to odločim. všeč res ker si prilagodiš po okusu in potrebi... obstaja potem kaka elegantna rešitev za upravljanje z protolsi (ali cubasom), v mislih imam kak mixer in kontroler, da nerabiš stalno po tipkovnici in miški opletat...

so seveda prednosti OTB in ITB miksa.
Out of The Box miks se izvaja na mešalki, potem mora biti tista boljša, da res izkoristiš prednosti analognega blišča... vsekakor je potrebna tudi dobra kilometrina in iznajdljvost, pa cene takšnih mešalk so par deset tisoč evrov...

Pač boljši so ProTools HD, potem pa še rabiš njihov HW... dsp kartice... cene so visoke in sistem je dokaj zastarel (dsp-ji so že dodobra zastareli in ne ženejo dosti sodobnih pluginov...) ...

Lynx je že enter level mastering grade konverter (sploh Aurora serija) in je stopničko višje od teh mid budget varijant.
Spogleduje s z Apogeejem in morda tudi z Mytekom. Dražji konverterji so že predragi in ne vem če bi se ti obrestovali in kot vedno bom še kolikokrat rekel da je akustika mnogo bolj pomembna!!! in tudi z povprečnimi konverterji se da delat odlično kvalitetno produkcijo, važno je da je sistem stabilen in se kreativno ukvarjaš s produkcijo in ne z rač. problemi.

API 500 format je super zadeva in kot si sam ugotovil; prilagodiš in nadgrajuješ ga po svojih potrebah in okusu ja.
Kot kvazi mešalka brez faderjev.

Osebno predlagam da greš z logic-om ali s cubase-om, ki je v Evropi kar dober standard.
Glede kontrolerjev pa naj še drugi kaj gučnejo.

Poudarek bi osebno dal na akustiko, 4000€ zna biti omejujoče pri takšni kvadraturi, kakšnih cca. dva jurja več bo ti omogočilo lažjo razsojo in seveda tudi snemanje.
Nenad Patkovic

#8 azzy

azzy

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 20 prispevkov

Objavljeno 20 september 2009 - 09:55

kot sem napisal že v topiku "še en studio", velik povdarek bom dal na akustiko prostora (resnično si me prepričal in bil vzrok nekaj dnevnemu googlanju in prebiranju tone forumov... biggrin.gif ). nekje plan sem si zastavil da bi to šlo skzi z 5k€, ampak če se izkaže do bo potrebno dat jurja več pač tako bo....rad bi že sedaj v osnovi uredil plac čimbolj v nulo...četudi zmanka kak € za kak kos opreme. lažje dokupovati opremo kot vsako leto popravljati prostor....

pozabil, ko pridobim vse detajlne info o samem prostoru in začmnem z pripravo načrta o celotni zadevi, bi računal na tvojo pomoč ko se mi kje ustavi...tnx:) hehe ashamed0002.gif

#9 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 20 september 2009 - 10:20

res je dodavanje tehničnih pripomočkov mnogo!!! lažje kot dopolnjevat ali celo na novo akustično tretirat prostore.
Čisto dovolj bo še ostalo za tehnično opremo. ... seveda ni nikdar dovolj a nekje je meja vsaj za dober začetek.

Velja, kontaktiraj ko boš potreboval kaj.
Nenad Patkovic

#10 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 21 september 2009 - 07:04

Jst bi na tvojem mestu vzel Rme (ga favoriziram ker ga uporabljam že 10 let pa nikoli nobenih problemo, dropi, driverji,...) vzameč pa RME ADI ki ima boljše konveterje, več dinamike kot FF 400/800. Zami poštenega PC (z upanjem da bo Win7 dela kot šus, če ne pa XP SP3), Program Cubase 5 (latency comp....etc), dodatne preampe v racu 8 ch + 1 ali dava ch. stripa (ala Uad LA-610, Uad 6176, pream Uad Twinfinty (zakon pream), mogoče kakšnega crane songa,... reverb kakga TC, Lexicoma ali pa celo meni najljučbega Brikastija M7 + seveda en dober summing mikser ali SPL DreamMix ) pa si zmagal......seveda še kakšnega Qada Uadovga z plugini,..... monitorji so stvar okusa in seveda prostora wink.gif Poštimej akustiko, raje kak HW manj pa akustiko bolj porihtaj smile.gif
Prihodnost in fleksibilnost project studiov je v tem da imaš total recall smile.gif
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#11 azzy

azzy

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 20 prispevkov

Objavljeno 21 september 2009 - 07:27

hvala še enkrat ker podajata mnenja....

prosil bi še če kdo napiše kaj o kontrolerjih za cubase recimo.....mislim na to varianto ki jo ima digi 00x za upravljanje z PT

#12 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 21 september 2009 - 12:42

klobaso(kjubejs) je najcnej upravlat z mišem =)

drugač pa lynx aurora 16+fw opcija preverjeno deluje smile.gif pa še namesto grelca jo maš lahko v studiu smile.gif

en dobr pc (i7 920 sistem)... za preampe bi pa znala bit serija 500 cela zmaga... sam računi da bo keša zmankal za kvalitetno posnete bobne (govorim o toptop soundiču) :/ ...
Eden UA 6176 ali 610 ... pa še gora klasičnih majkov ki so že 100x našteti ...

20k€je mjčkn premal keša za izdelavo celga studia...torej da bo akustično ql,z dobrimi monitorji in pa ql izborom mikrofonov za snemanje bobnov...

that was my five cents
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#13 Vale

Vale

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 797 prispevkov

Objavljeno 21 september 2009 - 12:52

Jaz mislim da je dnarja dovolj... za dobro opremo in akustiko. Ko bo znanja več itd. pa se že dokupi.

#14 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 21 september 2009 - 01:30

v api 500 formatu imaš tudi izjemne kompresorje in eq-je ne samo prampe!
Še zmeraj so bolj poceni kot njihove 19” inačice.

Če le lahko vzemi pci/ pcie interface, ker je najmanjša latenca (pa še kaj...) in najbolj zanesljiva zadeva!
Interface je lahko lynx-ov ali rme-jev aes/ ebu gor pa priključiš konverterje po mili volji (lynx, rme,...).
Nenad Patkovic

#15 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 21 september 2009 - 01:41

ja... Fw opcija se zna "kregat" z raznimi FW chipseti ... je pa zihr bolj fleksibilna,torej "terenska" smile.gif

8x cca 600€ za 500 series preamp, 600€ za lunchbox ... to znese okroglo 6k€ ...
potem pa dva "ql preampa" tipa UA ... 3,5k€ pa si že bliz 10k€ ...
od tega daš še 5k€ za akustiko pa si že na cca 15k€ ... kje so pol šele monitorji,konverterji,kablovje,pc,programje in pa MIKROFONI smile.gif

za štart pomoje pozabiš na bobne,pa jih snemate kje drugje... tko bi naredu in sm naredu jst smile.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

#16 azzy

azzy

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 20 prispevkov

Objavljeno 21 september 2009 - 02:10

buđet se je povečal na 20k€, če bo kriza mogoče še kakega jurjha več....dober sponzor:)
če pa nebo zlafalo pač se odpovem kakemu kosu opreme in se dokupi kasneje....
rad bi samo tisto kar bom kupil, kupil kvalitetno, da imam za neklaj časa mir....

#17 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 21 september 2009 - 02:24

NLP... te mešalke, ki sem jih predlagal so bile pred desetimi leti vredne med 30 in 50 tisoč evrov, torej ni to nek Mackie 8bus, pa še motorne faderje imajo. Sicer pa, če vam je lepše delat ITB je to super, ker ne potrebuješ skoraj nič hardwarea za mix.
Je pa spet problem, ker rack/500 series preampe še vedno plačaš večinoma dosti več kot če vzameš eno mešalko z enakim rangom preampov (dostikrat se dobi tudi kakšne Ameke z Rupert Neve moduli), sicer je pa prednost v tem, da dobiš preampe z različnim karakterjem, čeprav nažalost velikokrat zmanjka časa, da bi preizkušal vse preampe, da bi ugotovil, kateri se najbolje ujema z vrsto glasu/inštrumenta.

Ne glede na to ali greš ITB ali OTB, predlagam, da vzameš vsaj dva para monitorjev.

#18 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 21 september 2009 - 02:46

jap ... 2 para zna bit super smile.gif ...

ej.. če misliš OTB delat na mešalko...kar je čist ql zadeva pomoje, pol rabš vsaj 2 x 16 kanalov konverterje... 6-7k€ tongue.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

#19 azzy

azzy

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 20 prispevkov

Objavljeno 21 september 2009 - 02:53

to sem se že odločil, vsekakor bom delal ITB

#20 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 21 september 2009 - 04:25

Evo moja sanjska kombinacija:

Recimo ca. 5000EU v akustiko prostora

DAW - Samplitude 11 ali Nuendo 4 (ali ca. 900 ali ca. 1700 EU) - oboje je hud stroj - oz. Cubase 5 bi ti znal bit čist kul - ca. 600EU.

računalnik PC (s Plextor CD burnerjem): ca. 1000 - 2000eu

DSP plug-ini - UAD-2 duo ali quad + Neve plug-ini, LA-3A, 1176 kompresorji, Precision limiter in EMT reverba pa še cel kup drugih plug-inov - a ti se mi zdijo nepogrežljivi (ca.1000 - 3500eu - odvisno koliko plug-inov in katere kartice)

zvočna kartica: Prism Orpheus (ca. 4000EU) - prenosno & ultimativni high-end kar se pretvornikov tiče in imaš že 4 vrhunske clean preampe vključene

dodatni vhodi preko ADAT vhoda - RME Micstacy (ca.3500eu)

preampi - (če še nimaš dovolj 4 x Orpheus + 8 x Micstasy preampov) za nekaj vrhunske tube "barve" kak Tube-tech MP1A (ca.2500eu), če rabiš še več clean preampov pa DAV BG1 ali katera od njegovih večkanalnih različic (od 700eu za stereo verzijo dalje)

HW kompresor - za začetek bi ti povsem prav prišel Portico 5043 (ca.1400EU)

Mikrofoni - vokalni kondenzator (pa še za kaj drugega uporaben) - Microtech Gefell UM70 - ca. 700EU (rabljen vintage) ali 1300 nov, vokalni dinamični Shure SM7b (ca. 350EU), stereo par malomembranskih kondenzatorjev Sennheiser MKH 8040 (ca. 2200EU), nekaj dinamičnih micov - Shure SM57 x 3 (x4, 5?), Sennheiser MD441, MD421, EV RE20 - recimo vse skupaj ca. 1500EU, dodaten par malomembranskih kondenzatorjev - Beyerdynamic MC930 ali Audio-technica 4041 (ca. 500 - 700EU), mogoče še kak Oktava ribbon za dodatno barvo...

monitorji:

nearfield: Adam A7 ali Yamaha MSP-5 (ca. 500 - 1000EU)

mid-field K+H 0300 ali Adam S3A (ca. 3000 - 4000 EU)

kabli, stojala in ostale drobnarije - 500 - 1000 eu?

Zdaj pa računaj kaj rabiš najprej, itd.

Aja - to je seveda po mojem okusu, kdo drug oz. ti pa ima lahko spet povsem drugačen okus...

#21 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 21 september 2009 - 06:58

QUOTE (kochobass @ 21. Sep 2009 15:46:14) <{POST_SNAPBACK}>
jap ... 2 para zna bit super smile.gif ...

ej.. če misliš OTB delat na mešalko...kar je čist ql zadeva pomoje, pol rabš vsaj 2 x 16 kanalov konverterje... 6-7k€ tongue.gif

Ne rečam, da bi se branil kakšnega Lynxa ali Apogeja, a mislim, da je danes večina srednjerazrednih koverterjev primernih za resno rabo; sploh, če pomisliš, da so še ne tako dolgo nazaj marsikateri vrhunski studii snemali na ADATe, ki po kvaliteti konverzije kakšnemu Alphalinku ne pridejo niti do kolen.
Seveda če delaš 100% ITB imajo konverterji večji delež pri kvaliteti zvoka, saj imaš v verigi samo mikrofon, predojačevalnik in konverter; če pa 100% OTB, ima jo vlogo še eq-ji, compressorji, gate-i, reverbi, delayi, razni ostali efekti... in je pač treba sredstva enakomerno porazdelit, tako da če nimaš Neve-a oz. SSL-ke (enkrat si rekel, da so ti ljubše), mislim da nima smisla pretiravat s kvaliteto konverterjev.

#22 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 21 september 2009 - 08:25

heh navalili smo res kot majmuni na banane... tako kot je dobro rekel jodldajs v tej temi "home studio/ še en studio" - "da ne bo potem čez leto totalna razprodaja! "

Treba je približno predvidet v kolikšnem času se bo amortizirala oprema in prostor.
Verjetno ste si zamislili kak finančni plan?
Imate že kakšne dobičkonosne načrte, naročila ali je ta denar pogrešljiv in ni tako pomembno kdaj se bo vložek povrnil in obrestoval?
Lahko ste srečni da imate finančna sredstva, pomemben del je tudi porazdelitev sredstev časovno...

Studiji po svetu so že kar nekaj let v krizi in marsikateri tudi res dobri so se zaprli ali stagnirajo.

Ni glih treba vsega denarja porabit takoj, naj bo kar! nekaj rezerve.

Naj se prvo nabavi res najnujnejše in po pameti (to ne pomeni nekvalitetno) in počasi nadgrajuje medtem ko posel uspešno teče...
Nenad Patkovic

#23 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 21 september 2009 - 09:05

QUOTE (NLP @ 21. Sep 2009 21:25:13) <{POST_SNAPBACK}>
heh navalili smo res kot majmuni na banane... tako kot je dobro rekel jodldajs v tej temi "home studio/ še en studio" - "da ne bo potem čez leto totalna razprodaja! "

Treba je približno predvidet v kolikšnem času se bo amortizirala oprema in prostor.
Imate že kakšne dobičkonosne načrte, naročila ali je ta denar pogrešljiv in ni tako pomembno kdaj se bo vložek povrnil in obrestoval?
Lahko ste srečni da imate finančna sredstva, pomemben del je tudi porazdelitev sredstev časovno...

Studiji po svetu so že kar nekaj let v krizi in marsikateri tudi res dobri so se zaprli ali stagnirajo.

Naj se prvo nabavi res najnujnejše in po pameti (to ne pomeni nekvalitetno) in počasi nadgrajuje medtem ko posel uspešno teče...

Glede tege se pa čisto strinjam z vama.

#24 azzy

azzy

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 20 prispevkov

Objavljeno 22 september 2009 - 08:36

QUOTE (NLP @ 21. Sep 2009 21:25:13) <{POST_SNAPBACK}>

če denar nebi bil pogrešljiv se za to nebi odločili....v prvi fazi je to hobi, drugače pa načrti so...če se investicija povrne v 5 letih bom čisto zadovoljen.
tako in tako sva še več al man amaterja, rada bi se naučila.....brez da si v tem oz da probaš najbrš negre.....
zdaj pa ker denarja je toliko na razpolago, bi pač rad kupil kvalitetno opremo že v štartu (kot sem rekel, rajši na račun kak kos opreme manj in da je tiwsto kar se kupi kvalitetno, da nerabim menjavat že po enem letu)
razprodaje po enem letu zagotovo nebo ---> hobi in ne biznis! če bo iz tega kdaj postal biznis toliko bolje....
mogoče se vam zdi smešno in denar stran vržen v tak hobi (sploh glede na to, da nobeden še nezna nekaj veliko na tem področju), ampak če človeka nekaj veseli in se z tem kaj nauči zakaj pa ne.....vsak hobi ima svojo ceno...jih poznam še kar nekaj ki koštajo več....

#25 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 22 september 2009 - 09:15

sej jst sm tud za "hobi" zmetu 20k€ smile.gif ...

pa sem šel na tvoj princip,torej mal opreme ki je ql ... barefoot monitorji,lynx kartica,fat bustard(summing mixer) in pa TLAudio mešalka... na izi mam akustiko poštelano,ampak je še daleč od tistega kar bi moralo biti...

počasi,pa bo... drugač pa nimaš za falit z ornk akustiko,ornk monitorji,dobrim 16ch konverterjem in recimo 8 kanalen UA preamp+8 kanalov TLAudio mešalke... to te znese bliz 20k...
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

#26 azzy

azzy

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 20 prispevkov

Objavljeno 22 september 2009 - 10:49

tale vrjanta se mi zdi kr ušečna trenutno:

- pač PC (nisem se še poglabljal)

- Lynx Aurora 16
- RME Micstacy (zanima me kako najbolš tole skonektat z Lynxiom?)
- TLA mešalka - M1-F Tube8 (zdi se mi kul ideja, so tili preampi notr kul? al se mi še vedno bolj splača pač dva preampa posebej met? brez mešalke)
- rack/500 z ostalimi finesami
- še vedno ciljam na ADAM monitorje (zakaj mi priporočate met 4?)
kako se vam zdi?

Prispevek uredil/a: azzy, 22 september 2009 - 10:50 .

#27 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 22 september 2009 - 11:21

QUOTE (azzy @ 22. Sep 2009 11:49:41) <{POST_SNAPBACK}>

- Lynx Aurora 16
- TLA mešalka - M1-F Tube8 (zdi se mi kul ideja, so tili preampi notr kul? al se mi še vedno bolj splača pač dva preampa posebej met? brez mešalke)
kako se vam zdi?

PC ti jst svetujem kerga... i7 procesor... 920 ali novejša serija... x58 plata (gigabytova dela precej solidno) ... 6gb rama (triple channel)
1x ssd 256gb za main sistem
in pa 2x po 2 seagate barracuda 1,5tb disk v raid 1 (mirror) sistemu ...

Podoben sistem sem sestavil kolegu,pa še lično ohišje za v rack sm mu našu...

Lynx aurora je ql zadeva, saj omogoča 16 in/out konfiguracijo...

A micstasy ma analogne outpute? če ma pol dokupiš FW opcijo za lynxa in jih konektaš na analog in pač ...

TLAudio mamo mi točno tegale... m1-F8 ... zelo vredu zadeva s super eq-jem... res eq dela tko lepo gladko <3 smile.gif

karkol iz 500 serije bo super... ampak če pa namesto tega vzameš še kšne ql monitorje boš pa extra zadovoljen ... pomisli malo na K+H 0300 al kako so že ... jih kar hvalijo,pa še niso spet preveč dragi.

vsekakor pa vzemi 3 sistemce... ne bo ti žal wink.gif

prej sem zasledil nekje da nekdo svetuje nuenda 4? ... zakaj? to je zlo zlo drago napram cubase-u ... cubase je pa čist solidna zadeva za resno produkcijo?
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik

#28 azzy

azzy

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 20 prispevkov

Objavljeno 22 september 2009 - 11:37

kolk bi pa nanesu tak pc z to konfigoracijo?

glede monitorjev praviš da odsvetujaš adam?

preamp ni pogaoj in ni rečeno da mora bit RME, mogoče una zadeva k mi jo je že nba začetku predlagu NLP, nwm povejte še kaj bi sedlo skupaj z Lynx-om? seveda v tem razredu...

#29 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 22 september 2009 - 01:01

QUOTE (azzy @ 22. Sep 2009 11:49:41) <{POST_SNAPBACK}>

- Lynx Aurora 16
kako se vam zdi?

Malo slabo smo se razumeli...
Ni stvar imeti 4 enake monitorje ampak 2 RAZLIČNA para, ker ko nekaj časa mixaš na isti par se rado zgodi, da ti postane zvok všeč, in takrat je dobro preklopit na druge monitorje, pa tudi dobro je met neke "real world" zvočnike kot so Avantone-i ali pa Yamaha NS10M, Nekateri pravijo da so primerni tudi HS50M, da slišiš, kako bo stvar zvenela na slabšem sistemu.

#30 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 22 september 2009 - 02:09

lynx je v rangu apogeeja le bolj nevtralen in ne tako koloriran.
lynx ima tretjino nižje cene kot so na netu zaradi recesije (pa ostale stvari tudi! ko boš res resen in kupoval piši na PM).
Nenad Patkovic

Dodaj odgovor

5 uporabnikov bere to temo

0 članov, 5 gostov, 0 anonimnih uporabnikov