Kaj pravite na nove NS10-tke? :)
Objavljeno 23 maj 2006 - 09:45
http://www.yamahapro...speakers/hs80m/
Jih je ze kdo konkretno preizkusil? So res ko NS10 al je to marketinska
poteza...
Na SoundOnSound je kar cool review...
http://www.soundonso.../yamahas80m.htm
(rabis bit registriran za branje)
Lp,
b.
Objavljeno 23 maj 2006 - 10:31
LP
Objavljeno 25 maj 2006 - 12:17
To je res. Sem bral prav na uradni yamaha strani. Sicer se ne spomnim, a so bli v igri driverji al je bil v igri les za box, samo je bla ta storija.
Ce so teli novi zvocniki tud tko "tecni" kot NS10 so yamaha-ovci naredil dobro potezo, ker bo ogromno ljudi kupilo monitorje za second-set, sploh zato, ker niso dragi...
Lp,
b.
Objavljeno 25 maj 2006 - 01:25
NS10 so brezvezni zvocniki, ne vem kdo bi si zelel da jih spet delajo. Pa kaj pol ce so nekaj casa vsi noreli za njimi in so bili kao "standard v vsakem studiu". Danes je tok boljsih opcij, da sam se beboti miksajo na ns10.
Objavljeno 25 maj 2006 - 01:37
NS10 so brezvezni zvocniki, ne vem kdo bi si zelel da jih spet delajo.
Zdej, tko so napisal, kaj je res pac ne mormo vedet. Glede brezveznosti in podobno... jaz osebno nisem nikoli imel NS10 zvocnikov, si bom pa sigurno kupil te, ce imajo podoben sound. Torej, evo, tule je en bebo, ki bi rad imel te zvocnike, poleg Genelec1032a bodo super pasal.
Lp,
b.
Objavljeno 25 maj 2006 - 01:47
prosim ne vzet tega osebno. Moje mnenje se nanasa predvsem na stare ns10, ki so bili verjetno najboljsi spikerji v svojem razredu - v osemdesetih. Danes je veliko firm, ki delajo veliko boljse spikerje, take, da te po celodnevnem miksanju ne bo bolela glava, z boljsim frekvencnim razponom. 1032 so tri razrede boljsi zvocniki.
Moje mnenje.
Objavljeno 25 maj 2006 - 01:52
Sigurno da so 1032a kaksen razred ali dva visje, kar pa se ne pomeni, da ti NS10 ali HS50 ali 80 ne pridejo prav
Lp,
MiniBebo :wink:
Objavljeno 25 maj 2006 - 02:14
Če pa pogledamo z drugega zornega kota ja zadva zelo daobra, kajti na NS10-kah slišiš marsikaj kar na drugih monitorcih ne, čeprav so par radredov višje !!!
Tut jst bi si jih umislu!
Pa še aktivno so -da best!
Kaj pa cena kaj reče "how many €"
Objavljeno 25 maj 2006 - 02:18
Tut jst bi si jih umislu!
Pa še aktivno so -da best!
Kaj pa cena kaj reče "how many €"
Jup, to je res ne-verjetno... leveling se neverjetno slisi na NS10. Hitro slisis ce je kaj prenaglas ali prepotiho.
Cena novih HS50 in HS80 je sitnica :wink:
160EUR za HS50in 250EUR za HS80
http://www.musik-service.de
Lp,
b.
Objavljeno 25 maj 2006 - 04:28
Je pa res, da sem se "primarno" navadil na NS10 in vse, kar je več me moti. Enostavno iz NS10 VEM kaj bo prišlo, če se sliši tako in tako. Problem je le v visokih in nizkih frekvencah, za kar uporabljam BM5A. Kako se bo pa slišalo na "big boxih", pa dajo dokaj realno sliko BM15A. Da bi pa miksal na BM15A pa... zgubiš živce, ker so tko kritični da aleluja!
Geneleci 1032A so men za poslušat musko FUL dobri, lažejo pa ku pr norcih. Ni važno, al high range daš +3 dB al pa -3 dB, isto ti dođe.
LP
Objavljeno 25 maj 2006 - 08:41
Hehehe... ne ni tko, samo navadit se jih moras... ravno na srednjem podrocju so zelo obcutljivi, tko da se slis vsak decibel eq-ualizacije. Jaz sem delal 6let na njih na tv in sem jih tolk navajen, da me ne morjo kar tako na hitro prelisicit :wink:
x-sound: V pro avdiu so ze prodali en par, Avtotehna nasproti bavarca jih pa dobi sele ko bo fajn vroce, cca. avgusta.
Lp,
b.
Objavljeno 26 maj 2006 - 01:30
Ne vem, nisem bil tam in jih nisem spraseval... mi je pa cudno, ker so zelo cudna mnenja glede teh zvocnikov, nekateri jih ne morejo prehvalit, drugi pravijo da so totalni krep, spet tretji pravijo da ce porezes basse in visoke na HS50 da dobis prave ns10, HS80 pa da so dalec od originala... etc, etc...
ponavadi se mnenja zgolj delijo, enim so kul, drugim ne... tu pa je zelo mesano na zaru...
tko da... Jaz osebno si bom vzel cas, sel poslusalt vse skupaj in ce mi bodo vsec jih vzamem... :wink:
Lp,
b.
Objavljeno 26 maj 2006 - 05:45
Sam imam Dynaudio BM15A, BM5A Compact ter NS10.
Ne me spraševat, zakaj Dynaudio, pač. Hehe...
Če bi imel SAMO Dynaudio BM15A, bi si kupil še BM5A.
Če bi imel SAMO Genelec 1032A, bi si kupil še 1029A ali novo serijo 8020 al kaj je že.
Če bi imel samo Adam S3A, bi si kupil še Adam Artist ali P11.
ZAKAJ... Isti proizvajalec in zelo podoben karakter zvoka. Deloma tudi zato, ker ne poznam človeka, ki bi zdržal ganjanje 1032a cel dan na optimalni glasnosti.
Če imaš v studiu Dynaudio AIR 20, Genelec 1030A ter ADAM S3A, ziher ne narediš dobrega miksa, ali pa moraš miksat samo na en par.
Do zdaj se je najbolj obnesla varianta, da sem miksal na BM5A Compact ter BM15A (ker sta po karakterju praktično enaka, samo da grejo 15ke ful globlje), končni miks pa poslušal tudi na NS10ke.
ČE sem se lotu ene zadeve na NS10 in nato prešaltal na Dynaudie, je bla adijo pamet. Prvi hip se ti vse zdi presvetlo, hkrati premalo basa, ne veš kaj bi delal, da bi bilo OK. Če potem prešaltaš nazaj na Dynaudio kar zgubiš občutek, kako se mora slišat.
Zato se je treba med samim miksom držat najbolj optimalnega para zvočnikov. Za mastering pa se strinjam, poslušat na čim večih različnih.
Ko pa kupujete zvočnike, ne gledat samo na ribbon tweaterje ter koliko imajo basov, pa jamrat, da imajo ti in ti pa premalo basov... Pol si kupte Alesise MK2 Aktiv, pa bo. Svetli so, pa še base imajo.
Vsakih monitorjev, ampak res prav vsakih, pa se je treba privadit. Pa naj imajo veliko ali malo basa. Poznam ljudi, ki delajo izključno na Alesise in njihovi miksi zvenijo vrhunsko.
Tako da: vse se da narediti s povprečnimi studijskimi monitorji. In to zelo dobro, če se jih navadiš in veš, kaj delaš.
Lahko pa se seveda tudi motim.
LP
Objavljeno 27 maj 2006 - 09:38
Mi je vsec da smo si tako razlicni.
Jaz osebno nebi nikoli kupil vec zvocnikov od iste firme, ravno zato ne, ker ima isti proizvajalec podoben karakter. Meni osebno sede mixat na ene zvocnike, na druge pa preklapljam samo za kratek cas za referenco. Ce dobro zmixas zadevo ne sme bit ogromnih razlik med enim in drugim sistemom. Dokler pa so, je pa treba te razlike pilit... (tu je jasno pogoj, da dobro poznas kako zveni vsak par zvocnikov in kje so njihove omejitve)
Za kolicino efektov tudi dostikrat vrzem slusalke na glavo. Hitro pokazejo ce je kaj premokro...
Tko se naprimer jaz lotim mixanja... in pri tem mi vec razlicnih zvocnikov pomaga in ne zmede...
Seveda ima vsak svoj pristop ki mu odgovarja in narobe bi bilo rect, da je nekaj bolj prav kot drugo... vsak po svoje s casom najde kako se najbolj odreze v situaciji :wink:
PS: Se kaksna druga formula?
Lp,
b.
Objavljeno 27 maj 2006 - 10:11
Tudi jaz sem se našel pri sprobavanju efekta na slušalkah in sicer uporabljam Sony V700!
Sem pa v dilemi in sicer odločam se za monitorje Focal SM6 Solo6 Be
Objavljeno 27 maj 2006 - 10:43
Nek producent je kupil NS10 za primerjavo, kako bi se slišalo na slabih zvočnikih. :S Vidlo jih je par ljudi, ki so jih nato kupili za svoje studie.
Tako naj bi se ta hype začel.
Po pravici povedano še nisem slišal dobre besede o NS10 iz ust kakšnega pravega mojstra.
Ne me narobe razumet. So zelo primerni za 3,4,5 referenco, ampak za primarne monitorje sigurno ne. Vsaj to trditev vedno zasledim... Ogromno ljudi je navdušenih nad njimi, samo skoraj nikoli pozitivnih review-ev ne pišejo ljudje, ki jim zaupam.
Objavljeno 27 maj 2006 - 11:32
Jaz rad slišim na čim več različnih speakerjev projekte, za katere delam mastering. Za miks pa obvezno delam na "eno firmo", kjer poznam karakter zvočnika. Naj bo to Yamaha NS10 ali kaj drugega.
LP
Objavljeno 29 maj 2006 - 11:46
Kdo ima prav je bistvu povsem nepomembno. Kar se meni zdi pomembno je da je volk sit in koza cela
Lp,
b.
Objavljeno 30 maj 2006 - 12:52
Med "obstaja" in "kaj pravite na" je zelo velika razlika.
To je kruta realnost...
Lp,
b.
Objavljeno 30 maj 2006 - 01:56
Dodaj odgovor
0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov