Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

Dve težavi

33 odgovorov v tej temi

#1 Voxman

Voxman

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 28 oktober 2008 - 11:03

Evo, spet jaz, začetnik v panogi PC ustvarjanja muzike ..... dva problema, ki ju ne znam rešit oz. nimam niti ideje, kako bi se ju lotil, pa podobnih na forumu še nisem zasledil. Če bo kdo imel kako idejo, lepo prosim za pomoč.
1.) Želim posneti el. kitaro v SX - u ( ali Nuendu, sej je isti problem ), pri čemer želim nastavljen zvok preko IK Multimedia Amplitube 2 ( ali Metal ali Hendrix, isti problem ). In zdaj: Če imam odprt program Cubase, pa skušam odpreti še Amplitube, mi javi napako, da se ne more prikopit na hardware output ( ki je v tem primeru Tapco link USB ). Tudi, če odprem najprej Amplitube, poiščem željeni zvok, pa skušam odpret Cubase, mi javi enako napako. Se pravi, oba programa posamezno delata brez težav, hkrati pa ne ..... lahko sicer v Cubasu odprem audio track, pa Amplitube na insertu, to pa gre skozi, ampak zelo papa CPU, tak da če želim nasneti recimo tri, štiri kitare na tak način, je že problem ( sploh, če je še Reason v ReWire zraven ). Kaka ideja, kako to rešit?

2.) Zanimiv ( in obenem čuden ) problem: V Cubasu odprem audio track. Ko priklopim na zunanjo napravo mikrofon ( ali kitaro, isto naredi ), naenkrat kontrole ne delujejo več. Z miško lahko klikam karkoli ( play, rewind, record ..... karkoli skratka ), ni nobenega učinka. Če pa zalaufam snemanje in potem priklopim mukrofon ali kitaro, pa posname normalno, potem pa deluje le še tipka stop .... kako se rešit tega vragca?

Hvala za pomoč že vnaprej.

lp

#2 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 28 oktober 2008 - 11:39

QUOTE (Voxman @ 28. Oct 2008 12:03:09) <{POST_SNAPBACK}>
Evo, spet jaz, začetnik v panogi PC ustvarjanja muzike ..... dva problema, ki ju ne znam rešit oz. nimam niti ideje, kako bi se ju lotil, pa podobnih na forumu še nisem zasledil. Če bo kdo imel kako idejo, lepo prosim za pomoč.
1.) Želim posneti el. kitaro v SX - u ( ali Nuendu, sej je isti problem ), pri čemer želim nastavljen zvok preko IK Multimedia Amplitube 2 ( ali Metal ali Hendrix, isti problem ). In zdaj: Če imam odprt program Cubase, pa skušam odpreti še Amplitube, mi javi napako, da se ne more prikopit na hardware output ( ki je v tem primeru Tapco link USB ). Tudi, če odprem najprej Amplitube, poiščem željeni zvok, pa skušam odpret Cubase, mi javi enako napako. Se pravi, oba programa posamezno delata brez težav, hkrati pa ne ..... lahko sicer v Cubasu odprem audio track, pa Amplitube na insertu, to pa gre skozi, ampak zelo papa CPU, tak da če želim nasneti recimo tri, štiri kitare na tak način, je že problem ( sploh, če je še Reason v ReWire zraven ). Kaka ideja, kako to rešit?

2.) Zanimiv ( in obenem čuden ) problem: V Cubasu odprem audio track. Ko priklopim na zunanjo napravo mikrofon ( ali kitaro, isto naredi ), naenkrat kontrole ne delujejo več. Z miško lahko klikam karkoli ( play, rewind, record ..... karkoli skratka ), ni nobenega učinka. Če pa zalaufam snemanje in potem priklopim mukrofon ali kitaro, pa posname normalno, potem pa deluje le še tipka stop .... kako se rešit tega vragca?

Hvala za pomoč že vnaprej.

lp

1. Cubase SX --> Devices --> Device setup --> Release ASIO in background. Najbolj "pravilna" pot pa je, da daš Amplitube na input kanal v Cubase-u, izključiš direct monitoring ter spustiš latency na toliko, da še lahko igraš in čim manj obremenjuješ procesor.

2. Kupiš original.

LP
www.mmedia.si

#3 Voxman

Voxman

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 28 oktober 2008 - 12:04

Kupiš original, ja ..... sej to se strinjam. Zanimivo, pol imajo vsi programi to isto foro nareto za kopije programov ( SX, Nuendo .... )? Ker mi to namreč dela pri vseh identično?

Drugače pa, najlepša hvala za odgovor. Aja, Amplitube na input, še praviš .... to sem že sam študiral, da bi moralo biti tako, ampak je problem v tem, da na inputu sploh nimam možnosti posebne izbire. Samo Tapco link USB stereo ( ali mono ), prav tako za output.

#4 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 28 oktober 2008 - 12:37

Zaščito imata Cubase SX in Nuendo enako narejeno, ja. V verziji 3 še premajhno. evilgrin0040.gif

Nisem mislil kot input, ampak kot INSERT na inputu.

LP
www.mmedia.si

#5 kochobass

kochobass

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.264 prispevkov

Objavljeno 28 oktober 2008 - 12:43

QUOTE (Blaster @ 28. Oct 2008 12:37:22) <{POST_SNAPBACK}>
Zaščito imata Cubase SX in Nuendo enako narejeno, ja. V verziji 3 še premajhno. evilgrin0040.gif

Umm,ja... redno "vtikam" virtualen usb key v "virtualen" usb vtič =)
Adam
Gušti
Anavrin
Moj experimental mjuzik
in še kak projekt za spotoma ;)

#6 Voxman

Voxman

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 28 oktober 2008 - 12:53

Boys, you ARE gordious smile.gif .......
"Virtualen" USB ključ v "virtualno" vtičnico ??? A prevedeš, plis, v jezik za "računalniške telebane", da bom zastopil, za kaj se gre? Al je sam kaka fora?

lp

#7 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 28 oktober 2008 - 12:59

Crack ima.
www.mmedia.si

#8 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov
  • Interests:Live sound,recording,mixing,editing,badbinton

Objavljeno 28 oktober 2008 - 01:08

virtualni dongle evilgrin0040.gif jumping0046.gif
..glasba je bog in jaz sem verski fanatik...

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#9 Voxman

Voxman

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 28 oktober 2008 - 01:18

U matr .... tole pa js ne bi sam virtualno .....

Drugač pa, moja verzija SX - a je tud crack ( mi je pri inštalaciji tud narisalo nek USB ključ zraven ), menda je to to ....

#10 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov

Objavljeno 28 oktober 2008 - 01:33

ja...spodaj desno je narisan tak moder ključek ..to ti je virtual dongle (nevem zakaj ampak nekak me dongle beseda asocira na zgornjo sliko),
drgač imajo steinbergi usb dongle,da sploh delajo ....no dokler se učiš ti nebo noben zameru za ta virtual...ampak ko gre pa zares je pa prav da kupiš original....

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#11 Voxman

Voxman

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 28 oktober 2008 - 02:07

Kolk je pa original SX cenovno? Pa kje se ga sploh dobi?

#12 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 28 oktober 2008 - 02:17

SX3 prodaja kolega, mislim da okoli 300 €. Drugače je sedaj zunaj verzija 4, malo dražja.

LP
www.mmedia.si

#13 Voxman

Voxman

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 28 oktober 2008 - 02:21

Aja, še eno vprašanje .... kaj je točno "track freeze" funkcija oz. bolj za kaj točno se uporablja?

#14 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov

Objavljeno 28 oktober 2008 - 02:43

freez track uporabiš takrat ko ti cpu začne jokat, da ima dovolj , strongbench.gif takrat pofrizaš trake ,ki ga požirajo ,
s tem seveda zgubiš kontrolo za nekatere zadeve (osnove,kot so volume ipd ostanejo) ....probaj boš vidu jumping0046.gif
seveda lahko tracke potem odfrizaš tut nazaj ...tuk na hitrco o tem.

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#15 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 28 oktober 2008 - 08:06

Tako je.

Čakam samo to, kdaj bo Steinberg naredu freezing večih kanalov naenkrat, tako kot je v Logicu. Označiš poljubno špur in freezaš v istem času kot v Cubase-u eno špuro. Kr neki.

Drugače pa... kup si Mac Pro, pa ne boš rabu nkol nč freezat. biggrin.gif

LP
www.mmedia.si

#16 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov

Objavljeno 28 oktober 2008 - 08:14

...hehe pa saj po eni strani je fajn ta freez ...glejte na to kot eno ročno zavoro ... anede PLUGINOHOLIKI jumping0046.gif

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#17 NLP

NLP

arhitekt spektralnih platform prostora in časa

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 28 oktober 2008 - 10:32

... slovensko prosim: VTIČNIKOHOLIKI
laugh.gif
Nenad Patkovic

#18 Voxman

Voxman

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 29 oktober 2008 - 10:04

Hm ..... ne. Žal ni delovalo, oziroma je samo delno. Torej, vklopil sem funkcijo "release audio background", pa Amplitube ni več štrajkal, Cubase pa .... napiše error, pa neki v zvezi z input PIN ( ali output, sej nisem več ziher, pol noči sem se zajebaval s tem ) ..... mislim, wtf ?!?!? PIN kodo mam jaz na plačilni kartici, pa na mobiču, ampak v CUbasu???????? Ne, ni mi več jasno. Qrc, bom pač moral kr zunanji multiefekt pa direkt s soundom not, Amplitube pa, če že, zgolj preko inserta .....

Bolj, ko se poglabljam v tele zadeve, bolj mi je jasno, da mi pravzaprav ni čisto nič jasno, hudiča.

#19 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov
  • Interests:NIČ! ... pa malo akustike.<br />Trenutna zaposlitev:<br />arhitekt spektralnih platform prostora in časa

Objavljeno 29 oktober 2008 - 11:55

žal glede cubaseja ti ne morem kaj pomagat, sploh če je piratski.
Tudi tapco kartica je za poj v *****, lahko da ona dela probleme... ne vem.
Kaj če bi probal z nekim piratskim programom (ne podpiram ampak če se že učiš zvočne digitalije...) ki je navkljub temu stabilnejši saj nima donglov ipd.
Recimo AdobeAudition3, pa še preprostejši za uporabo je kot ostali programi.
Predlog pač.

... input pin; da nima zvočna problem z napajanjem iz usb-ja, kar ne bi bilo čudno!
Ta karta ne pozna zunanjega napajanja?!
reši te edino uporaba drugih usb portov ali pa še najbolje v rač. trgovini kupiš usb razširitveni vmesnik - hub, ki en usb razširi v recimo 4 usb porte in se lahko priključi dodatno napajanje: usb-hub-equip-4-portni-napajalnik

btw: izgleda da je Tapco vsaj v tem dober Tapco jumping0046.gif
engage. secure. defend red_bandana.gif
Nenad Patkovic

#20 Voxman

Voxman

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 29 oktober 2008 - 12:39

Ne, Tapco žal nima možnosti napajanja iz omrežja, samo preko USB .....

Adobe audition ne poznam. Ali obstaja kaka testna verzija, tolk da se vidi, za kaj sploh gre?

lp

#21 microsound

microsound

OBRAČALEC GUMBOV

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 788 prispevkov

Objavljeno 29 oktober 2008 - 12:49

TUKAJ
si potegneš 30 dnevni trial (dela vse) sam se moraš registrirat.

Alan Vranič - Mikro
051-386-161

#22 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 29 oktober 2008 - 02:27

QUOTE (Voxman @ 29. Oct 2008 12:39:27) <{POST_SNAPBACK}>
Ne, Tapco žal nima možnosti napajanja iz omrežja, samo preko USB .....

Adobe audition ne poznam. Ali obstaja kaka testna verzija, tolk da se vidi, za kaj sploh gre?

lp

Vem, vem, saj zato sem napisal vprašaj in klicaj. Resnejši intrfejsi imajo to opcijo.
Ja nič; če ti ne bo niti pod AA3 delalo, kupi ta USB hub za 15 ojrof.
AA je simpl ko pasulj.
Nenad Patkovic

#23 NLP

NLP

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5.982 prispevkov

Objavljeno 29 oktober 2008 - 02:31

QUOTE (microsound @ 28. Oct 2008 13:08:37) <{POST_SNAPBACK}>
virtualni dongle evilgrin0040.gif jumping0046.gif

OT: mene pa to asocira na akustično netretirano sobo z ogromnim subom in comb filtering efektom. Boga reva kaj mora trpet laugh.gif
Nenad Patkovic

#24 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 29 oktober 2008 - 04:25

QUOTE (NLP @ 29. Oct 2008 15:31:03) <{POST_SNAPBACK}>
OT: mene pa to asocira na akustično netretirano sobo z ogromnim subom in comb filtering efektom. Boga reva kaj mora trpet laugh.gif

Ti si smotan. jumping0046.gif
www.mmedia.si

#25 Voxman

Voxman

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 04 november 2008 - 07:48

Kupil sem torej USB hub. Guess what? Ne pomaga. Napaka torej ne more biti v napajanju. Sem pa na enem ameriškem forumu by the way prebral, kako se je nekdo švaral, da so tile Tapco link narejeni tako, da lahko delaš zgolj v enem programu hkrati. Če bi se to izkazalo res, potem je problem itak nerešljiv, ampak potem jim lahk sam mamico j***m, ker zavajajo kupce s tem, da tega nikjer ne povejo ..... vem pa ne, ker recimo, kot rečeno, normalno mi dela v ReWire Reason in SX, čisto brez težav. Amplituba pa samostojno ne šljivi, in to noben program. Niti SX, niti Nuendo, niti Sonar, niti Magix Samplitude, niti testni Adobe. Povsod napiše error, Tapco. link USB couldnt be initialized. Če ima kdo še kakršnokoli idejo .......??
Ali pa, če poskusim s kako podobno zvočno. V podobnem rangu naj bi bila tudi Lexicon lambda ( ma sej je lahkt tud alpha, sej imam phantom power za mic na posebnem preampu ). Mogoče kdo ve za katero od teh dveh, za neko razumno ceno?
Najlepša hvala za pomoč že vnaprej.

#26 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 04 november 2008 - 08:20

Še dve zanič boš kupil, če boš skupaj seštel, koliko denarja bo šlo v franže, bi si kupil že enega Presonus Firebox, k bi delal.

LP
www.mmedia.si

#27 Voxman

Voxman

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 04 november 2008 - 11:31

Presonusa Firebox sem našel na bolhi, nekdo prodaja za 230 €, predvidevam da je to ka fer cena zanj? No, pa da med računalniškimi mojstri še izzovem malce smeha: Hm ..... sej mi je mal nerodno vprašat, no, ampak .... hm .... kako ( kam ) se pa sploh konekta firewire?

#28 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 04 november 2008 - 11:35

Firewire? Na firewire pač.

http://www.foreverma.....wire card.gif

LP
www.mmedia.si

#29 Voxman

Voxman

Povpraševalni PAjevec

• Uporabnik
  • Pip
  • 36 prispevkov

Objavljeno 04 november 2008 - 02:15

Hm .... a je možno tole: recimo, posnamem kitaro v SX - u, Amplitube dam pač na insertu, imam željen zvok kitare in posnet loop. Ali ga lahko takega, kot je, na nek način "izvozim" na drug track, z enakim zvokom, ki pa na drugem tracku ne bo na insertu? Če je to možno ( na kak način ), bi to tudi rešilo težavo, ker bi potem namreč lahko sprostil originalni track z Amplitube na insertu in CPU bi nehal jokat ...?

lp

#30 zmatej

zmatej

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 533 prispevkov

Objavljeno 04 november 2008 - 02:36

Saj si si že sam odgovoril. Naredi export - daj SOLO na tisti track ko bi ga rad naredil. Lahko še obkljukaš tisti " neki..Pool " da ti track vrže direkt v projekt in ti ga ni treba uvozit.

Dodaj odgovor

1 uporabnikov bere to temo

0 članov, 1 gostov, 0 anonimnih uporabnikov