Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Snemanje rap zvrsti

28 odgovorov v tej temi

#1 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 12 julij 2009 - 12:07

Pozdravljeni !

Vem, da zadnje čase nenehno odpiram nove teme in na veliko sprašujem.Res vam hvala, da me ne vržete dol iz foruma, ker sem pomoje zelo tečen z mojimi vprašanji.
Veliko sem spraševal o monitorjih in po odprti temi in pogovorih z določenimi ljudmi sem izvedel tisto kar sem hotel ! Hvala vam !

No pa da preidem na bistvo te teme !

( To je še zadnje kar me zanima, da bom lažje in zaneslivejše delal ter snemal musko ).

Da podrobno opišem : moja soba je velika cca. 16 kvadratnih metrov.Dolžina je 7 metrov, širina 2,6 metra, višina pa na najvišji točki 2,3 metra na najnižji pa 1,8 metra, saj je strop poševen.
Doma imam klaviaturo, AKG - studijske slušalke, zvočno kartico M-AUDIO FAST TRACK PRO, ter zaenkrat še zvočnike logitech x-530 5.1 sistem sad.gif , toda zvočnike bodo kmalu zamenjali monitorji toda to mi je že vse jasno kako pa kaj glede tega !

Svoji skromni opremi bi pa rad dodal še studijski mikrofon ter mic.screen in pop filter !

O mikrofonih sem že nekaj spraševal, vendar še nisem dobil odgovora, ki bi mi čisto jasno povedal vse kar hočm vedt.

Stvar je taka, ukvarjam se z rapom in trenutno kar rabim je dober studijski mikrofon za snemanje rapa.Glede na to, da soba niti malo ni akustično obdelana vas sprašujem kateri mikrofon od 100 € - 200 €, bi prišel najbolj do izraza in se najbolje obnesel in slišal.
Kokr sem zasledil na forumu so nekateri govorili o mikrofonih kot so npr. T.BONE, AKG, NUEMANN, AUDIO TECHNICA itd. večina pa je rekla, da bi še najbolj do izraza prišel SHURE A 58.Ni ta mikrofon bolj za nastopanja v živo???
Sam osebno sem najbolj naklonjen studijskemu mikrofonu T.BONE sc1100 -
http://www.thomann.d...ranmikrofon.htm
Kaj vi mislite bi bil v redu mikrofon za rap? Bi se dobro obnesel z zvočno Fast track pro ?

Toliko o mikrofonih !

Sedaj me pa zanima, če bi jaz potreboval kakšnjo manjšo mešalno mizo zraven kamor bi priklopil mikrofon in zvočno kartico.Ali pa je dovolj, da uporabljam sam mikrofon in zvočno kartico, ter zvok in kakovost mikrofona uravnavam v programu za snemanje muske ?
Kar se tiče programa, bi vprašal kateri je najbolši ? Osebno bi izbral Adobe Audition, ker je po mojem mnenju najbolj preprost za uporabo.Nuendo in Cubase se mi zdita zelo zakomplicirana - kaj menite ??

To je to zaenkrat !

Upam, da mi boste pomagali in z vašimi odgovori naučili veliko novega.

Prosil bi tudi, da tisti, ki si boste vzeli čas, da odgovorite na to temo, če je le možno da bi pisali vaše odgovore po alinejah ali točkah, lahko pa tudi v spisu biggrin.gif.Prosil bi le, da izvem odgovore na vsa moja vprašanja.Upam da ne zahtevam preveč ! biggrin.gif

Najlepša vam hvala za vse odgovore in pomoč !

Lep pozdrav !

#2 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 13 julij 2009 - 11:30

Kar se mikrofonov tice...

Shure sm7b

Cist zares, dalec najboljsi mikrofon za ta denar, v veliko primerih najboljsi za katerikoli denar!

Michael Jackson
Anthony Kiedis (Red Hot Chili Peppers)
Brandon Boyd (Incubus)
Cedric Bixler-Zavala (Mars Volta)
Metallica
System of a Down
Lifehouse
Springsteen
30 sec to Mars
Black Crows
John Mayer
Kings of Leon
Crowded house
Depeche mode
....

Al pa nared taprav vokaln booth pa investiri v U47, C12, U87 ipd....

#3 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 13 julij 2009 - 12:38

Hvala !!!
Te mikrofoni spodaj k si jih napisu so zelo dragi biggrin.gif
Glede tega shure ta je pa 389 evrov, tko da se mi zdi da ne bi potreboval tok dobr mikrofon glede na to da ni akustika poštimana itd...
Tko da me še vedno zanima kaj si mislite o mikrofonu k sm napisu in katere mikrofone bi mi svetovali med 100 in 200 evrov .

Hvala !!!

Lep pozdrav

#4 saso

saso

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov

Objavljeno 13 julij 2009 - 02:16

Z Studio Projects B1 sem dobil kar dobre rezultate:
http://www.thomann.d...projects_b1.htm

Drugače pa na forumu je bilo kar nekaj razglabljan okrog mikrofonov.
Pa tudi testov je že bilo nekaj:
http://www.planetaud...amp;hl=mikrofon

Malo preglej teme, pa se sam odloči... konec koncev imaš še kakšne druge forume, pa potem opise kupcev ipd...
Ni veliko ljudi, ki so sprobali veliko mikrofonov v rangu 100-200€... takšne ponavadi kupijo tisti, ki nimajo kaj preveč denarja in posledično tudi kupijo samo en ali pa mogoče dva mikrofona... tisti, ki pa so preizkusili že veliko mikrofonov, pa ti bojo lažje svetovali za višji rang.. pa še tam se boš mogu sam odločit. Vsak mikrofon ima namreč malo svojo barvo, je pa potem vprašanje posameznika, kaj je komu bolj všeč...

Za nizki cenovni rang mikrofonov (pod 200€) pa je pomoje takole... kondenzatorc je kondenzatorc. Če bo to tvoj prvi mikrofon, ti bo sigurno všeč (zdaj me pa napadite smile.gif)

#5 Rok Gulic

Rok Gulic

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 111 prispevkov

Objavljeno 13 julij 2009 - 03:31

bom mal mimo useku,....

Snemal sem do zdej zgolj enga rap-erja in to na Rode....težav polna glava....preveč sikanja, pluvanja itd,... zamenjal za old school shure beta 58 in smo zmagal,... Lahko da je to zgolj zaradi načina repanja oz. dotičnega izvajalca. Skratka al pa zdolga,...tega tipa vedno snemam na dinamični shure mic al SM al Betko... U bistvi čem sam rečt, da ni nujno da ti bo kondenzatorc "sedel" red_bandana.gif

#6 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 13 julij 2009 - 03:54

Štekam štekam Hvala vam vsem res !!!
Ja najbolš bi blo da bi šel to nekam sprobat tega shure kako se sliši hehe biggrin.gif

Pozdrav

#7 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 13 julij 2009 - 07:53

QUOTE (GreasyGranny @ 13. Jul 2009 12:30:36) <{POST_SNAPBACK}>
Kar se mikrofonov tice...

Shure sm7b

Cist zares, dalec najboljsi mikrofon za ta denar, v veliko primerih najboljsi za katerikoli denar!

Michael Jackson
Anthony Kiedis (Red Hot Chili Peppers)
Brandon Boyd (Incubus)
Cedric Bixler-Zavala (Mars Volta)
Metallica
System of a Down
Lifehouse
Springsteen
30 sec to Mars
Black Crows
John Mayer
Kings of Leon
Crowded house
Depeche mode
....

Al pa nared taprav vokaln booth pa investiri v U47, C12, U87 ipd....

SM7b je res super, a potrebuje tudi kar konkreten predojačevalec in mislim, da ga on nima.

#8 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 13 julij 2009 - 08:44

Pisu sm mal prej na thomann milsm na njihov mail pa uprašu kako bi se obnesel t.bone sc1100 z m-audio fast track pro pa so rekl, da je dobr mikrofon to in da bi se dobr obnesu.Svetoval so mi tud Studio Projects B1 !!!

#9 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 13 julij 2009 - 09:49

vsekakor, saj zato pa obstaja na svetu marketing službe:)
Pri marketingu, statistiki in politiki pa se tako ve kako stvari stojijo:)
Idi Behringerja ali pa njihovega dealerja vprašat kaj si mislijo o bilo katerem svojem produktu.
Nenad Patkovic

#10 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 13 julij 2009 - 10:16

Ma dej za 100€ je vseeno kaj kupiš... Ne rečem, če bi bla dilema Neumann M149, Brauner VMA, Horch, itd ... ko je vse 4000€+, ko se lahko precej zaj**eeš, če ti ni všeč, pa še prodat ga ne morš.

Za 100€ ne bo noben umrl, tud če kupiš totalno faljen mikrofon in ga vržeš v smeti. Kar itak ne boš naredu.

LP
www.mmedia.si

#11 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 14 julij 2009 - 08:32

Hehe NLP smeh - dobr si reku !!!!
Blaster maš prov ne bi se smel preveč s tem ubadat .
Osebno mislm da bi bil t.bone ta sc1100 pomoje kr dobr mikrofon, sam me zanima a bi rabu kkšno mešlano mizo zravn al ne ?

#12 saso

saso

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov

Objavljeno 14 julij 2009 - 08:36

QUOTE (beatmakerr @ 14. Jul 2009 09:32:15) <{POST_SNAPBACK}>
sam me zanima a bi rabu kkšno mešlano mizo zravn al ne ?

Ne. Saj maš predojačevalce na fast track pro.

#13 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 14 julij 2009 - 09:22

rabiš sam phantom power (+48V) ...
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#14 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 14 julij 2009 - 09:49

aha pol pa ql uglavnme to bomo kupili prek thomanna :
http://www.thomann.d...e_micscreen.htm
http://www.thomann.d...-bone_ms180.htm

Mislm da bi moral bit ql, da bi se dal kr dobre izdelke narest ?? biggrin.gif

#15 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 14 julij 2009 - 11:40

QUOTE (beatmakerr @ 14. Jul 2009 10:49:16) <{POST_SNAPBACK}>

Če pa že ne bojo dobri posnetki, bo pa vsaj profi zgledalo... smile.gif

#16 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 14 julij 2009 - 11:58

QUOTE (GreasyGranny @ 14. Jul 2009 11:40:27) <{POST_SNAPBACK}>

signs015.gif goodpost.gif
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#17 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 14 julij 2009 - 04:53

QUOTE (GreasyGranny @ 14. Jul 2009 12:40:27) <{POST_SNAPBACK}>

Kaj s tem misliš, da je to kar bom naroču slaba oprema mislm kar se tiče kvalitete ne izgleda ??? biggrin.gif

Pozdrav

#18 boby

boby

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 127 prispevkov

Objavljeno 14 julij 2009 - 05:22

vazno da dobro zgleda! yeee.gif

lp

#19 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 14 julij 2009 - 05:29

[quote name='boby' date='14. Jul 2009 18:22:20' post='23797']
vazno da dobro zgleda! yeee.gif

Slaba stari !!!

#20 boby

boby

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 127 prispevkov

Objavljeno 14 julij 2009 - 06:02

ne si stavit k srcu-skoraj vsi smo sli skzi ta proces

lp borut

#21 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 14 julij 2009 - 06:31

QUOTE (beatmakerr @ 14. Jul 2009 10:49:16) <{POST_SNAPBACK}>

Mene sam zanima kaj vi mislite se splača to vzeti za ta denar ???

Hvala

#22 boby

boby

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 127 prispevkov

Objavljeno 14 julij 2009 - 09:09

splaca?-ne splaca? nekje moras zaceti!

lp

#23 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 14 julij 2009 - 09:14

QUOTE (boby @ 14. Jul 2009 22:09:28) <{POST_SNAPBACK}>
splaca?-ne splaca? nekje moras zaceti!

lp

Sej maš prov verjetn bo to zaenkrat v redu, sej se ne gremo neki superstar scene pa neke milijonarje biggrin.gif hehe

Hvala za pomoč, samo bi vseeno prosil če ma kdo od naštete opreme doma da malo komentira predvsem mikrofon, če ma kdo hvala !!!!

#24 boby

boby

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 127 prispevkov

Objavljeno 14 julij 2009 - 09:22

mikrofona ne poznam,samo jaz bi raje dal vec za mic in pop filter naredil sam-ponavadi ti od kaksne stranke ostanejonajlonke ......za zacetek bo vec kot dovolj

lp

#25 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&amp;Mixing&amp;Mastering&amp;ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 15 julij 2009 - 07:09

majk vzemi vsaj Rode NT1A, če že ne NT2A
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#26 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 15 julij 2009 - 08:20

QUOTE (beatmakerr @ 14. Jul 2009 17:53:57) <{POST_SNAPBACK}>
Kaj s tem misliš, da je to kar bom naroču slaba oprema mislm kar se tiče kvalitete ne izgleda ??? biggrin.gif

Pozdrav

Z eno besedo - JA! smile.gif

Poglej, nekaj nisi postekal... nimas akusticno primernega placa, torej bo vsak kondenzator
slaba izbira, saj ti bo pobiral odmeve sobe in bo sound kr neki...

SM7b je pa mikrofon ki zelo dobro zapre sobo in lahko z njim snemas prakticno kjerkoli,
zato sem ti to predlagal. Poleg tega se ta mikrofon na polno uporablja tudi ko je akustika ok,
res gre za izjemen mikrofon. Zakaj bi placeval se za refleksijski filter (un tapocen in zanc, ne un od se),
pop filter in vem kaj se, ce ti sm7b dela ze v osnovi brez vsega ostalega! Predojacevalec bo ok za silo,
ce bos pa to zares delal, potem bos pa itak enkrat investiral v zaresn predojacevalec ali chanel strip!

Ce nameravas kupit kitajski mikrofon, je verjetno vseeno katerega bos izbral, membrana, trafo
ipd bo bolj za hec kot zares in ni primerjave z zaresnimi mikrofoni. Res pa da v rokah nekoga z izkusnjami
lahko tudi kitajski mikrofon postane hitro uporaben.

Ce ze insistiras na kondenzatorju, potem poslusi ixija, zapel se v audiopro in bos za mikrofon dobil boljso
ceno kot pri thomannu. Jst sm za to da se podpirajo lokalne stacune... sploh ce so fer!

Mal smesno se mi zdi, da si se odlocu kupit tist kvazi mikrofon ze preden si prosil za nasvet, potem si dobil
par dobrih nasveov, a si vseeno vztrajal na svojem in rabis samo se potrditev, da bo to pa ok za ta denar...

Raj mal dej na stran tu pa tam, se mal odrec cemu in kup zaresn mikrofon, ce se hoces s tem zares ukvarjat,
drgac je vseen ce tvoja spalnica zgleda ko vokaln booth od dr dre-a!

To je to kar se nasvetov tice, resnica je pa da mi je popolnoma vseen kaj bos kupu, kaj bos snemu, a bo
zgledalo pimpi, a bojo kolegi reperji zadovoljni, a bos na ta racun podrl kaksno sosolko... kokr ti pase stari! smile.gif
Sam ne sprasevat za nasvet, ga ignorirat, potem pa rect no sej to bo pa tud ok, a ne?! smile.gif

#27 saso

saso

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov

Objavljeno 15 julij 2009 - 08:31

GreassyGranny: super si odgovoril... edino ena stvar me pa moti. Sicer še nisem imel priložnosti sprobat omenjenega shure-a, ampak če imaš slabo akustiko, se mi zdi, da te noben mikrofon ne more rešit. Če greš v kanalizacijski jarek, ga ni mikrofona, ki bi odstranil odmev smile.gif... isto velja za akustično netretiran prostor... seveda v manjši obliki.

#28 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 15 julij 2009 - 08:44

QUOTE (saso @ 15. Jul 2009 09:31:46) <{POST_SNAPBACK}>
GreassyGranny: super si odgovoril... edino ena stvar me pa moti. Sicer še nisem imel priložnosti sprobat omenjenega shure-a, ampak če imaš slabo akustiko, se mi zdi, da te noben mikrofon ne more rešit. Če greš v kanalizacijski jarek, ga ni mikrofona, ki bi odstranil odmev smile.gif... isto velja za akustično netretiran prostor... seveda v manjši obliki.

Potem moraš pa nujno sprobat mikrofon.. smile.gif

Ce si gledal Red Hod Chilli Peppers film ko snemajo plato v tisti hisi, si videl kako snemajo vokale v netretiranih sobah, zraven okna, ipd..
Ista scena z Incubus!
Metallica Some Kind Of Monster, snemajo s tem mikrofonom vokale v kontrolni sobi, z zvocniki NA GLAS!

In takih primerov je se in se....mikrofon je kul!

#29 beatmakerr

beatmakerr

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 667 prispevkov

Objavljeno 15 julij 2009 - 09:40

QUOTE (GreasyGranny @ 15. Jul 2009 09:20:23) <{POST_SNAPBACK}>
Z eno besedo - JA! smile.gif

Poglej, nekaj nisi postekal... nimas akusticno primernega placa, torej bo vsak kondenzator
slaba izbira, saj ti bo pobiral odmeve sobe in bo sound kr neki...

SM7b je pa mikrofon ki zelo dobro zapre sobo in lahko z njim snemas prakticno kjerkoli,
zato sem ti to predlagal. Poleg tega se ta mikrofon na polno uporablja tudi ko je akustika ok,
res gre za izjemen mikrofon. Zakaj bi placeval se za refleksijski filter (un tapocen in zanc, ne un od se),
pop filter in vem kaj se, ce ti sm7b dela ze v osnovi brez vsega ostalega! Predojacevalec bo ok za silo,
ce bos pa to zares delal, potem bos pa itak enkrat investiral v zaresn predojacevalec ali chanel strip!

Ce nameravas kupit kitajski mikrofon, je verjetno vseeno katerega bos izbral, membrana, trafo
ipd bo bolj za hec kot zares in ni primerjave z zaresnimi mikrofoni. Res pa da v rokah nekoga z izkusnjami
lahko tudi kitajski mikrofon postane hitro uporaben.

Ce ze insistiras na kondenzatorju, potem poslusi ixija, zapel se v audiopro in bos za mikrofon dobil boljso
ceno kot pri thomannu. Jst sm za to da se podpirajo lokalne stacune... sploh ce so fer!

Mal smesno se mi zdi, da si se odlocu kupit tist kvazi mikrofon ze preden si prosil za nasvet, potem si dobil
par dobrih nasveov, a si vseeno vztrajal na svojem in rabis samo se potrditev, da bo to pa ok za ta denar...

Raj mal dej na stran tu pa tam, se mal odrec cemu in kup zaresn mikrofon, ce se hoces s tem zares ukvarjat,
drgac je vseen ce tvoja spalnica zgleda ko vokaln booth od dr dre-a!

To je to kar se nasvetov tice, resnica je pa da mi je popolnoma vseen kaj bos kupu, kaj bos snemu, a bo
zgledalo pimpi, a bojo kolegi reperji zadovoljni, a bos na ta racun podrl kaksno sosolko... kokr ti pase stari! smile.gif
Sam ne sprasevat za nasvet, ga ignorirat, potem pa rect no sej to bo pa tud ok, a ne?! smile.gif

Hvala Granny, sej maš prav kaj pa pol sprašujem, če sm že tok prepričan !!!!
Ampak glede na to, da res ni akustike in da ne bi rabil kupovati dodatne opreme zraven bi bilo najbolje da bi kupil sm7b inrajš prišparam še nekaj denarja in njega kupim biggrin.gif

Glede na to da ga poznaš, in se tudi spoznaš na glasbo ti verjamem da mi bo ta mirkofon dobro služil.
Tko da našparamo pa po ta mikrofon !!!!

Hvala

Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo

0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov