Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Behringer ADA-8000

31 odgovorov v tej temi

#1 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 02 oktober 2006 - 04:43

O.k. krizajte me, da sploh sprasujem. :oops: Kot velik skeptik do njihove opreme (osnovano na izkusnjah ne na predsodkih) in prakticno sovraznik njihovih kompresorjev (razen njihovih tube kompresorjev, ki jih se nisem slisal in me tudi nic ne napeljuje na to), pa me je vseeno pritegnil 8-kanalni preamp z adat izhodom ADA-8000. Za smesen denar bi naj ponujal nekaj solidnega, primerljivega s Focusritom (seveda njihovo ceneno linijo).

Ker v kratkem rabim nekaj dodatnih preampov in si ne morem privoscit osem kanalov high-enda, me zanima ali ima kdo kaj izkusenj s tem... Je vsaj malo boljse od Behringerjevega povprecja? So posnetki uporabni ali zveni kot totalni crap?

Aja se to - itak bi uporabljal eksterni clock od Alesis HD24 ali E-MU 1820M.

Ce je crap - poznate kaksne alternative (z adat izhodom po moznosti), lahko pa tudi zgolj veckanalni preamp brez AD pretvornikov? Rabim vec kanalov (in to kmalu), torej audiofilske high-end samogradnje tokrat se ne pridejo v postev. wink.gif

BTW - iscem dodatne poslusalske in uporabniske izkusnje iz prve roke... po "gearslutz" in ostalih forumih surfam tudi sam...

#2 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 02 oktober 2006 - 06:26

za ta denar alternativ enostavno ni... pa saj to tudi sam veš wink.gif

Če lahko sklepam po mojih srfanjih po gearslutz ipd. se greš malo loterije z Behringerjem... Tako v tujini, kot v Sloveniji. Če je kdo imel dobre izkušnje z njim, ne pomeni, da bo tudi pri tebi vse vrdeu... wink.gif

Če rabiš nekaj v tem pricerange-u, alternative še vedno ni. Parkrat dražje možnosti so, ampak... :S

Če rabiš, rabiš... Mislim da ADA8000 ni oprema, ki bi jo kupil zaradi želje, da bi jo imel... Bolj zaradi potrebe smile.gif

IMVHO

#3 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 02 oktober 2006 - 06:39

Pa si ga tudi slisal / uporabljal / testiral ? ADA-8000 mislim ?

Po prebranem sem tudi sam nekako tako razmisljal...

Sicer se bom pa poskusil dogovorit z Glasbenim centrom Curin v MB za kak test, pa da slisim osebno.

#4 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 02 oktober 2006 - 09:37

To bo najboljše ja... Behringerja načeloma ne bi smelo bit pretežko dobit na posojo...

Sam ga še nisem slišal, sem pa slišal stvari posnete z njim... če to kaj pove...

#5 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 03 oktober 2006 - 08:17

Preampi uporabni samo v skrajni sili, drugace bi se jih izognu na siroko. Konverter je pa presenetljivo ok, bazira na Alesisovem ADATu in ima not celo nekatere cipe iste. To je pa se kar kul. Se vedno pa ne bi domov posiljal razglednic

ADA8000 sem imel kaksno leto, ko sem ga prodal sem odprl sampanjec, povabil kolege in smo imeli siesto! :smt038 :smt028 :smt029 :smt031 :smt033 :smt041

#6 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 03 oktober 2006 - 04:31

Torej takole... Z Behringerjem ADA-8000 sem se intenzivno druzil polovico dneva, kar je ponavadi premalo (fajn ga je videt/slisat v akciji), a dovolj za konkreten vtis, ki je presenetljivo dober. Sploh ni zvenel totalno v drugi ligi, ko sem ga sprobal... Res ni nek hi-end preamp, a moznost direktne primerjave sem imel itak zgolj z internimi preampi E-MU 1820M, ki jih vecina ocenjuje zelo dobro in se nisem videl, da bi kdo napisal da so sranje... Sicer me je pa predvsem zanimalo kako zveni Behringer in ne primerjave... iz redne uporabe imam v spominu se preampe na Yamahi 01 in Drawmer 1960, ki je ze malo visjega ranga, a po mojem okusu nic kaj bistveno ne odstopa od 1820M...

ADA-8000 je zelo uporaben za ta denar... Res sem ze v naslednjem trenutku hotel vec, a z eksternim clockom zveni zelo spodobno (s svojim clockom zveni, kot da bi preko vrgel tanko zaveso - malo temneje in manj definirano, a se zmeraj uporabno - ni cisto crappy - a ce ze imas moznost boljsega clocka, ga valjda uporabis...); za dodatek kaksnemu digitalnemu mikserju z adat vhodom je genialen (zaradi cene), za life se sploh ne bi oziral za cim drazjim...

Pricakoval sem obcutno tanek zvok in kaksne "plasticne" treble, pa nisem dozivel nicesar od tega... Mogoce malo manj dinamike, V direktni primerjavi z internimi preampi na E-mu kartici zajame manj "prostora" - manj informacij o instrumentu, bolj so povdarjeni fundamenti, celotna harmonicna zgrada zvoka je slabse zajeta po moje... A se zmeraj zveni dovolj dobro, da bi lahko kaj posnel z njim - life pa itak...

Zvok je precej bolj spodoben, kot sem pricakoval... Sem pa opazil kako zelo deluje psihologija - ko gledas ta Behringerjev tipicno oblikovani piece in pricakujes, da bo zvenel slabo, tako kot vecina njihovih komponent - potem pa te zelo pocasi preprica - "ne sovrazi me, ker sem Behringer" smile.gif

Zadevo priporocam vsem lo-budget snemalcem, ki rabijo vec kanalov, vsem ozvocevalcem, ki imajo digitalne mize z adat vhodi pa itak, da si poceni razsirijo stevilo preampov...

Ni ne vem kako strokoven ta review, a je ocena nekoga, ki dosti komplicira pri zvoku...

Ohranil sem dva posnetka, ki sem se ju potrudil maksimalno uskladit (material, izvedba, oddaljenost od mikrofona, isti kabel, isti mikrofon, ista jakost) - ce moderatorji povejo kako, lahko poknem 320 kps mp3-je na ta forum...

Sicer pa - ce sem moral pazit na razliko v jakosti, da je bila razlika med preampi res ocitna, potem do dosti pove, da Behringer res ni slab... ni pa vrhunski...

#7 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 03 oktober 2006 - 06:42

Behringer je moral prestat se eno zelo hudo preizkusnjo - snemanje krikov za eno lutkovno predstavo - snemali smo v M/S stereo tehniki in ta test je prestal zelo slabo. V primerjavi z E-MU 1820M ni niti priblizno zajel istega obcutka prostora, dinamike... Zvenel je zaprto in tezko si locil posamezne krike...

Torej - za nezahtevne uporabnike in life je genialno, za "hi-fi" studijske projekte pa zgolj pogojno.

#8 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 04 oktober 2006 - 09:48

Ma s temi preampi je tako... Kot sem že parkrat omenil, sem imel (imam) in sem testiral naslednjo "zbirko" preampov:

Aphex 107 Tubessence
Behringer T1953 Vintage
Focusrite ISA-220 Session Pack
TL Audio C1
DBX 786
MindPrint DTC
Drawmer 1960
Millenia STT-1
preampi v Yamaha 02R96
preampi v Yamaha AW4416
preampi v Digidesign Digi002r
preampi v Presonus Firebox

Lahko rečem, da vse zveni totalno isto! Mogoče je Behringer 5% slabši od vsega, najslabši in "najtanjši" je bil DBX 786 (hkrati najdražji), ki je definitivno slabši od Behringerja, preampi in konverterji, ki so me razočarali so tudi v Digi002r in so definitivno slabši od Presonus Firepod. Od vsega naštetega pa toplo priporočam TL Audio C1, ker ima najbolj "topel" sound in lahko se dobesedno dereš v mikrofon, pa sploh ne za-clipa. Svetovna zadeva, res...

Ostalo, kot sem rekel, 3/4 stvari - isto sranje, drugo pakovanje.

Vse je bilo testirano izključno v studiu.

LP

#9 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov
  • Interests:soundtech

Objavljeno 04 oktober 2006 - 12:17

QUOTE ([Blaster)
]Ma s temi preampi je tako... Kot sem že parkrat omenil, sem imel (imam) in sem testiral naslednjo "zbirko" preampov:

Aphex 107 Tubessence
Behringer T1953 Vintage
Focusrite ISA-220 Session Pack
TL Audio C1
DBX 786
MindPrint DTC
Drawmer 1960
Millenia STT-1
preampi v Yamaha 02R96
preampi v Yamaha AW4416
preampi v Digidesign Digi002r
preampi v Presonus Firebox

Lahko rečem, da vse zveni totalno isto! Mogoče je Behringer 5% slabši od vsega, najslabši in "najtanjši" je bil DBX 786 (hkrati najdražji), ki je definitivno slabši od Behringerja, preampi in konverterji, ki so me razočarali so tudi v Digi002r in so definitivno slabši od Presonus Firepod. Od vsega naštetega pa toplo priporočam TL Audio C1, ker ima najbolj "topel" sound in lahko se dobesedno dereš v mikrofon, pa sploh ne za-clipa. Svetovna zadeva, res...

Ostalo, kot sem rekel, 3/4 stvari - isto sranje, drugo pakovanje.

Vse je bilo testirano izključno v studiu.

LP

Isto zveni zato ker so vsi ti ampi namenjeni cim bolj nekoloriranem zvoku in imajo vecinoma enake ampe. Razlika bi bila ce bi imel kaksnega pravega lampasa ali preamp ala API..Preseneca me da DBX ne odstopa, a tudi tu je konfiguracija nekam sterilna. Jensnovi trafoti mi niso vsec..

Satoration:Prav imas, ADA 8000 je best buy za svoj denar. Je pa res da rabi ext.clock. Konverterji so ENAKI kot v masinah ki stanejo do 10 krat vec..Tudi preampi niso kaj dosti drugacni, a imajo slabosti. Nekateri zato uporabljajo ext.preamp ki gre na line in. Pravijo da super dela. Mozno je tudi premostiti preamp in uporabljati eksternega. Dela je sicer kar nekaj, a se splaca. Ce imas moznost prikljuci torej zunanji preamp na linijske vhode. Moralo bi se poznati.
Lp Miha

#10 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 04 oktober 2006 - 02:45

Ja, zelo zanimivo... Bom sprobal se kak drug preamp na linijske vhode.

Posnetek testa behrignerjevih premapov bom poslal se Ixiju, da pokne zraven - nikol ne skodi se en test vec smile.gif

Najbrz se bom kar odlocil za premostitev z Behringerjem, posnetek je dovolj dober, da lahko z naknadno obdelavo se kaj naredis... in zveni cisto PRO...

Meni sicer vsak preamp zveni totalno drugace in Drawmer (ki me je navdusil predvsem v kombinaciji s premisljeno uporabo njegovega kompresorja) mi zveni seveda precej drugace od E-MU 1820M, ki ima "zanimive" preampa... vcasih zelo uporabne, vcasih pa...

#11 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 04 oktober 2006 - 02:59

Ja ce si zadovoljen z zvokom potem ok. Samo ne se prepricevat, da je zadosti dober, ti dam najvec dva meseca in se bomo zaceli pogovarjat o Digimaxu :-)

Ne vem koliko suma ti je uspelo izmeriti, moj Behringer je pri gainu nad 50% zacel nevzdrzno sumeti, sirina je tudi trpela. To sem opazil ko sem ga zamenjal, visoki toni so postali veliko bolj prebavljivi, posnetki so zaceli dobivati globino...

Velik srece!!

#12 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 04 oktober 2006 - 04:13

File & Txt By "satoration"

tule sta mp3ja....

test 1. je E-MU

test 2. je Behringer

Mikrofon je shure SM81, posnet pa je govor, makedonski duduk (pihalo) in
obrocni boben!

LP
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#13 Matox

Matox

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 74 prispevkov

Objavljeno 05 oktober 2006 - 08:24

Sej ne vem kaj bi reku....
Zlo težko mi je pri srcu, ko rečem, da se mi Behringer bolje sliši od E-MUja... Sploh zato, ker E-MU imam.

Drugače pa, satoration, bi se mi lahko kdaj namenili za kak projekt, da bi prišel tole frulico odigrat? Fino igraš.
Vse je relativno!

#14 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 06 oktober 2006 - 11:49

QUOTE (Matox)
Sej ne vem kaj bi reku....
Zlo težko mi je pri srcu, ko rečem, da se mi Behringer bolje sliši od E-MUja... Sploh zato, ker E-MU imam.

Drugače pa, satoration, bi se mi lahko kdaj namenili za kak projekt, da bi prišel tole frulico odigrat? Fino igraš.

Zanimivo... Meni je sicer vseeno bolj vsec E-Mu - a ne samo po tem kratkem posnetku - po celodnevnem testiranju... Sedaj se bom se malo poigral - a poanta je, da Behringer dela... Da lahko na njega kaj posnames in ce nobenmu ne poves ne bo nikol vedel, da je behringer... wink.gif

Jaz ga nisem kupil in snemam samo na APIje in Prism konverterje... wink.gif

Ja - makedonski duduk igram sele dobrega pol leta (pa ne vadim ravno redno), a ce imas kak song, ki rabi "etno" touch, ti lahko kaj posnamem, za life pa se še ne bi blamiral... hehehe....

#15 Diodibuh

Diodibuh

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 240 prispevkov

Objavljeno 07 oktober 2006 - 08:44

zanimivo...edino za live je mogoce malo smotano, ker imas mic inpute spredaj

#16 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 08 oktober 2006 - 01:34

Hehe, ja tega ne stekam, zakaj ni kul ce so mic inputi spredaj? Ker to je namrec bila tudi ena kritika novega digimaxa fs... Meni je to cisto vseeno - oz. se boljse - direkten dostop, ce je treba kak kabel na hitro zamenjat ali kaj...

#17 Diodibuh

Diodibuh

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 240 prispevkov

Objavljeno 08 oktober 2006 - 08:49

ko delas live, imas ponavadi multicore, ki ga priklapljas na mic preampe....zdaj pa da imas ene zadaj, druge spredaj, zna bit malo smotano

#18 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 09 oktober 2006 - 02:09

Ja, si znam predstavljat, da je to problem in guzva, ce imas kake 4 take dodatne 8 kanalne preamape - a to je manj verjeten scenarij - samo z enim, ki razsirja npr. Yamaho 03D, pa najbrz ni nek problem... Ceprav - govorim o ADA-8000 - tiste XLRje na hrbtu bi presparali - raje inpute vgradili tam, namesto tega bi bili outputi simetricni jacki, pa raje vgradili se malo bolsje preampe - mogoce ceno dvignili za kakih 100 EU in bi bila to reees genialna masinca..

#19 Diodibuh

Diodibuh

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 240 prispevkov

Objavljeno 09 oktober 2006 - 07:38

ja,sam potem bi bil 100 € drazji pa predobro bi delalo in bi se moralo prodajat pod drugim imenom smile.gif

#20 Diodibuh

Diodibuh

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 240 prispevkov

Objavljeno 13 oktober 2006 - 06:22

kaj pa tole?
http://www.smproaudio.com/PR8MKII.htm

je kdo tole ze testiral?
ker cena je tudi smesna...na thomannu z adat karto 285 €
http://www.thomann.d..._adat_modul.htm

#21 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov
  • Interests:soundtech

Objavljeno 23 oktober 2006 - 07:02

Testiral nisem, a glede na podatke in reviewe bi rekel da je boljsi od ADA ker ima vec funkcij.

#22 Diodibuh

Diodibuh

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 240 prispevkov

Objavljeno 25 oktober 2006 - 11:07

ce ne drugace, so imeli na stantu v frankfurtu boljse babe wink.gif
kdo ve, ce se da to kje dobit v slo? audiopro ima ene par zadev od sm-ja, sam tega nisem zasledil. bom jih malo pohecal wink.gif bi res rad dobil na test.

#23 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.882 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 12 oktober 2007 - 01:38

satoration, kakšno je mnenje o Berhingerju danes, po 1 letu, če si ga seveda obdržal ??? Nikjer nisem zasledil da si ga ali ga nisi, vendar po postih sodeč si ga večkret uporabljal.
Zanima me s tališča ker bi rad svoj RME Multiface razširil zaradi uporabe HW, in rabim ADA konverter katerega bi priključil na ADAT I/O.

Hvala za odgovor! :wink:
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#24 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 22 oktober 2007 - 02:46

Hoj,

oprosti, sem sele sedaj videl ta post... Uporabljam ga minimalno, prakticno ne... ker imam dovolj vhodov na E-mu kartici za moje potrebe, kot preamp je sprejemljiv, kot zgolj konverter pa je zelo ok... sploh ce ga bos clockal eksterno iz RMEja - ce ne celo s kaksnega BigBena wink.gif ...
V tem je velika razlika...

Jaz sem ga v bistvu rabil za en projekt, ko sem rabil dodatne preampe na terenu za Alesis HD24.

Ce ga mislis uporabljati kot razsiritev, da bos nazaj v DAW posiljal razne efekt sende in podobno se mi ne zdi slab v tem in tudi visjem cenovnem rangu - naslednje kar si lahko omislis, da je bistveno boljse je kak Apogee ali Lynx Aurora (ta je na mojem spisku za razsiritve nekoc ko bom menjal kartico - najbrz katero izmed RME ali Lynx AES variant)

Ce hoces ti ga posodim in ga sprobas, kar je edini garant, da ti ustreza - ce ti bo kul ti ga ugodno prodam, ker ga res ne uporabljam kaj dosti ta hip... Vec ZS.

#25 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 22 oktober 2007 - 06:44

probal par sessionov posnet na dva taka behringerja v motu kartico...
in je res u kurcu... ne strinjam se da je 5 % slabši od tistih ki so napisani tam zgoraj...

zadeva preprosto šumi... dinamično ne štima oz. se skrije proti (primer) focusrite-octopre-ju...

odsvetujem nakup...razen če ga kupite za snemanje demotov na vlažnih placih,ali pa kot neki backup za digitalni live sistem(yamaha 01v in podobno)
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#26 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov

Objavljeno 22 oktober 2007 - 07:04

Hej,

šumi pa res ne - vsaj moj ne, no.. kot preamp res ni nekaj posebnega, kot konverter pa je v tem rangu cisto na istem nivoju kot vecina par sto evrov drazjih konverterjev... Drugo so pa nato Apogee, Lynx, da ne govorimo o Lavry, Prism, itd.

#27 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 22 oktober 2007 - 07:20

behringer ti je kot loto; ene zadeve njihove delajo in delajo (seveda niso blazno ne vem kaj, a delajo), v veliki meri pa naletiš na škart produkte, ki non-stop ena zadeva za drugo crkuje ali nekaj zaje*ava.
Včasih se tudi njim kaj posreči:)
meni sta dve njihovi manjši mešalki in dinamični mikrofon delali kot da bi bili pravi laugh.gif (tudi zvok je bil kolko-tolko/broadcast ok), še soundcraft miza se mi je prej pokvarila...kakšno srečo pač imaš, srečo pa je treba deliti:)
Nenad Patkovic

#28 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 22 oktober 2007 - 11:05

kokr kol obrnemo...
na tole zadevco težko narediš kej pamtnga...
zapaca ti transiente oz. jih ne prenaša dobro (snare mi je bil res smotan)
...
res pa je da možno da je bil slab kos... sam kaj ko smo mel 2 kosa,in je blo na obeh isto...

zaključek? nevem če lahko na tole nardiš kvaliteten izdelek (ne tipa atomik harmonik itd.)... skor 100% rabiš pljunit neki keša za dobr konverter in pa preveč keša za hud nabor preampov da se pride do ql soundiča in powerja bobnov(edin če replejsaš,sam to je pa že druga zgodba) smile.gif
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#29 zmatej

zmatej

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 533 prispevkov

Objavljeno 23 oktober 2007 - 07:08

Jaz sem si ga nabavil za razširitev EMU karte ko snemam kake demote za bend in kake overheade dam gor. Glavnega vokala pa ne bi snemal gor že zato ker je Behringer :twisted:

Za resne namene ga verjetno ne bi uporabljal, za demo posnetke je pa sigurno dovolj. biggrin.gif

#30 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 23 oktober 2007 - 10:53

ehhh, saj v večini primerov naša slo. produkcija se sliši kot da bi se večina delala z behringer opremo, pa se še zmeraj vsi zibajo v ritmih melodije, glasbeniki pa vozijo v merđotih iz veselice na veselico laugh.gif
Vem,pa da imajo nekateri kar hudo opremo, zvok pa je še zmeraj "behrigerjev".

če pa misliš res resno, pol pa kakšen lynx...odlična izbira (cena/kvaliteta).
Nenad Patkovic

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov