Končno se bo počasi začelo graditi studio.
Stanje je takšno: CRT-jev ne bo, tiste stene, na kateri so narisana vrata pravzaprav še ni, zato bodo lahko vrata kjerkoli na tisti steni, morajo pa biti obvezno na tisti steni. Tisto veliko okno med ctrl in live roomom bom konkretno zmanjšal in bo najverjetneje točno na sredini stene.
Glede pozicije mize nisem najbolje razumel, zato prilagam skico da vidim, če sem razumel 90° narobe.

Vse vertikalne vogale mislim "obdelat" z 10cm DP-8 pod kotom 45°, nisem se pa še odločil ali bom dal širino absorberja 60 cm ali 1m (računam na kakšen nasvet).
Tla so trenutno betonska, a jih bom moral katramirati zaradi vode, čez pa nameravam dati stiropor in beton - skupaj bo prišlo cca. 10 cm, tu gre predvsem za toplotno izolacijo.
Strop bo najverjetneje sestavljen iz 5cm tervola DP-5 ali DP-8 (spet računam na vas), nad tervolom bo še 5 cm airgapa, tervol pa bo pokrit s takimi letvicami, kot je Crocy obil stene ali pa kar OSB ploščami (spet potrebujem kakšno mnenje).
Pod strop bi obesil še cloud absorberje - 10cm tervol.
Okno na zunanji steni je precej nad tlemi, tako da nameravam pod njim zgradit difuzor (QRD ali skyline?).
Če je ta miks pozicija pravilna, mi levo in desno od notranjega okna oz. za monitorji naredil še 2 skyline difuzirja.
Levo in desno pa bi na e.r. točkah dal absorberje iz 10 cm tervola (verjetno dp5) ki bi bili 10 cm oddaljeni od stene oz na eni strani bi bil morda pritrjen na vratih.
Po potrebi bi še horizontalnim kotom dodal absorberje, a bi te dodajal ko bo prvi del akusične opreme končan in bom opravil meritve, saj ne bi rad "ubil" sobe.
Imam še eno vprašanje: Katero frekvenco naj izberem za izdelavo difuzorjev? Naj si nekako pomagam z izračuni z Acoustic calculatorjem ali naj ko postavim absorberje izmerim, katere so težavne frekvence?
Upam, da mi ne boste obrnili hrbta.
Hvala in LP