Piskotki

Skoči na vsebino

Slika

samogradnje (diy)

84 odgovorov v tej temi

#1 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov
  • Interests:soundtech

Objavljeno 23 maj 2006 - 01:25

Ker je kar precej zanimanja za samogradnje sem se tule odlocil odpret temo. sem torej spada vse kar se tice samogradenj pro audio opreme.

#2 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 23 maj 2006 - 01:43

Mogoče bi vam ta thread pomagal pri odločitvi, ali bi se spustili v DIY ali ne...
Zanmialo me je, kakšen odnos imajo profesionalci do doma narejene opreme...

http://www.gearslutz...ead.php?t=65528

Bi bilo pa fajn, če bi se na forumu odprl oddelek za DIY... Če bodo vsi projekti pomešani v en thread bi lahko ratalo vse zelooo zmedeno... Kaj praviš ixi?

#3 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 23 maj 2006 - 03:29

res bi moral imeti diy posebej. za referenco se tole:http://www.prodigy-pro.com/forum/ v meta threadih je detajlno opisanih zelo veliko projektov. sicer pa gre za po moje najboljsi diy PRO audio forum.

#4 Admin

Admin

ADMINISTRACIJA PlanetAudio

• Root Admin
  • Pip
  • 26 prispevkov

Objavljeno 23 maj 2006 - 05:13

Zaželjeno --> storjeno! 8)
PlanetAudio Forum
web@planetaudio.si

#5 Gost_*

Gost_*
  • Gost

Objavljeno 23 maj 2006 - 07:26

hooo, res fajn. imamo vsaj plac kjer bo vse na kupu zbrano. bom presel kar na konkretne stvari. trenutno trije clani foruma izdelujemo kopijo oz klon ssl-ovega master kompresorja iz njihove SSL4000E mize. Sam sem enega uspesno izdelal ze pred casom a sem ga zal moral prodati v nemcijo. kopija se sicer imenuje GSSL (gyraf ssl). tako ga je poimenoval tip ki je vezje priredil za vgradnjo v rack. g izvira iz imena njegove firme gyraf. vezje je prakticno identicno originalu, ven je vzet le routing in ostale stvari ki sodijo le v mesalko. zamenjanih je tudi nekaj cipov ker so originalni tezko oziroma nedobavljivi. sicer pa imajo nopvi dosti boljse karakteristike, zvokovno so pa zelo blizu originalnim.
samo vezje je presenetljivo preprosto. gre za material ki se ga da kupit v vecini trgovin z elektronskim materialom. edino vca cipe je treba narociti iz tujine. enako je s pcb ploscico. layout se sicer da dobiti na www.gyraf.dk, vendar gyraf za 13 evrov prodaja ze narejene pcb-je. mislim da je najceneje kupiti pri njemu. napajalnik (psu-power supply unit) je na glavni pcb ploscici. drugi pcb je pa namenjen potenciometrom in vezju ki ga le ti potrebujejo. vhod in izhod sta elektronsko balansirana.
kontrole na sprednji plosci so:
treshold
ratio
attack
release
gain make-up
bypass
vsebuje tudi lusten gain reduction meter ki je kar prirocen in ima dobro locljivost in obcutljivost. napise se da nalepiti ali se bolje gravirati. za spredno plosco se navadno uporablja 3-4mm aluminij, ostalo je iz jeklene plocevine ki vezje sciti pred motnjami. seveda je vse dizajnirano tako da je uporabnik in seveda ostala oprema zasciten pred udarom toka in podobnim. a precej je odvisno od kvalitete in truda pri izdelavi.
kot sem omenil je vezje presenetljivo preprosto in s tem primerno tudi za manj izkusene. manj izkusene pomeni da moras razumeti ohmov zakon, znati uporabljati volt in amper meter, poznati elemente, znati brat sheme, poznati pravila varnosti in seveda kolikor toliko dobro lotati.
odlocili smo se da bomo o napredku pri izdelovanju sproti pisali na forum. najbrz bomo dodali tudi fotke in na koncu seveda a/b test.
cena celotnega materiala je 230-300 evrov, odvisno kaj in kje kupis. se najvec nanese skatla, graviranje, meter in transformator. cez se da priti tudi pod 200 evri, vendar na racun zunanjega izgleda in kompromisov pri materialu. mislim da je bolje narediti lep in zvokovno dober izdelek ki je dobro izdelan primerljiv z originalom (preverjeno!!).
za kompresor ki sem ga prodal je kupec ki ima ssl4000e rekel da se mu zdi celo boljsi od originala, bolj tocen, naj bi imel boljso stereo sliko...sam sem ga sicer slisal a ga nisem mogel primerjati z originalom. meni se je zdel izjemen za miksanje grup bobnov in ostalih tolkal. dobro se slisi tudi pri ce zmerno kompresiras cel mix. enake rezultate pricakujem tudi tokrat.
nekaj podobnih kompresorjev je bilo pri nas ze izdelanih-predvidevam da enako po gyrafovih nacrtih. gyrafa smo izbrali zato ker ima dobro dokumentiran projekt, dobre recenzije in vezje skorajda ne odtopa od originlala.
toliko za sedaj. kot sem ze rekel bomo sproti opisovali potek izdelave. ce pa koga kaj zanima bom-o veseli vsakrsnih vprasanj.

miha

#6 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2006 - 12:23

dobil sem precej vprasanj kar se tice samogradnje mic preampov, pa me zanima kateri od preampov vam je najbolj interesanten:
amek mozart mic preamp (green pre)
ssl 9000
api312
amek mozart mic pre
neve 1272
cenovno si sledijo od cenejsih proti drazjim. vsi so tranzistorski, izdelava ni ne vem kako draga in komplicirana. osebno mi je najbolj pri srcu api 312, pa tudi neve 1272 (sicer kar drag). ce ima s temi modeli se kdo izkusnje naj prosim o tem kaj napise.
Miha

#7 Matej Grginic

Matej Grginic

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 420 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2006 - 01:40

Api! 12 points! 8)

#8 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 26 maj 2006 - 01:56

resna masina..

#9 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 27 maj 2006 - 10:44

mene tudi najbolj API zanima...

čeprav pride na vrsto najprej par kanalov green pre-ja

#10 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 27 maj 2006 - 04:04

jaz imam bolj slabe izkusnje s soundom vec enakih preampov. gre za to da se slabosti ki jih vsak preamp ima sestevajo s stevilom kanalov. npr en kanal zveni super, ce pa posnames 4,5 trackov na isti preamp se pa ne slisi tako dobro. to se mi zdi nelogicno, kajti za mesalke to ne velja. mah, kaj vem. dosti folka se je ze pritozevalo nad tem. a od vas ima kdo kaj pojma o tem? res mi ni jasno zakaj je tako.
kako pa napredujes z green pre? a imas material? ga bos sam delal? meni je ta preamp interesanten ker ni kompliciran in je poceni. a ssl9000 je zelo podoben, zato me ta bolj zanima. gre pac za original nacrte, ni predelava kot green pre. malo sem nezaupljiv ce ga nimam kje prej sprobat. sicer sem slisal en test, vendar ga je naredil tip ki je zdizajniral preamp, zato vprasanje koliko stvar res drzi.
ker je dosti zanimanja bom v kratkem bolj detajlno opisal api 312.

#11 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 27 maj 2006 - 06:15

nič še nimam za green pre...

Je GSSL prvi na vrsti!! biggrin.gif

#12 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 27 maj 2006 - 06:53

dobil sem nekaj sporocil v katerih me sprausjejo kateri diy preamp bi bil najboljsi, kaksna je cena, zvok, uporabnost ipd. v prejsnjih postih sem omenil nekaj modelov od katerih se mi zdi api 312 se najboljsi kandidat za izdelavo. pregledal sem nacrte, spisek materiala, preveril dobavljivost delov in ostalega. moj zakljucek glede tega preampa je gre za dokaj kompliciran projekt katerega zvok je res high end. a problem je v tem da so deli dokaj tezko dobavljivi, obstaja sicer nekaj kitov, vendar so precej dragi. npr mono verzija bi stala vec kot 500 evrov, stereo pa se precej vec. to se mi zdi nesprejemljivo.
druga varianta ki je poceni in ima dober zvok je green pre, vendar se tam ne da kaj dosti spreminjat v smislu eksperimentiranja oziroma zamenjave nekaterih delov kot so op ampi. malo me moti tudi to da nima signalnih transformatorjev ki preampom dajo specificen karakter.
ssl9k je zaradi transparentnosti najbrz malo manj sprejemljiv za daw studio.

za nasvet sem vprasal na parih cenjenih pro audio forumih. precej postov je omenjalo preamp JLM Baby Animal. kit komplete izdeluje firma JLM audio ki je zelo cenjena. preamp je preverjen in karakter zvoka je zelo primeren za tiste ki rabijo vrhunski preamp z zadosti ojacanja, dokaj koloriranim zvokom v pozitivnem smislu in seveda nizko ceno. topologija vezja ni nova, bila je uporabljena pri raznih neve ipd. gre za transformatorsko balansiran input, kot ojacevalni element je mozno uporabit tranzistorsko izveden op amp (A klasa!!) ali cip, izbire je precej. zadeva ima obracalec faze, gain pad, fantom in gain. torej vse kar rabi. napajalnik se naredi posebej, kit je naprodaj pri isti firmi. vsi elementi so visje kvalitete, mozna je siroka izbira razlicnih vhodnih transformatorjev in op ampov kar pomeni da je mozno precej spreminjat karakter zvoka. tudi pri ze dokoncanem preampu. seveda z majhnimi stroski. npr drugacen vhodni trafo stane pribl 40 evrov, zamenjan je v pol ure...zamenjava op ampa je se cenejsa, uporaba cipa ni nujna ker se da kupiti ali narediti iskretno vezje. to pomeni da signal ne gre cez noben cip ki jih nekateri ne marajo.
cena mono kita z diskretnim op ampom in oep input transformatorjem je 135$, k temui je treba dodati se 47$ za napajalnik ki je prav tako v kitu in kakih 35$ za ohisje. skupaj torej 217$+ postnina in nekaj malega za material ki se manjka.
dvojna mono oz stereo verzija torej stane 352$.
glede na zvok in uporabnost se mi zdi zelo poceni. dobra izdelava je zelo pomembna, zato je primerna le za izkusene. cas ki ga za to porabis je odvisen od izkusenj, a naj ne bi presegal kakih 20,30 ur. vse je odvinso od zahtev pri ohisju, izbiri op ampa, transformatorja...
se nekaj linkov:
www.jlmaudio.com/Baby_Animal_Mic_Pre.htm
www.prodigy-pro.com/forum/viewtopic.php?t=13739&postdays=0&postorder=asc&start=0
www.gearslutz.com/board/showthread.php?t=41755&highlight=jlm+diy(nekaj splosnega o jlm)

toliko torej o tem. vesel bom vsakrsnega komentarja.
miha

#13 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov
  • Interests:Recording&Mixing&Mastering&ostalo kar sodi poleg....:)

Objavljeno 30 maj 2006 - 07:16

No pa smo spet pri modelarskem krožku biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
THAT VCA-ji so že dober teden v sloveniji, PCB-ji pa naj bi prišli ta teden! tongue.gif
Potem pa veselo na delo --> GSSL bo navoljo za testiranje po dogovoru, a ne "rotation" :wink: ampak prvo ga bomo sami sprobali potem pa bo varjanta da tudi vi. Poizkusili se bomo dogovorit z g. azbornikom da bi ga primerjali oz. naredile A/B test v studiu Tivoli, če je seveda še tista SSL-ka tam.

P.S. Tisti Green-ček se mi pa kar dopade :twisted:
.: IXI ¤ GregA Šmalc ¤ 040/520-486 :.

#14 Blaster

Blaster

PA PRO USER

• Moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1.280 prispevkov

Objavljeno 30 maj 2006 - 10:03

Tista SSLka je bla najeta, kolikor vem, pol stvari na njej ne dela. wink.gif

Eh ja...

LP

#15 SoulFood

SoulFood

Aktiven PAjevec

• Uporabnik
  • PipPipPip
  • 437 prispevkov

Objavljeno 30 maj 2006 - 12:00

Svojga GSSL-a bom nesel v studio na RTV v MB... ga bomo tm stestiral... biggrin.gif
Tut mene zlo zanima!!! smile.gif

#16 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 30 maj 2006 - 02:01

Torej Green Pre te zanima Ixi. Saj baje dela cisto isto kot Amek Mozart. Mesalko res odbro poznam. Tpipicen big sound ima. Tight bas, lepo sredino in ne pretiranih visokih. Fajn. A ne vem ce je zadosti koloriran za daw. bo treba probat. A jaz se vedno bolj navijam za transformatorsko balansiran preamp ker naredi tisti lep zvok. Pravijo da zato ker paci druge harmonike...
Testa se pa veselim. A bo treba malo poeksperimentirati z razlicnimi kondenzatorji. Ne verjamem da bomo v prvo dobili enak sound. Pa saj me niti ne zanima originalni sound. Vazno je da dobim tisti prepoznaven SSL punch in seveda nic suma...Ce je karakter malo drugacen nic hudega. A po mojih informacijah so taksna pricakovanja realna. Tudi vezje je prakticno enako kot original.
Kolikor vem ima Aco se vedno tisti mixer in ga prodaja. A tezko bo dobil kupca ker delajo samo se stirje kanali. Servis je pa ful drag ker je treba zamenjat vse kondenzatorje in se kaj. Pa saj ima tudi rtv to mesalko. Sigurno se bo dalo zmenit.

p.s.: Glede Green Pre mislim da za DAW studio ne bi bil prevec primeren ker se ga ne da spreminjat kaj dosti. Problem je v tem da je prevec transparenten in ne bi dodal zadosti karakterja. Posnetki bi se vedno bili prevec spolirani. Poznam Amek Mozart in vem o cem govorim. Saj imam doma nekaj mastrov ki sem jih naredil na tej mizi in lahko dam tudi za poslusat. Green bi torej sigurno bil poceni upgrade za obstojece konverterje, a z malo vec denarja bi se dalo narest veliko vec. Mislim da se bolj splaca kupiti kaksen low cost preamp ki je ze narejen kot pa da se spravljas v gradnjo Greena. Pa saj bomo videli. Naredimo najprej ta kompresor, potem pa naprej.

#17 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov

Objavljeno 30 maj 2006 - 05:35

Gustav z Gyrafa potrebuje nekje cca 10 dni da izvede naročilo + potem še pošta z Danske v Slovenijo! Sej bodo kmalu PCB-ji pri nas 8)

Pol pa švasanje laugh.gif

#18 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 31 maj 2006 - 10:26

ja, pa se ful poceni ima ploscice. a v prihodnje bi jih lahko delali sami oz jih dali naredit. layoute imamo, tako da jih lahko zjedka vsak privatnik. ce bi narocili vsaj tri komade bi prislo se ceneje. saj si videl da sva sicer dala 13 evrov po komadu, a potem se ne vem koliko banki..
jaz sem vcerja dobil pcb-je za leach amp od Lukata Kolonica. tale leach je ful cenjen, tako da ga bom res izdelal. plate mi je dal kar zastonj, ful prijazno...

#19 ixi

ixi

PA MAYOR

• Moderator
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3.883 prispevkov

Objavljeno 31 maj 2006 - 12:20

QUOTE (rotation)
Luka

4 prezident tongue.gif

#20 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 31 maj 2006 - 08:03

hahaha. glej tole: http://colomar.com/S...nstruction.html
Vezave audio konektorjev in kablov

#21 Purusha

Purusha

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 81 prispevkov
  • Interests:smisel življenja : )

Objavljeno 01 junij 2006 - 05:53

Lep pozdrav vsem na forumu,

vidim da je vse več zanimanja za DIY izdelke tudi pri nas. Če koga zanima lahko dobi pri meni rack ohišja za svoje škatlice. S frendom imava proizvodnjo profi ohišij. Imam tudi v akciji ohišja za G-SSL kompresor. Če koga zanima kaj več, naj si pogleda tale link http://www.prodigy-p...pic.php?t=15947
Tale je pač moj dizajn in če komu ni všeč, lahko naroči tudi drugačno verzijo. Seveda pa je cena odvisna od števila naročil. Cena za G-SSL je ugodna zaradi serijske proizvodnje, saj veste kako to gre. To je to zaenkrat, se vidimo 8)
Tat Purusha

#22 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 01 junij 2006 - 02:56

Naredil sem poizvedbo za API 312 in dobil precej poceni varianto. Tip pravi da pride cez s 300$/ch z ohisjem vred. Pri nas bi bilo se ceneje ce sami nabavimo material in PCB-je.
Tule je njegov odgovor:

My 312 boards are multi option boards. There you have the original 312 circuit + 2 or 3 variations. You can fit for instance, the circuit proposed by Fred Forssell using 992 opamp

My boards also have some add-ons, like, all the switching is done by relays for trouble free operation thru time... and a auto-DI input for instrument so when you plug it in it switches from MIC to DI automatically.
There is a option to fit another relay and switch to have a LINE IN input that uses the input transformer in the signal path, nice to warm up tracks or something like it.

The PCBs themselves are top quality material, all CNC drilled and machined like you see inside the best pro gear available in the market.
I have shipped more than 700 channels up til now.

So to sum up it can be:

- original 312 api
- 312 with transformeless out, cap coupled or cervo coupled
- like 20 different sounding micpres depending on the input transformer and opamp you choose.

From me you can buy:

- 312 boards: $25 ea.
- power supply boards : $10 ea. (recommend 1 for up to 4 channels)
- output transformer (I have developed my onw since the originals are not available for sale): $25 ea.
- especially made 1U rack case with all holes to fit 2 channels, US$150 ea.
- all assembled unit for US$1350
The total cost of building it will depend where you live, here I spend like
US$300 on each channel card only. PSU board + toroid power trafo goes around US$100. I use 1 PSU for each 2 channels that goes into 1U rack.

Samo vezje je zelo preprosto, razen vhodnih in izhodnih transformatorjev je notri zelo malo materiala. OP Amp ic je izveden diskretno, torej s tranzistorji. To pomeni da ni nobenega cipa..
Kaj pravite na vse skupaj? Da bo rezultat dober ni dvoma ker je zadeva sprobana. API312 je eden bolj cenjenih preampov na trgu.

Miha

#23 satoration

satoration

PA PRO USER

• Uporabnik
  • PipPipPipPipPip
  • 1.173 prispevkov
  • Interests:glasba, tehnologija, filozofija

Objavljeno 02 junij 2006 - 12:24

Zveni zelo zanimivo. Torej ce sem prav razumel - bi bil cost ca. 300$ za vsak kanal + recimo da bi 2 - 2 x 300$ + 2 X 100$ napajanje + strosek ohisja - ?

Torej ca. 1000$ za 2 kanalni API? Oz. najbrz se malo ceneje...

Me prav zanima kalkulacija - pa ali se mislis lotit 2 kanalne oz. stereo verzije?

#24 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 02 junij 2006 - 02:00

Tocne kalkulacije se za API312 se nisem lotil. A takole na hitro bi rekel da kakih 700,800 evrov. Napajalnik za dva kanala je samo eden.
V tem cenovem razredu lahko izbiras med marsicem. Npr Tubetech mp1a, V72, Gyraf G9 ipd. Sploh G9 postaja zelo popularen. Tule je nekaj malega napisanega o njem:www.prodigy-pro.com/forum/viewtopic.php?t=232 Precej podobni odzivi so tudi drugje. Slabega mnenja se nisem slisal, kar ne velja za razne Focusrite, Avalone,PreSonuse..
Ne vem koliko si pripravljen investirati v preamp, a ce se ti je cena za API zdela zelo zanimiva bi ti toplo priporocal lampasa. Saj ne da bi bil API slab, a lampe so pac lampe. Pa za G9 lahko dobim pcb, veliko je tudi suporta, odlicna tehniska dokumentacija, pa se prodati se ga da ce se slucajno navelicas. Taksen preamp je namrec v rangu od 2000 evrov naprej...Glede na to da bi se ga uporabljalo kot glani preamp bi bilo smiselno narediti dva kanala kar je izvedljivo v enem ohisju, le dela je precej vec ker moras paziti da ne pride do presluha in ostalih motenj.

#25 Purusha

Purusha

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 81 prispevkov

Objavljeno 06 junij 2006 - 05:01

Me zelo srbijo prsti, da se lotim G9, vendar imam še Pulteca prej za narest. Trenutno imam na mizi 7 G-SSL-ov za dokončat.

Sem pa zainteresiran za group buy, če bo kakšna akcija v prihodnosti...

G9 ali API ali JLM, to je sedaj vprašanje :wink:
Tat Purusha

#26 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 07 junij 2006 - 11:53

Vceraj so pcb-ji za Gssl koncno prisli, tako da gremo v akcijo. Koncano bo nekako do konca junija. Potem pa preampi in kaksen eq. Zase bom naredil Green Pre da vidimo kako dela. API ali kaj drugega pa kot smo rekli jeseni
8)

#27 Purusha

Purusha

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 81 prispevkov

Objavljeno 07 junij 2006 - 02:18

Hej Rotation,

ohišje zate bo ready naslednji teden najkasneje v torek. Sporoči če potrebuješ še kakšnega.

LP
Tat Purusha

#28 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 08 junij 2006 - 09:18

Ok, velja. Do konca meseca najbrz ne bom kupoval vec ohisij ker jih ne rabim.
Pozdrav Miha

#29 x-sound

x-sound

Zgleden PAjevec

• Uporabnik
  • PipPip
  • 74 prispevkov

Objavljeno 08 junij 2006 - 10:38

QUOTE (Purusha)
Imam tudi v akciji ohišja za G-SSL kompresor

Kakšna pa je torej :twisted: "AKCIJSKA CENA" :twisted: :?: če je že to po tvoje serijska proizvodnja, :oops: dobava serijsko narejenih stavri je ponavadi dan ali dva, ne pa teden dni :roll:
x-sound

#30 rotation

rotation

Audioholik

• Uporabnik
  • PipPipPipPip
  • 625 prispevkov

Objavljeno 08 junij 2006 - 11:56

Ja, "serijska proizvodnja" in "akcijske cene" spadajo med male oglase. Namen postov tukaj ni trzenje, temvec iskanje bliznjic do opreme ki si je sicer ne bi mogli privosciti. Zato je bolj smiselno da izmenjujemo izkusnje ipd., ne pa trzimo. Raje poslji kaksen dober link ali povej kaj novega. Npr tvoj sidechain bi bil zanimiv, pa Pultec..O ohisjih v Slovenscini nisi napisal nic...Dobro bi bilo razlozit iz kaksnega materiala so, kaksne so opcije za konektorje, meter, IEC, on/of lucko, napise, potenciometre in ostalo.

Dodaj odgovor

3 uporabnikov bere to temo

0 članov, 3 gostov, 0 anonimnih uporabnikov