Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Nakup mikrofonov

30 odgovorov v tej temi

#1 matichribar

matichribar

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 79 prispevkov

Objavljeno 17 avgust 2009 - 05:50

Pozdravljeni!
Odločil sem se za nakup mikrofonov in sicer jih rabim za nastopanje ( duo).

1 mikrofon za vokal imam in sicer shure SM 58. Sedaj pa bi rabil še 1 mikrofon za vokal. Za tega bi rad odštel čimmanj denarja in dobil čimveč kvalitete. Katerega mi priporočate?

Rabim tudi 1 mikrofon za harmoniko (melodijski del). Katerega mi priporočate. Gledal sem že THE T.BONE SC300 je ugoden in pravijo da je tudi soliden.

Potem rabim 1 mikrofon za harmoniko za basovski del. Za tega se mi tudi sanja ne katerega naj uzamem.

Rabim pa še 1 mikrofon na kateremu bo nekaj časa melodijski del, nekaj časa pa kitara. Katerega naj uzamem.

Vem da sem se zelo veliko ponavljal vendar mi prosim pomagajte! HVALA

Prispevek uredil/a: matichribar, 17 avgust 2009 - 05:52 .

#2 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 17 avgust 2009 - 07:33

QUOTE (matichribar @ 17. Aug 2009 17:50:49) <{POST_SNAPBACK}>
Pozdravljeni!
Odločil sem se za nakup mikrofonov in sicer jih rabim za nastopanje ( duo).

1 mikrofon za vokal imam in sicer shure SM 58. Sedaj pa bi rabil še 1 mikrofon za vokal. Za tega bi rad odštel čimmanj denarja in dobil čimveč kvalitete. Katerega mi priporočate?

Rode M2

Rabim tudi 1 mikrofon za harmoniko (melodijski del). Katerega mi priporočate. Gledal sem že THE T.BONE SC300 je ugoden in pravijo da je tudi soliden.

Rode NT3 ali Rode M3

Potem rabim 1 mikrofon za harmoniko za basovski del. Za tega se mi tudi sanja ne katerega naj uzamem.

Shure SM 57 ali Beta 57

Rabim pa še 1 mikrofon na kateremu bo nekaj časa melodijski del, nekaj časa pa kitara. Katerega naj uzamem.

Nisi povedal kaka kitara (akustka elektrika preko ojačevalca ??
Če akustika potem Rode NT3 ali Rode M3, če elektrika potem Shure SM 57 ali Beta 57
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#3 matichribar

matichribar

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 79 prispevkov

Objavljeno 17 avgust 2009 - 11:18

Najlepša hvala za tako izčrpen odgovor. Zadeva je naslednja:

Vsi ti mikrofoni se mi zdijo izredno dragi. Bi mi mogoče lahko svetoval kaj cenejšega?
Vsa ta oprema se mi zdi izredno draga. Sam sem kupil mikrofon Shure SM 58 (100 eurou) in se mi je zdel že kar drag.
Zato bi rad nek nizek cenovni razred vendar še vedno kvaliteto.

Kot npr THE T.BONE SC300 za harmoniko je 30 € in ga vsi pohvalijo. Kaj praviš ti?
Prosim če se mi še enkrat posvatite in mi daste spisek mikrofonov ki bodo ustrezali mojim zahtevam in bojo cenejši.

Hvala

#4 Aleš Dravinec

Aleš Dravinec

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 128 prispevkov
  • Interests:pro audio

Objavljeno 17 avgust 2009 - 11:32

QUOTE (matichribar @ 18. Aug 2009 00:18:44) <{POST_SNAPBACK}>
Najlepša hvala za tako izčrpen odgovor. Zadeva je naslednja:

Vsi ti mikrofoni se mi zdijo izredno dragi. Bi mi mogoče lahko svetoval kaj cenejšega?
Vsa ta oprema se mi zdi izredno draga. Sam sem kupil mikrofon Shure SM 58 (100 eurou) in se mi je zdel že kar drag.
Zato bi rad nek nizek cenovni razred vendar še vedno kvaliteto.

Kot npr THE T.BONE SC300 za harmoniko je 30 € in ga vsi pohvalijo. Kaj praviš ti?
Prosim če se mi še enkrat posvatite in mi daste spisek mikrofonov ki bodo ustrezali mojim zahtevam in bojo cenejši.

Hvala

Predlagani mikrofoni sodijo v 'svet' poceni mikrovonov vendar še vedno kvalitetnih ...
SC 300 ne sodi niti pribljižno v tvojo 'zahtevano' kategorijo
.
.
Mimogrede, koliko že, praviš, si dal za harmoniko ? Naj ugibam ?

V normalnem svetu mikrofon za 'melodični' del harmonike stane od, recimo, 200€ naprej. Predlagani mikrofoni za pol cene so še vedno ok, tisti še cenejši, beri slabši, pa te bodo spravili ob dobro voljo.

Praviš da 'pravijo' da je .... kar dober. Kdo pa to pravi ?

Napačna oprema za odlično majhen denar je še vedno napačna oprema.

w/r
Aleš Dravinec
ADRaudio
www.adraudio.com

#5 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 18 avgust 2009 - 06:31

Moraš vedt da ti najslabši člen v verigi kroji tvoj zvok !!

Zaradmene lahko vzameš Behringer Set pa bo en mic 10€

#6 jodldajs

jodldajs

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 637 prispevkov
  • Interests:bobni, audio produkcija (akustika)

Objavljeno 18 avgust 2009 - 06:42

ja jaz ti predlagam tele mikrofone - 'izredno izredno kvaliteteni' za ugoden denar in uporabni mikrofoni praktično na vsemu - sploh za live

http://www.thomann.d.../tbone_mb55.htm
http://www.thomann.d..._tbone_mb75.htm

pa še izredno kvaliteten kabel dobiš zraven, boš ful prišparal in imel 'hud sound'
''the great gretsch sound''

AKA - glasbena dejavnost, Aleš Kajtna s.p.

#7 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 18 avgust 2009 - 07:47

QUOTE (jodldajs @ 18. Aug 2009 07:42:24) <{POST_SNAPBACK}>
'izredno izredno kvaliteteni' za ugoden denar

If you're lucky... kvaliteta izdelave čist niha pri t.bone-ih
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#8 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 18 avgust 2009 - 08:21

OK, sej ni treba kupit Neumanna KMS 105 ali kaj v tem rangu, razumem - predrago.

Ampak, ko ti pa clovek predlaga Tbone namesto Rode, potem je pa to znak da je svet popolnoma znorel... violent085.gif

Rode je odlicen nasvet za nadpovprecno dober zvok za povprecen denar, skratka super nasvet!

Tbone je pa katastrofa od mikrofona za skoraj nic denarja... wow, navdusen sem! thumbsdown.gif

Najmanj kar lahko naredis sta dve 57ki z nastavki za harmoniko, vsak tonc bi to moral znat spravit kulturno skozi ozvocenje.

Ce te pa zanima super zvok, ki ga tonci skoraj ne bodo mogli zaj... pol pa kupi Rode!

Mene tudi zanima koliko si dal za harmoniko? Ziher je bla predraga, tole bi ti svetoval:

Upam, da se zdej bolj razumemo... smile.gif

#9 matichribar

matichribar

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 79 prispevkov

Objavljeno 18 avgust 2009 - 08:33

Igrad diatonično harmoniko in sicer firme Rutar. Doma imam 4 harmonike. Oglasitev: 2x CFB 1x BEsAs 1x DGC

Vsaka harmonika pa je bila nekaj čez 4000€ saj imam ugrajene še poltone.
Glede mikrofonov bom še premislil.

@GreasyGranny Zakaj mi pa svetuješ to harmoniko? Drugače je to klavirska ampak vseeno!

#10 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 18 avgust 2009 - 08:43

QUOTE (matichribar @ 18. Aug 2009 09:33:33) <{POST_SNAPBACK}>
Igrad diatonično harmoniko in sicer firme Rutar. Doma imam 4 harmonike. Oglasitev: 2x CFB 1x BEsAs 1x DGC

Vsaka harmonika pa je bila nekaj čez 4000€ saj imam ugrajene še poltone.
Glede mikrofonov bom še premislil.

@GreasyGranny Zakaj mi pa svetuješ to harmoniko? Drugače je to klavirska ampak vseeno!

Ne maram razlagat svojih vicov, ampak naj ti bo... To je bila najcenejsa harmonika kar sem jih nasel pri thomannu...
Tko kot bi nekateri kupovali tud mikrofone..."A se da dobit kondenzatorc za 4 ojre?!?!"..."Kaj pa za 2?"

OK, torej imas za 16 tisoc evrov harmonike...sem impresioniran, ocitno veliko das na to!

A zdej bos pa na Ferrarija dal Tigar gume? smile.gif Oziroma na tvoje cudovite harmonike Tbone mikrofon....Jao!! smile.gif

Vse je v A/B primerjavi... ce poslusas mikrofon solo, potem se ti zdi, da si dobil kar precej za ta denar.
Ko pa imas boljsi mikrofon zraven za primerjavo, potem gre pa prvi v smeti, verjemi! smile.gif

#11 BlackOrWhite

BlackOrWhite

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 18 avgust 2009 - 08:43

Ker tud Schumacher ni mel Sava gum na formuli.

Pač, če daš za harmoniko toliko denarja, je traparija dat za mikrofone 30€. Kupi boljše.

#12 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 18 avgust 2009 - 09:20

QUOTE (GreasyGranny @ 18. Aug 2009 09:43:00) <{POST_SNAPBACK}>
OK, torej imas za 16 tisoc evrov harmonike...sem impresioniran, ocitno veliko das na to!

A zdej bos pa na Ferrarija dal Tigar gume? smile.gif Oziroma na tvoje cudovite harmonike Tbone mikrofon....Jao!! smile.gif

+1
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#13 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 18 avgust 2009 - 10:04

Živjo!

Najprej moje mnenje glede harmonik ... Iskreno povedano, Rutar harmonike nikakor ne sodijo med "top" (razen po ceni, lol), čeprav so se zadnje čase precej popravile glede na prejšnje serije... Pa še vedno zdaleč ni to to. Če si dal preko 4000 € za kos, je to navaden nateg zame, saj ti zrihtam RES TOP firmo (po soundu, mehaniki, kvaliteti izdelave, uglasitvi...) za jurja manj.

Pa ok, osebna odločitev al kupiš novega Mercedesa za 70.000€ al pa Opla za 80.000€.

Pri mikrofonih glej tko, da to kupiš enkrat ... in takrat daj raje malo več. Kolegi so ti predlagali zlo dobre rešitve, če ti je predrago pa ...

... za basovski del harmonike bi ti tako ali tako predlagal kakšen mikrofon na "klipsno", ki ga pač "pripneš" in ga lahko iz harmonike na harmoniko premikaš, saj se bodo basi le na ta način slišali enakomerno ves čas (razen če razkiraš za vgradne mikrofone npr. Totter Midi TM-3 Akustik, ampak ti je verjetno predrago).

Za diskantni del pa ... Glede na to, da to rabiš za live špile, verjetno po raznih lokalih, itd ... saj praviš, da igraš v duu, potem bo t.Bone čisto zadostoval. Poglej za t.Bone SC140 in MB75.

Kar se tiče vokalov in kitare (akustične) pa ravno tako MB75. To ti je najboljša price/performance opcija.

Mi imamo za live ponavadi za vokale Shure Beta58A/Neumann KMS105, kar se harmonik tiče pa AKG C451B/Neumann KM184. Kar se tiče velikomembrancev na takih odrih odpadejo, ker bodo sami problemi z monitoringom.

LP
www.mmedia.si

#14 jodldajs

jodldajs

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 637 prispevkov

Objavljeno 18 avgust 2009 - 11:09

QUOTE (kochobass @ 18. Aug 2009 08:47:41) <{POST_SNAPBACK}>
If you're lucky... kvaliteta izdelave čist niha pri t.bone-ih

mogoče nisi razumel mojega posta - pisano je bilo v navednicah

QUOTE (Blaster @ 18. Aug 2009 11:04:08) <{POST_SNAPBACK}>
Živjo!

Najprej moje mnenje glede harmonik ... Iskreno povedano, Rutar harmonike nikakor ne sodijo med "top" (razen po ceni, lol), čeprav so se zadnje čase precej popravile glede na prejšnje serije... Pa še vedno zdaleč ni to to. Če si dal preko 4000 € za kos, je to navaden nateg zame, saj ti zrihtam RES TOP firmo (po soundu, mehaniki, kvaliteti izdelave, uglasitvi...) za jurja manj.

Pa ok, osebna odločitev al kupiš novega Mercedesa za 70.000€ al pa Opla za 80.000€.

Pri mikrofonih glej tko, da to kupiš enkrat ... in takrat daj raje malo več. Kolegi so ti predlagali zlo dobre rešitve, če ti je predrago pa ...

... za basovski del harmonike bi ti tako ali tako predlagal kakšen mikrofon na "klipsno", ki ga pač "pripneš" in ga lahko iz harmonike na harmoniko premikaš, saj se bodo basi le na ta način slišali enakomerno ves čas (razen če razkiraš za vgradne mikrofone npr. Totter Midi TM-3 Akustik, ampak ti je verjetno predrago).

Za diskantni del pa ... Glede na to, da to rabiš za live špile, verjetno po raznih lokalih, itd ... saj praviš, da igraš v duu, potem bo t.Bone čisto zadostoval. Poglej za t.Bone SC140 in MB75.

Kar se tiče vokalov in kitare (akustične) pa ravno tako MB75. To ti je najboljša price/performance opcija.

Mi imamo za live ponavadi za vokale Shure Beta58A/Neumann KMS105, kar se harmonik tiče pa AKG C451B/Neumann KM184. Kar se tiče velikomembrancev na takih odrih odpadejo, ker bodo sami problemi z monitoringom.

LP

se strinjam z blaster-jem da so te dobro nategnil okrog cene razen če nisi malo naložil, tudi sam sem igral več kot 15 let frajtonarice in sem dobil harmonko enake kvalitete kot rutarce za 1800 eur, z izbranimi deli po naročilu!

in res je da pluni dober denar za mikrofone, ker jih načeloma enkrat ali dvakrat v življenju menjaš, če pa vam cena ne zraste več kot 100-150 eur/po kepi na špil potem je pa tudi t.bone super izbira, vsaj ne boš eno leto sam za mikrofone igral!

lp, Aleš

#15 Aleš Dravinec

Aleš Dravinec

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 128 prispevkov
  • Interests:pro audio

Objavljeno 18 avgust 2009 - 11:14

QUOTE (jodldajs @ 18. Aug 2009 12:04:41) <{POST_SNAPBACK}>
mogoče nisi razumel mojega posta - pisano je bilo v navednicah

boxing.gif
tongue.gif

Da ne bodo samo smeški : zadnjič sem probal RE20 na diatonični in to na dva načina : najprej usmerjenega v 'melodični' del na razdalji kakih 50 cm, potem še frontalno na kakih 80 cm. V obeh primerih se je dobro obneslo in presenetljivo tudi monitoring ni 'nagajal'.
Aja, ekvalizacija : EQ off in HPF na 200Hz.
.
.
Škoda k' ni čis' pocen.

w/r
Aleš Dravinec
ADRaudio
www.adraudio.com

#16 matichribar

matichribar

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 79 prispevkov

Objavljeno 18 avgust 2009 - 12:41

QUOTE (Blaster @ 18. Aug 2009 11:04:08) <{POST_SNAPBACK}>
Živjo!

LP

Za harmoniko sem dal okoli >3500€. Harmonike Rutar veljajo za najkvalitetnejše (poleg Zupana). Vendar Zupan pače ne zna prodajati in sem raje kupil harmonike pri Rutarju.
Tudi o totter midiju sem že razmišljal ja. Vendar se mi tudi to za enkrat zdi kar drago. Te moje harmonike imajo notri poseben (robotski) mehanizem in pa 4 vrste (3 + poltonu) tako da se meni ne zdi to nikakršen nateg!

Glede mikrofonov pa bi rabil ne tako profesionalno zgolj za nastopanje.
Glede totter midija pa se moram še mal pozanimati....

#17 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 18 avgust 2009 - 02:36

QUOTE (matichribar @ 18. Aug 2009 13:41:09) <{POST_SNAPBACK}>
Za harmoniko sem dal okoli >3500€. Harmonike Rutar veljajo za najkvalitetnejše (poleg Zupana). Vendar Zupan pače ne zna prodajati in sem raje kupil harmonike pri Rutarju.
Tudi o totter midiju sem že razmišljal ja. Vendar se mi tudi to za enkrat zdi kar drago. Te moje harmonike imajo notri poseben (robotski) mehanizem in pa 4 vrste (3 + poltonu) tako da se meni ne zdi to nikakršen nateg!

Glede mikrofonov pa bi rabil ne tako profesionalno zgolj za nastopanje.
Glede totter midija pa se moram še mal pozanimati....

Če te zanima SC300 piši na PM, glede na ceno tvojih harmonik ga dobiš praktično zastonj jumping0046.gif . Glede harmonik pa že sam veš kaj ti paše in kakšen sound ti ugaja, najbrž si tudi precej sprobal(pogledal lol.gif ) drugih firm, predno si dal 3500€ ali kolikor pač že za rutarce:)

#18 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 18 avgust 2009 - 05:50

QUOTE (matichribar @ 18. Aug 2009 13:41:09) <{POST_SNAPBACK}>
Te moje harmonike imajo notri poseben (robotski) mehanizem in pa 4 vrste (3 + poltonu) tako da se meni ne zdi to nikakršen nateg!

To čudo bi pa rad videl... smile.gif

Harmonike imajo lahko le leseno ali pa kovinsko mehaniko. Kaj drugega ne obstaja.

LP
www.mmedia.si

#19 matichribar

matichribar

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 79 prispevkov

Objavljeno 18 avgust 2009 - 06:12

QUOTE (Blaster @ 18. Aug 2009 18:50:56) <{POST_SNAPBACK}>
To čudo bi pa rad videl... smile.gif

Harmonike imajo lahko le leseno ali pa kovinsko mehaniko. Kaj drugega ne obstaja.

LP

Moje harmonike imajo kovinsko mehaniko.
Na katere harmonike pa pristajaš ti?!

Harmoniko lahko preizkusim v samo 2sekundah. Odprem meh ga močno pritisnem notri (brez sapnika) in pritisnem bas.
Če bas zataji zame harmonika ni dovolj dobra. Pri vseh se je to dogajalo zgor pri har RUTAR se mi to ni zgodilo. To je razlog zakaj jih imam toliko!

#20 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 18 avgust 2009 - 08:19

Ko ste prej omenjali mikrofone na klipsno (mislim da Blaster) za bassovsi del si lahko omisliš tudi npr. AT PRO35X CLIP MIC XLR sicer je tit za brankala kul, tako za akustiko kot elektiko na feršt.

#21 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 19 avgust 2009 - 05:41

QUOTE (matichribar @ 18. Aug 2009 19:12:09) <{POST_SNAPBACK}>

Harmoniko lahko preizkusim v samo 2sekundah. Odprem meh ga močno pritisnem notri (brez sapnika) in pritisnem bas.
Če bas zataji zame harmonika ni dovolj dobra. Pri vseh se je to dogajalo zgor pri har RUTAR se mi to ni zgodilo. To je razlog zakaj jih imam toliko!

Potemtakem ti diskantni del ne pomeni prav dosti evilgrin0040.gif

#22 jodldajs

jodldajs

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 637 prispevkov

Objavljeno 19 avgust 2009 - 08:36

QUOTE (matichribar @ 18. Aug 2009 19:12:09) <{POST_SNAPBACK}>

no veš kolega temu se reče odprtost oz zaprtost glasilk, vsak mojster ti to lahko prilagodi, glede na želje, sicer pa ni to pogoj za dobro harmoniko oz zvok !

vrhunske harmonike ala pigini, scandali,... so bolj zaprte, kontrolirane, njihov forte je izredno lep toda relativno hitro pri pretiranem nategovanju počepne, ker enostavno ni to več to-gre se za kvaliteto ne kvantiteto, no zato se uporablja mikrofone, če hočeš ob ničnem naporu glasno igrat

lp, Aleš

#23 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 19 avgust 2009 - 10:29

Pigini jumping0046.gif strongbench.gif

#24 jodldajs

jodldajs

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 637 prispevkov

Objavljeno 20 avgust 2009 - 07:47

QUOTE (jetam @ 19. Aug 2009 23:29:01) <{POST_SNAPBACK}>
Pigini jumping0046.gif strongbench.gif

da seveda, menda nisi prvič slišal za te harmonike (njihova mehanika je božanska ko jo enkrat igraš)?

ja na srečo se še vedno najde kaj boljših harmonik na svetu kot pa zupan, rutar, lanzinger in beltuna

lp, aleš

#25 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 20 avgust 2009 - 09:00

Seveda nisem prvič slišal za Pigini, želel sem samo potrdit da so res zelo dobre, ne samo mehanizem, tudi zvok.

Aja... U87 je zanič, ker če ga daš na snare in močno udariš, bo zaclipal biggrin.gif

#26 muzikant

muzikant

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 547 prispevkov

Objavljeno 20 avgust 2009 - 10:30

QUOTE (jodldajs @ 20. Aug 2009 08:47:12) <{POST_SNAPBACK}>
(njihova mehanika je božanska ko jo enkrat igraš)?

goodpost.gif smile.gif

Prispevek uredil/a: muzikant, 20 avgust 2009 - 10:30 .

#27 buttons'n'bellow

buttons'n'bellow

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 35 prispevkov

Objavljeno 01 marec 2011 - 11:21

QUOTE (Blaster @ 18. Aug 2009 10:04:08) <{POST_SNAPBACK}>
Živjo!
Najprej moje mnenje glede harmonik ... Iskreno povedano, Rutar harmonike nikakor ne sodijo med "top" (razen po ceni, lol), čeprav so se zadnje čase precej popravile glede na prejšnje serije... Pa še vedno zdaleč ni to to. Če si dal preko 4000 € za kos, je to navaden nateg zame, saj ti zrihtam RES TOP firmo (po soundu, mehaniki, kvaliteti izdelave, uglasitvi...) za jurja manj

Tadej, kar nekaj sem prebral tule na forumu in me zelo zanima, katera je (oz. so) te top harmonike po tvojih nedvomno bogatih izkušnjah. Predvsem klavirske - pa za širok spekter uporabe - ne samo za NZ glasbo! Nikjer ne uspem zaslediti podatka, če igraš tudi harmoniko (poleg ostalih inštrumentov). Če slučajno ne, bo o samem "hardware-u" (mehanika,...) zanesljivo lahko kakšno konstruktivno povedal oče!
Hvala!

Prispevek uredil/a: buttons'n'bellow, 01 marec 2011 - 11:21 .

#28 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 01 marec 2011 - 11:49

Lahko ti povem za narodnozabavno glasbo. Kar se tiče mehanike, klaviature - je Lanzinger Elite serija ena najboljših, kar jo trenutno lahko dobiš. Zvok je pa tako ali tako bolj kot ne stvar osebnega okusa.
Meni ima boljši sound (toplejši, malenkost bolj midlast) stari dobri Hohner Morino VN oz. VM, ki pa gre žal lahko po klaviaturi v primerjavi z Elite samo spat.

Tanove Hohner-ce so pa itak baje v večji meri made in china.

Zadnje čase veliko slišim tudi o Alpengold, ki so MENDA zelo v redu, nisem pa jih še probal.

Kar se tiče ostalih zvrsti, pa raje dam besedo komu drugemu. smile.gif Govori se, da je PIGINI težka "majka". smile.gif

LP

www.mmedia.si

#29 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 02 marec 2011 - 12:31

QUOTE (Blaster @ 1. Mar 2011 23:49:38) <{POST_SNAPBACK}>
Lahko ti povem za narodnozabavno glasbo. Kar se tiče mehanike, klaviature - je Lanzinger Elite serija ena najboljših, kar jo trenutno lahko dobiš. Zvok je pa tako ali tako bolj kot ne stvar osebnega okusa.
Meni ima boljši sound (toplejši, malenkost bolj midlast) stari dobri Hohner Morino VN oz. VM, ki pa gre žal lahko po klaviaturi v primerjavi z Elite samo spat.

Tanove Hohner-ce so pa itak baje v večji meri made in china.

Zadnje čase veliko slišim tudi o Alpengold, ki so MENDA zelo v redu, nisem pa jih še probal.

Kar se tiče ostalih zvrsti, pa raje dam besedo komu drugemu. smile.gif Govori se, da je PIGINI težka "majka". smile.gif

LP

Kar se mehanike in basov tiče, je za moje pojme Pigini na vrhu.
Kar se tiče zvoka klavirskega dela, lahko v mogoče določenih cenovnih rangih dobiš pri drugih še kaj malenkost boljšega. Poglej še Bugari in Victoria.

Če gledam kot celoto, bi oz. sem izbral Pigini.
Je pa tudi odvisno od posameznega modela ...

#30 buttons'n'bellow

buttons'n'bellow

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 35 prispevkov

Objavljeno 02 marec 2011 - 01:14

Temu se pa reče hiter odziv!
Kaj naj dodam? Morda bo še kakšno zapisal jodldajs, ki je tudi tu "doma". Pa še kdo, ki sem ga povsem nenamerno spregledal?
Sam sem trenutno na Morini 5N. Iščem pa nekaj lažjega, najraje 96-basno.
In verjetno ne bo nova - so pač omejene finance!
Enkrat je bila priložnost in sem bil v Castelfidardu. Tam sem si ogledal in preiskusil nekaj inštrumentov.
Najbolj me je pozitivno presenetil Bugari, njegov najboljši model (zdaj se ne spomnim več točnega naziva) se je zvokovno skorajda izenačil z Morino - česar nisem našel še nikjer.
Tudi Beltuna (zelo cenjena v ihanskem koncu) je bila všečna, ni pa imela (t)istega volumna zvoka.
Na drugi strani pa popolno razočaranje BB-ja (tako hvaljena v žalskem koncu), tako mehansko kot zvokovno povsem neprimerljivo z zgoraj omenjenima.
Pigini (&Excelsior - zdaj sta itak ista tovarna) je res kvaliteten - žal me pri "širini" ne prepriča. Verjetno je prva izbira pri klasiki, za NZ pa nekako "ne sede"!
Ima kdo kaj izkušenj tudi z ne najnovejšimi Paolo Soprani, Scandalli,...?

In kot je že dobro ugotovil Tadej: stare Morino VM so mehansko res neprimerljive z novejšimi harmonikami, a vseeno:
ko sem govoril s Tomažem (Gregorji), je povedal, da je imel to harmoniko najprej nekaj časa na testu - na začetku se tudi njemu ni zdela nič posebnega.
Zdaj je pa ne zamenja za nobeno drugo - tudi mehanika mu je postala nadvse všeč. Ampak je že tako: če igraš vrhunsko, potem je tudi mehanika prej dobra!

Jetam, katero harmoniko pa igraš ti? Opažam, da si zelo "in" na tem področju...

Prispevek uredil/a: buttons'n'bellow, 02 marec 2011 - 01:19 .

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov