Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

JBL 4430 + Acoustic preference amp

24 odgovorov v tej temi

#1 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 25 maj 2009 - 10:12

Evo - na Bolhi: http://www.bolha.com...ji-jbl-4430-amp

Še en moment slabosti - (Klein+Hummel na obzorju) - ponudba bo veljavna samo nekaj dni, nato jo spet umikam... Če ima kdo prostor za te zverine - toplo priporočam.

#2 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 26 maj 2009 - 09:02

Enkrat nekoč sem ti že rekel; raje vloži v akustiko kot v nove zvočnike saj so ti res konkretni in to je (pre)malo denarja za to kar nudijo!!!
Nenad Patkovic

#3 boby

boby

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 127 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2009 - 10:50

ne prodajat tega !! pa tudi ce si lacen!

#4 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 26 maj 2009 - 11:33

Klik
kot zanimivost...
Klik
vem sem gledal, realne cene so nižje ampak vse je relativno:)
razen če se lahko dokopaš do 4435:)
Z K&H 300 ne boš kaj prida pridobil.
To ti je podobno kot da bi prodajal tole: Klik
Nenad Patkovic

#5 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2009 - 06:43

QUOTE (NLP @ 26. May 2009 12:33:20) <{POST_SNAPBACK}>
Klik
kot zanimivost...
Klik
vem sem gledal, realne cene so nižje ampak vse je relativno:)
razen če se lahko dokopaš do 4435:)
Z K&H 300 ne boš kaj prida pridobil.
To ti je podobno kot da bi prodajal tole: Klik

Mah poznam te linke - sem celo pripopal zraven ponudbe onega ta prvega, tiste za 3800Eu sem videl, a malo pretiravajo, jaz sem raje postavil realno ceno za Evropo (to je skupaj z ampom). V Ameriki jih dobis za okoli 1000 - 1300$ (brez ampa seveda).

Misliš da ne bi pridobil z K+H 0300? Sem jih slišal pri MinimalB-ju - pa zvenijo zelo kul... Res da je dimenzija, realističen mid-range, itd. JBL-k nekaj posebnega, a natančnost novejšega designa vseeno nekaj prinese...

Kaj pa vem... najbrž itak ne bo ratala pertumbancija, hehehe...

#6 jetam

jetam

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.057 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2009 - 07:44

QUOTE (satoration @ 26. May 2009 19:43:26) <{POST_SNAPBACK}>
Mah poznam te linke - sem celo pripopal zraven ponudbe onega ta prvega, tiste za 3800Eu sem videl, a malo pretiravajo, jaz sem raje postavil realno ceno za Evropo (to je skupaj z ampom). V Ameriki jih dobis za okoli 1000 - 1300$ (brez ampa seveda).

Misliš da ne bi pridobil z K+H 0300? Sem jih slišal pri MinimalB-ju - pa zvenijo zelo kul... Res da je dimenzija, realističen mid-range, itd. JBL-k nekaj posebnega, a natančnost novejšega designa vseeno nekaj prinese...

Če dobiš K H za isto ceno, kot jih prodajaš, bi morda kaj pridobil, drugače pa se splača res vložiti v akustiko.

#7 boby

boby

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 127 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2009 - 08:03

ce ze kupi te KH ampak JBL-ke pusti doma worthy1.gif
pomojem ti bo po par dnevih kar fajn zal

lp

#8 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2009 - 08:39

QUOTE (satoration @ 26. May 2009 19:43:26) <{POST_SNAPBACK}>

si mislim, da si prej dodobra pregooglal splet glede na to da si zelo samoinicijativen!

Pustimo zdaj ceno ob strani.

Logično in očitno je da so to bila zlata leta jbl-a in so naredili res dobre zvočniške sisteme.
Podobno kot omenjeni tannoyi in manley labsova izpiljena verzija.

Ne bi rad rekel da k&h 300 niso bolj natančne zaradi mnogo novejših driverjev ampak "rešit" se zvočnikov, ki so več kot dovolj dobri za resno studijsko delo in za koliko bi jih lahko prodal (bakšiš) je žalostno.
Pa še navajen si na njih in ustvarjaš kvalitetno produkcijo kolikor je zasledit.

V glavnem; nisi še vsega izstisnil iz svojega sedanjega monitoring sistema pa vseeno je produkcija na nivoju!

Kupi si dodatne zvočnike ko boš imel dokončano akustiko prostora in si boš morda privoščil še dodaten par zvočnikov in s tem dodaten vpogled v zvočno sliko iz nekoliko druge perspektive (da morda ravno tele k&h, če ti do takrat ne bodo še kateri drugi zadišali:)... saj sam veš nikdar ni konca.).

Menim da dovolj dobro slišiš s tem sistemom v specifičnem prostoru.
Problem je sedaj v prostoru in nato v dodatnem izdatku.
Ta specifičen model đibielk se je skozi njihovo bogato zgodovino očitno dokazal kot dosti dobro orodje za uspešno translacijo v različna poslušalska okolja!
Nenad Patkovic

#9 jodldajs

jodldajs

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 637 prispevkov
  • Interests:bobni, audio produkcija (akustika)

Objavljeno 26 maj 2009 - 09:12

pa kaj ste tako navalil na njega, očitno je začutil, da lahko obrne nov list v svoji produkciji in poizkusi še s čim drugim, če je zadevo slišal in mu je še eno stopnjo boljša, zakaj ne bi sprejel izziva !

mah drugače z temi cenami je pa tako , res take stvari so zelo vredne, a nažalost v realnem svetu je včasih težko tako stvar prodati za toliko kolikor si zaželimo, je treba še vedno bit zelo realen, če ne imaš na bolhi tako stvar tudi po leta in leta !
to je tako kot sem zanč in že nekaj časa gledal edinstveno jazz ride činelo od zildjiana, sztara K serija iz original turčije - teh činel se praktično ne da več dobiti, en model jo prodaja, ampak bodimo realni - hoče imeti 2800 dolarjev, res da je tolko vredna, če bi bil šejk in igral jazz bi mu jih dal 4000, ampak spet pa ni zlata in realno vredna tega denarja! Ok recimo realnih 1000 eur, ampak to je rekord nad rekordi v prodaji recimo činel v svetu!

podpiram željo po odkrivanju novega in sprejetju novih izzivov, človek je domač v muski, ve kaj hoče, sliši izredno dobro, dela dobro produkcijo, po mojem da zna delati še bolj kvalitetno, konec koncev, treba si je enkrat priznati da gre tehnologija naprej in da stvari postajajo in so hudo dobre!

lp, Aleš
''the great gretsch sound''

AKA - glasbena dejavnost, Aleš Kajtna s.p.

#10 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2009 - 09:17

Popolnoma res.
... lahko pa pogledamo z druge strani; menim da ima mnogo šibkejših členov v verigi, ki bi lahko bolj opazno/ drastično izboljšal nekaj kar meni da bi moral najprej.
Naj iz tega kar ima izčrpa kolikor je mogoče z manjšimi stroški in potem korak "naprej"...
Nenad Patkovic

#11 jodldajs

jodldajs

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 637 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2009 - 09:26

tudi tako lahko pogledamo na te stvari - odločitev je še vedno njegova

#12 boby

boby

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 127 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2009 - 09:29

nisem hotel biti tako nadlezen ampak tak kos opreme prodat mi se zdi skoda. dunno.gif
izivi so vedno dobrodosli in tudi nova oprema terba je s casom naprej ampak JBL-ke in podobne starejse stvari so brezcasne

samo moje mislenje pa brez zamere

lp borut

#13 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2009 - 09:38

Satoration oprosti ker smo ti "onesnažili" thread in ti peremo možgane, kot je rekel jodlajs: "odločitev je še vedno njegova".
... je pa razvidno da je tvoja prodaja specifičnih zvočnikov povzročila kar interesantno debato... to že mora kaj pomenit:)
Nenad Patkovic

#14 jodldajs

jodldajs

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 637 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2009 - 10:00

zgleda da res, ajmo fantje denarnice na mizo, pa pokupit opremo, če je že tolko zanimanja da ne bomo samo pri besedah ostali
jumping0046.gif (dobro jaz ne moram, sem ravno 14 dni nazaj focale kupil, sem zapufan)

#15 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 27 maj 2009 - 10:58

QUOTE (boby @ 26. May 2009 21:03:16) <{POST_SNAPBACK}>
ce ze kupi te KH ampak JBL-ke pusti doma worthy1.gif
pomojem ti bo po par dnevih kar fajn zal

lp

Poznas 0300 tako dobro? Kaj se ti zdijo slabosti? Me zanima bolj konkreten argument... odlocitev ni najlazja, priznam, pa akcijo je treba speljat bolj ali manj hitro...

QUOTE (NLP @ 26. May 2009 22:17:43) <{POST_SNAPBACK}>
Popolnoma res.
... lahko pa pogledamo z druge strani; menim da ima mnogo šibkejših členov v verigi, ki bi lahko bolj opazno/ drastično izboljšal nekaj kar meni da bi moral najprej.
Naj iz tega kar ima izčrpa kolikor je mogoče z manjšimi stroški in potem korak "naprej"...

Se strinjam, bolj natancna akusticna obdelava bi bila koristna, a ti zvocniki imajo tudi svoje pomanjkljivosti pri miksu - predvsem prevec lepo delajo v midlih in basih - in jih brez problema nasraufas prevec... iscem nekaj, kar je zelo natancno (in malo bolj referencno za sodobne sisteme) v midlih in basih... a vseeno dovolj veliko, da ne bi prevec pogresal JBLk... hmmm.

#16 boby

boby

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 127 prispevkov

Objavljeno 27 maj 2009 - 11:09

ne pred dolgimi leti sem snemal dva komada ampak se mi zdi da so bile z 12-co
lani pa je prijatelj staknu dva satelita in dve 18-ci in dela odlicno
ne vem starejse kiste se mi zdijo dosti bolj "naravne" kot novejse in na novejsih se mi zdi da se vse lepo slisi
no to je samo moje skromno mnenje jaz osebno mam EV sentry 500 in jih ne spustim niti pod razno
ce pa bom zacel dvomit v njih si bom omislil nekaj za zraven ne pa nadomestek

živcna vojna -to je najhujse

lp borut

#17 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 27 maj 2009 - 01:30

Nič ne bo, K+H 0300 za ca.2000EU so šli, drugega pa ta hip nočem... ne prodajam več.

Razen če kdo ve za kakšne 0300 za ca.2000EU.

lp, A.

#18 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 27 maj 2009 - 02:47

aha tu je bil catch, ker so 300tke stale le 2000€.
Ja to pa je morala biti skušnjava:(
Nenad Patkovic

#19 turban99

turban99

Tim Urbanya

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 235 prispevkov

Objavljeno 27 maj 2009 - 04:48

QUOTE (satoration @ 27. May 2009 14:30:05) <{POST_SNAPBACK}>
Nič ne bo, K+H 0300 za ca.2000EU so šli, drugega pa ta hip nočem... ne prodajam več.

Razen če kdo ve za kakšne 0300 za ca.2000EU.

lp, A.

Uf.. škoda! To bi moral kupit!:) pa menda ja nisi računal da jih boš dobil ceneje a ne ?smile.gif))

#20 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 27 maj 2009 - 05:35

QUOTE (turban99 @ 27. May 2009 17:48:54) <{POST_SNAPBACK}>
Uf.. škoda! To bi moral kupit!:) pa menda ja nisi računal da jih boš dobil ceneje a ne ?smile.gif))

Valjda da ne, sam sem moral prej prodat svoje... in me je že en prehitel... pa se je celo našel resen kupec za JBLke sedaj... a kaj češ..

#21 turban99

turban99

Tim Urbanya

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 235 prispevkov

Objavljeno 27 maj 2009 - 05:51

QUOTE (satoration @ 27. May 2009 18:35:41) <{POST_SNAPBACK}>
Valjda da ne, sam sem moral prej prodat svoje... in me je že en prehitel... pa se je celo našel resen kupec za JBLke sedaj... a kaj češ..

Jah res škoda... Sem ti pisal mail preko bolhe pa mi nisi odgovoril!:) Me malo firbec mantra kako delajo ti JBL-i...
Saj bo še kaka prilika za K&H zdaj ko je kriza.. hehehe..

#22 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 27 maj 2009 - 05:55

QUOTE (satoration @ 27. May 2009 18:35:41) <{POST_SNAPBACK}>

Ja vsaj dobro reklamo smo naredili za tvoje zvočnike:)
Nenad Patkovic

#23 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 27 maj 2009 - 07:23

QUOTE (turban99 @ 27. May 2009 18:51:38) <{POST_SNAPBACK}>
Jah res škoda... Sem ti pisal mail preko bolhe pa mi nisi odgovoril!:) Me malo firbec mantra kako delajo ti JBL-i...
Saj bo še kaka prilika za K&H zdaj ko je kriza.. hehehe..

Aha, nisem nič dobil... moram preverit, če imam napisan stari email - email.si, ki več ne dela... pa drugič.

#24 saso

saso

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 477 prispevkov

Objavljeno 28 maj 2009 - 09:48

QUOTE (satoration @ 27. May 2009 20:23:35) <{POST_SNAPBACK}>
Aha, nisem nič dobil... moram preverit, če imam napisan stari email - email.si, ki več ne dela... pa drugič.

hehe... pomoje si podzavestno napisal napačen mail, da jih nebi slučajno kdo kupil smile.gif

#25 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 28 maj 2009 - 10:50

biggrin.gif
Nenad Patkovic

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov