Dve zvočni kartici
Objavljeno 26 maj 2008 - 05:07
Zanima me, kako bi mi dve kartici naenkrat dajali zvok??
Imam eno interno(Trus 5.1 sorround sound card) in eno externo(M Audio fast track pro).
ker mam 5.1 zvočnike in jih ne želim menjati, m audio pa nima toliko izhodov, me zanima kako bi mi igrali obe naenkrat.
oz., kako bi 5.1 zvočnike lahko priklopil na fast track.
Lp!
Objavljeno 26 maj 2008 - 07:55
Zanima me, kako bi mi dve kartici naenkrat dajali zvok??
Imam eno interno(Trus 5.1 sorround sound card) in eno externo(M Audio fast track pro).
ker mam 5.1 zvočnike in jih ne želim menjati, m audio pa nima toliko izhodov, me zanima kako bi mi igrali obe naenkrat.
oz., kako bi 5.1 zvočnike lahko priklopil na fast track.
Lp!
Žal nikakor. Ali eno ali drugo, hkrati nemogoče.
LP
ADRaudio
www.adraudio.com
Objavljeno 26 maj 2008 - 08:57
LP
hvala..sej sm zdej pogruntu kako dat 5.1 zvočnike gor..sam mal sm mogu razmislt..niti ni težko
mam pa še eno vprašanje glede m audio fast track pro..
vse mi lepo špila pa to..ko pa odprem nastavitve pa tole pokaže:

in ne reagira ko spreminjam latency, tut Sample depth-a ne morm spreminjat, kanalov izklaplat/vklaplat...
so driverji krivi mogoče??
Objavljeno 27 maj 2008 - 01:38
Pobrobaj z večjo vrednostjo!
ni problem v latencyju.. ker ga spreminjam pa še vedno piše not connected..
Objavljeno 27 maj 2008 - 06:24
v nastavitvah na nadzorni plošči je vse nastavljeno na fast track. bom poiskusil v biosu tisto disableat..
hvala
edit:
bios je bil "problem".
hvala za pomoč.
Objavljeno 18 junij 2008 - 07:52
...
.......bios je bil "problem".
Ja, tole bi pa lahko pojasnil, da bi še komu kaj pomagala tale tema.
Podobne probleme sem jaz imel. Sicer sem res premalo podkovan v tem, a nekako mi gre.
Vem da sem šel nazaj v trgovino z računalnikom in da je prodajalec ugotovil da so pač windowsi pomankljivi in zato je kar naprej hotel neke datoteke ki sem jih moral ročno dodajat.
Kasneje sem dal original windowse in z instalacijo nisem imel problema. Edina razlika je bila ta,(to me še najbolj zanima) da ikone M-audia desno spodaj ni bilo več???
Ker sem na tvoji slikci videl da jo imaš spodaj, me zanima v čem je fora?
Sicer zvočna dela....res je da včasih nekaj začne biksat ... in čist odpove. Uporabljam Adobe Audition 1.5.
Po ponovnem zagonu ponavadi spet normalno dela.
Vidim da ste tukaj mojstri v tem in upam da neznalice kot sem jaz niso preveč nadležne tukaj?
Marsikaj mi še ni jasno glede te zvočne in bom najbrž še kaj težil tukaj.
Objavljeno 18 junij 2008 - 10:58
Upam da imaš sistem "up to date"... VSE; updejte, driverje,...
Za ikono nimam pojma, morda moraš kje kaj odkljukat.
M-audio zna bit dokaj muhast.
Prvo porihtaj svoj sistem in VSE driverje da bodo enostavno updejtani, potem rešuj probleme z zvočno kartico.
P.S.: ikone ki je več ni in podobna vprašanja so šele na zadnjem mestu.
Objavljeno 20 junij 2008 - 02:26
LP
s tem se ne bi strinjal, obstajajo DJ programi ki to omogočajo. Signale iz obeh kartic pelješ v en program, eno uporabljaš kot slušalke (monitor) druga gre za master, delovalo definitivno bo a najverjetneje se bodo kartice "teple" med sabo. A delovalo bo. Preizkušeno
Objavljeno 20 junij 2008 - 02:52
Objavljeno 20 junij 2008 - 07:56
Upam da imaš sistem "up to date"... VSE; updejte, driverje,...
Za ikono nimam pojma, morda moraš kje kaj odkljukat.
M-audio zna bit dokaj muhast.
Prvo porihtaj svoj sistem in VSE driverje da bodo enostavno updejtani, potem rešuj probleme z zvočno kartico.
P.S.: ikone ki je več ni in podobna vprašanja so šele na zadnjem mestu.
Ne razumem? "up to date" ...VSE ......saj je bil en CD z drajveri in upošteval sem nasvet da sem najprej dal CD noter in šele potem priklopil zvočno.
Z updejtom pa ne vem kaj misliš? A so mar še kakšni drajveri ki so boljši od telih ki sem jih zraven dobil? Če so, naj mi kdo potrdi to prosim.
Kako to sploh preverim? Mogoče natančno navodilo (klik za klikom)
Zadnje čase nimam toliko časa da bi snemal, sem pa opazil nekaj kar prej ni bilo. Trenutno mi v Adobe Audition ponudi Fast Track Pro za Output, za Input pa Realtek AC97 Audio. Tega prej ni bilo.
Preden sem dal original Windowse sem imel enako težavo kot 2Short.
Takrat mi je en prijatelj Realtek v Biosu izklopil in je bilo malo boljše (zdaj se ne spomnim kaj točno je bilo) Vem pa da sem pogrešal Realtek zaradi določenih prednostih ki jih Fast Track Pro ne podpira. Želel sem si imeti obe aktivni.
No zdaj tole funkcionira tako da če vklopim Fast Track je potem ta aktivna. Če je pa ugasnem pa Realtek dela naprej. To je dobro.
Sem pa zadnjič imel nekaj težav. Nisem prepričan da težave dela Fast Track Pro....čist možno da je tudi Adobe Audition v nekaj zabredel ....ne vem.... Bom spremljal in poskušal kaj poslikati pa tukaj prilepiti.
Zadnjič je vsako toliko prekinil in enkrat se je tudi vse skupaj zaprlo (ponovni zagon)
Včasih pa zvočna popizdi in začne hreščat kot zmešana. Na stezi je videti abnormalno premočan vhodni signal??? To se zgodi kar samo od sebe. Problem rešim tako da, zvočno ugasnem in prižgem, ali pa dam ponovni zagon.
Zanima me še to ....glede na to da je računalnik večino časa prižgan, ali je priporočljivo (pametno) Fast Track Pro ugasniti ali ga pustiti da dela ves čas? To bi rad vedel. A je vi ugašate, ali jo imate vedno prižgano?
Hvala za odgovore.
Objavljeno 20 junij 2008 - 11:13
Ko se igraš še z on board zvočnimi, ki sploh niso zaželjene v studijskem delu, saj povzročajo nemalo problemov (pa pusti grozne specifikacije ob strani), kar pa ne opazimo ravno ko igramo zgolj igrice ali poslušamo mp3je.
To tepenje... drop outi, peaki, itd... je posledica medsebojne nesinhronizacije in različnih driverjev, tako da sistem rade volje stvari pomeša.
Ko si kupil svojo maudio zvočno si dobil CD z driverji ja, ampak le-te m-audio nenehno posodablja (torej najbrž so na tvojem CDju nekoliko starejši) in jih lahko dobiš preko njihove support strani. To še ne pomeni da najnovejši driver dobro dela, zato sem omenjal da zna bit m-audio bolj tak...
Updejtaj tudi Windowse!!!
PLUS TEGA JE M-AUDIO FAST TRACK LINIJA USB2 INTERFEJSOV. USB JE IZJEMNO NEZANESLJIV!!!
FireWire je mnogo boljši, pa imajo vseeno kar lepe probleme skoraj vsi proizvajalci.
Jaz zmeraj vgašam računalnike, ker se windowsi radi zaciklajo, če so predolgo vžgani.
PRVO IN OSNOVNO PRAVILO:
KO KUPUJETE ZVOČNE IN RAČUNALNIKE, ZMERAJ POGLEJTE ALI SO MEDSEBOJNO SPLOH KOMPATIBILNI.
INFORMACIJE DOBITE NA SPLETNIH STRANEH PROIZVAJALCEV ZVOČNIH KARTIC!!! npr. FAQ in njihovih forumih.
ČE TEH INFORMACIJ NI, KONTAKTIRAJTE SUPPORT, DA VAM SVETUJEJO LJUDJE, KI SO JIH SKUPAJ SPRAVLI!!!
Objavljeno 20 junij 2008 - 05:23
KO KUPUJETE ZVOČNE IN RAČUNALNIKE, ZMERAJ POGLEJTE ALI SO MEDSEBOJNO SPLOH KOMPATIBILNI.
INFORMACIJE DOBITE NA SPLETNIH STRANEH PROIZVAJALCEV ZVOČNIH KARTIC!!! npr. FAQ in njihovih forumih.
ČE TEH INFORMACIJ NI, KONTAKTIRAJTE SUPPORT, DA VAM SVETUJEJO LJUDJE, KI SO JIH SKUPAJ SPRAVLI!!!
podpis. Predvsem pri micro atx matičnih velja to pravilo. Novejše z am2 podnožjem večinoma ne podpirajo starejšega PCI vmesnika in če ma kdo starejšo zvočno, novejšo plato zna nastat problem..
Objavljeno 21 junij 2008 - 11:23
Kaj naj bi mi navadni (amaterski) ljubetelji snemanja morali vedeti ....pa saj nismo profesionalci.
Pošteno bi bilo da bi prodajalec (tukaj reklamirane trgovine) moral to vedeti in opozoriti kupca. Pa ja ve katera stranka je profi, katera pa ne.
Zelo dobro mnenje imam o tej trgovini in zmeraj so pomagali z nasveti ......zdi se mi pa skrajnje nepošteno če to vejo in ne povejo strankam.
NLP, prvi del tvojega posta .....
....in, kako rešiti ta problem?
Drugi del tvojega posta....
kar nekaj težav imam z USBji ...tudi zunanji disk mi ga skoz nekaj serje in opažam da se Windowsi kar pogosto avtomatsko updejtajo....med drugim je tudi ta (USB) problem med posodobitvam.
Ne vem kaj misliš .....a naj bi jaz to updejtal?
Tretji del tvojega posta
...FireWire? Ne razumem.....
A je možno priklopiti Fast Track Pro preko FireWire?
Četrti del tvojega posta...
Jaz imam pač to smolo da sem z angleščino bolj tko ....na VI
...vseeno vam dam dva posnetka z 100 evrov vredno akustično, pa presodite sami kako mi gre, glede na vse zgoraj našteto
Budi moja voda
http://www.box.net/shared/k8ge5pbl8y
Bling, blinge, bling iz Em
http://www.box.net/shared/8gv4ngq9hu
.....na sploh pa tukaj pogrešam posnetke .....glede na to da debata kar naprej poteka o tem. Nič ne daste za poslušat....
Objavljeno 22 junij 2008 - 06:19
Kako rešiti problem dveh zvočnih? Preprosto, kupi dovolj kanalno ENO PCI ali FireWire zvočno kartico, ki bo zadovoljila vse tvoje potrebe.
USB2 protokol je manj stabilen kot FireWire.
Kakšen updejt USBja? Updejtaj celoten sistem windows.
Ali praviš, da te USB porti na splošno zafrkavajo. No prvo updejtaj/posodobi sistem preko windows update spletne strani. Će ne bo pomagalo potem formatiraj windowse, morda si jih že zelo obremenil z odvečnimi programi in jih na novo inštaliraj.
Če še to ne pomaga in te še zmeraj zafrkava pri uporabi USB ključkov in externih USB diskov, pa idi na servis, morda imaš že boge USB porte, to ni nič neobičajnega.
Ne, Fast track pro deluje samo preko USBja.
Prej bi se moral odločit za drugi tip interfesja/ zvočne; za PCI, PCMCIA ali FireWire. PCI ni zunanji port.
Najbolj sigurna porta s katerimi imajo uporabniki najmanj problemoc sta PCI in PCMCIA, šele nato FireWire... nato pa na čistem repu stabilnosti - USB.
Ne razumeš angleščino, misliš zaciklati? Jaz računalnik pač vgašam, ker je priporočljivo po celodnevnem delu na novo zagnat sistem.
... ali misliš da moraš v angleškem jeziku kontaktirat support... pač tak je, žal.
Posnetke drugih imaš v drugih podforumih planetaudia...
Objavljeno 25 junij 2008 - 12:19
Kaj je PCI?
Ok, ni zunanji port. Notranji je. Ali ga ima vsak PC, al' pa je to nekaj kar dodatno moram kupiti?
FireWire že imam in to že poznam. Kupil sem ga zaradi videa. Priklopim kamero nanj.
Še to mi ni jasno, glede na to da PCI ni zunanji port...
Echo Gina 3G je naprimer videti kot zunanja ? Veliko je jih pa takšnih ki so noter v škatli?
Kakšen updejt USBja? Updejtaj celoten sistem windows.
Ali praviš, da te USB porti na splošno zafrkavajo. No prvo updejtaj/posodobi sistem preko windows update spletne strani. Će ne bo pomagalo potem formatiraj windowse, morda si jih že zelo obremenil z odvečnimi programi in jih na novo inštaliraj.
Če še to ne pomaga in te še zmeraj zafrkava pri uporabi USB ključkov in externih USB diskov, pa idi na servis, morda imaš že boge USB porte, to ni nič neobičajnega.
Bil na servisu (mimovrste) že parkrat. Tudi windowse formatiral pred kratkim (original ...tudi pri mimovrste).
Pravijo da je z USBji vse v redu??? Da bi pa še enkrat formatiral ....se mi zmeša ....res!
Sicer zvočna dela kar v redu ...če pozabim na tiste izpade ko sem zadnjič snemal. Jaz jo skoz uporabljam, tudi če ne snemam.
Za updejt celotnega sistema Windows sem jaz premalo podkovan z znanjem...hmm.....pa slo windowse imam.
Prej bi se moral odločit za drugi tip interfesja/ zvočne; za PCI, PCMCIA ali FireWire. PCI ni zunanji port.
Najbolj sigurna porta s katerimi imajo uporabniki najmanj problemoc sta PCI in PCMCIA, šele nato FireWire... nato pa na čistem repu stabilnosti - USB.
Kaj je PCMCIA? Isto me zanima kot za PCI?
...pismo, kaj naj kupim? A bo kakšna FireWIre kartica dovolj zame? Saj itak nisem prezahteven in nimam toliko časa. Kar tako občasno kaj posnamem.......nič posebnega. Imel bi pa nekaj kot imam zdaj (Fast Track Pro) ...ne bi pa imel probleme kot jih imam zdaj.
... ali misliš da moraš v angleškem jeziku kontaktirat support... pač tak je, žal.
Ma, tisto zaciklati mi je jasno .....support in NAVODILA v slovenščini ZELO pogrešam! Zato taka neumna vprašanja imam
Po zakonu bi trgovci morali imeti slo navodila....a v praksi je drugače ....žal.
Hvala za odgovore!
Objavljeno 25 junij 2008 - 01:57
Predvidevam da ima tista Gina še notranji vmesnik (PCI karto z izhodom narejenim posebej za to zunanjo škatlo).
Sam sem imel od creativa zunanjo zvočno na USB, pa je delala ko urca, le da se včasih ni zagnala skupaj z računalnikom, pa sem moral ponovni reboot da je zopet delala (USB ima svoje sindrome, najbrž tudi v tvojem primeru). Update windowsev ti skoraj sigurno ne bo pomagal.
Če zvečer pustiš paljen Nuendo in zjutraj, ko si poln svežih idej zagledaš bluescreen, se ti je računalnik najbrž t.i. zaciklal....
Slo navodila? Po mojem zmeraj manj, pa še to na kakih varikinah in podobnem. Če bi hoteli vse prevajati, bi slovenci potrebovali celo naselje prevajalcev, audio pa je sploh en mičken delček vsega importa.
lp
PS: da ti pa vedno ponuja PlanetAudio je pa kar v redu
Objavljeno 25 junij 2008 - 03:28
Če imaš desktop računalnik vzemi PCI kartico, če pa mobilnega pa FireWire kartico.
Echo Gina ima še notranji PCI vmesnik ja.
Objavljeno 26 junij 2008 - 10:37
Ja, zanimivo ...to se mi ni niti enkrat zgodilo z zvočno??? Z zunanjim diskom pa redno .....
Slo navodila? Po mojem zmeraj manj, pa še to na kakih varikinah in podobnem. Če bi hoteli vse prevajati, bi slovenci potrebovali celo naselje prevajalcev, audio pa je sploh en mičken delček vsega importa.
Tukaj ne gre za audio ali ostalo. Gre za manjše trgovine. V vseh večjih trgovinah (Bing Bang, Merkator, Merkur ...ipd) boš dobil slo navodila za vsak izdelek ...pa tudi če gre za leseno kuhovnico.
Manjše so pač manj na očeh medijev in inšpektorjev in zato reskirajo ...
Mislim da je AudioPro že zelo "VELIKA" (ugledna trgovina) in vsak ki rabi kaj audio opreme ve za njih.
Zato bi lahko bili bolj dosledni glede tega.
To sem že enkrat naredil, ampak sem potem pogrešal določene operacije ki jih z Fast Trackom malo težje naredim.
Recimo ....hočem iz Guitar Pro-ja izvoziti .wav ...ne morem! V tem primeru sem sem uporabil en kabel na Fast Tracku in izhod povezal z vhodom ....in tako posnel .wav, .mp3 ipd.
Malo komplicirano ...pa še to ne vem če je zdravo?
Potem.... včasih bi kaj posnel z interneta (stereo MIx) in, enako ...ne gre!
Je treba spet tisti kabel uporabit...
...pa še nekaj takšnih pomanjklivosti je ....zdaj se ne spomnim več .....
Bom pa najbrž to storil, če se bodo težave stopnjevale.....
Hvala še enkrat ....super ste!
Objavljeno 26 junij 2008 - 10:59
Ma kakšne fizične prevezave s kabli in še en krat ADDA procesiranje - brez vezna degradacija signala.
Ne potrebuješ dveh zvočnih! RES! Samo ta pravo ki bo zadovoljila tvoje in/ out potrebe in stabilnost!
Objavljeno 12 september 2008 - 04:58
Torej. Včeraj mi zvok ni deloval ko sem prižgal računalnik. Karta je bila prižgana, v nastavitvah karte je pisalo da je priklopljena, ...
Ko sem hotel poslušati musko (itunes,wmp,myspace,...), naj bi se ta predvajala, a zvoka od nikjer. Zvočnike sem dal do konca, mix gumb sem obračal v v se smeri, glavn output sem dal do konca na glas, a zvoka še vedno od nikjer. Ko priklopim mikrofon, se ga sliši.
Kaj bi lahko bil problem? Je možno da je problem v računalniku ali je karta pokvarjena?
Upam da mi lahko kdo pomaga.
Uživajte!
Objavljeno 01 december 2008 - 10:18
Tole temo sem izbral, ker je bilo kar nekaj napisanega o Fast Track Pro
Zadnje čase spet malo snemam. Kupil sem še el.akustično in mi je prav fajn zdaj, ko lahko hkrati igram in pojem.
Nekaj mi pa ni jasno ...zvočna sicer dela, ampak vsako toliko je nekaj piči in začne šumeti pri snemanju. Včasih pa čist znori in fukne noter tako močan šum da je steza čist nafilana s tem signalom. Saj ne vem kako drugače naj pojasnim ...upam da boste razumeli?
Enak problem se pojavi tudi z mikrofonom ....ta šum je povezan z vhodnim signalom in najbolj se sliši ob petju ali igranju. Če je vmes kakšna pavza, takrat tudi šum zgine....???
Problem rešim tako da ugasnem zvočno in spet nazaj prižgem.
Je pa ful gadno ...nikoli ne vem (ko snemam) ali šum bo ali ne bo. Prav mučim se 5 minut nekaj odšpilat in ko mi končno rata brez napak, ugotovim da je spet ta šum. Če bi vsaj pred snemanjem vedel da bo....
Uporabljam Adobe Audition 1.5. SLO Windowsi XP (original)
Res bi rad slišal kakšen pameten (natančen) nasvet kaj naj poskusim preverit. Sicer se v nastavitve zvočne sploh nisem poglabljal ...nimam pojma kaj lahko nastavljam?
Prilagam kratek posnetek da slišite to šumenje.
V naprej se zahvaljujem in upam da je kdo ki pozna probleme z to karto.
Lp
Dodaj odgovor
0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov