Na vikendu sem koncno dobil sobo, ki jo bom letos skusal spremenit v moj mali studio. Ker mam nekako omejen budget in nekaj materiala ze kupljenega bo treba dosti kompenzirat pri sami akustiki. Upam da mi bo z vaso pomocjo cimbolje uspelo izkoristit celoten prostor.
No pa lepo po vrsti:
mere za sobo:
izolacija + kotni bass trapi:
na zgornji strani slike (sobe) je dimnik, na spodnji strani pa prazna stena. nekako je treba naredit simetrijo, zato bom kr imitiru dimnik. razmišljam da bi kr zagradil s cementom, al pa če bi kr s tervolom. katera je boljša in cenejša varjanta?
zanima me tudi to...na desni strani dimnika bi najraje dal isto kotni bass trap s tervolom kot v kotih. muči me desna stran. na desni strani so vratice za kurjavo (kurl se tu ne bo), problem je pa ta da so vratice pomembne za čiščenje dimnika, zato moram pustiti praznino tam. predlogi?
postavitev mize, preproge, kavča v prostor:
No pa gremo še mal 3d pogledat. stvari so približno v merilu, razen kotnih bass trapov. ti so postavljeni samo za vizualno predstavo.
Prazna soba:
Napolnjena soba iz večih kotov
Te 3d slike so bile narejene v programu IKEA Home Planner, tako da če bi si kdo rad zadevo pogledu kej bol nazorno v 3d obliki naj pove da uploadam fajl na server.
Mogoče še tele pomembne informacije.
Tla bojo iz laminata, zato bom po tleh imel tudi en velik tepih. Višina stropa je 220cm.
Soba je v kletnem prostoru našega vikenda. Okno in vrata bomo menjali v roku 2 mesecev. Okno in vrata so že naročena tako da tukaj nimam kaj več.
Stene bojo obložene s tervolom 5cm, preko tega bojo tanke ivernate plošče ali pa ladijski pod. Na stenah bojo tudi absorberji iz tervola, prav tako pa tudi 2 okvirja z gobicami na steni proti kateri bom obrnjen med produciranjem.
V kotih bojo bass trapi na način superchunks. Zanima me kakšen material je kul da dam preko njih. Žaklovine ravno nebi imel ker mi je grda in se ne bom dobr počutu v studiu (mislim da je to zelo pomembno da se dobr počutiš med delom).
Na zadnji steni (na tisti ki je okno) bosta 2 difuzorja.
Strop bo na isti način kot pri IXIju.
No pa da še to povem. Soba je približno istih mer kot od IXIja tako da mi bo njegov topic zelo prav prišel.
Če sem kaj pozabil kar na dan z vprašanji. Kakršni koli predlogi in nasveti so dobrodošli.
Hvala že v naprej.
lp