Torej takole... Z Behringerjem ADA-8000 sem se intenzivno druzil polovico dneva, kar je ponavadi premalo (fajn ga je videt/slisat v akciji), a dovolj za konkreten vtis, ki je presenetljivo dober. Sploh ni zvenel totalno v drugi ligi, ko sem ga sprobal... Res ni nek hi-end preamp, a moznost direktne primerjave sem imel itak zgolj z internimi preampi E-MU 1820M, ki jih vecina ocenjuje zelo dobro in se nisem videl, da bi kdo napisal da so sranje... Sicer me je pa predvsem zanimalo kako zveni Behringer in ne primerjave... iz redne uporabe imam v spominu se preampe na Yamahi 01 in Drawmer 1960, ki je ze malo visjega ranga, a po mojem okusu nic kaj bistveno ne odstopa od 1820M...
ADA-8000 je zelo uporaben za ta denar... Res sem ze v naslednjem trenutku hotel vec, a z eksternim clockom zveni zelo spodobno (s svojim clockom zveni, kot da bi preko vrgel tanko zaveso - malo temneje in manj definirano, a se zmeraj uporabno - ni cisto crappy - a ce ze imas moznost boljsega clocka, ga valjda uporabis...); za dodatek kaksnemu digitalnemu mikserju z adat vhodom je genialen (zaradi cene), za life se sploh ne bi oziral za cim drazjim...
Pricakoval sem obcutno tanek zvok in kaksne "plasticne" treble, pa nisem dozivel nicesar od tega... Mogoce malo manj dinamike, V direktni primerjavi z internimi preampi na E-mu kartici zajame manj "prostora" - manj informacij o instrumentu, bolj so povdarjeni fundamenti, celotna harmonicna zgrada zvoka je slabse zajeta po moje... A se zmeraj zveni dovolj dobro, da bi lahko kaj posnel z njim - life pa itak...
Zvok je precej bolj spodoben, kot sem pricakoval... Sem pa opazil kako zelo deluje psihologija - ko gledas ta Behringerjev tipicno oblikovani piece in pricakujes, da bo zvenel slabo, tako kot vecina njihovih komponent - potem pa te zelo pocasi preprica - "ne sovrazi me, ker sem Behringer"
Zadevo priporocam vsem lo-budget snemalcem, ki rabijo vec kanalov, vsem ozvocevalcem, ki imajo digitalne mize z adat vhodi pa itak, da si poceni razsirijo stevilo preampov...
Ni ne vem kako strokoven ta review, a je ocena nekoga, ki dosti komplicira pri zvoku...
Ohranil sem dva posnetka, ki sem se ju potrudil maksimalno uskladit (material, izvedba, oddaljenost od mikrofona, isti kabel, isti mikrofon, ista jakost) - ce moderatorji povejo kako, lahko poknem 320 kps mp3-je na ta forum...
Sicer pa - ce sem moral pazit na razliko v jakosti, da je bila razlika med preampi res ocitna, potem do dosti pove, da Behringer res ni slab... ni pa vrhunski...