kompresor do 3000 eu
Objavljeno 27 december 2007 - 01:05
če mono,potem bi ti svetvou enga Distressorja ki pride 1500 ojrou, pa enga UA 1176 ki pride okol 1700 eurou...
tko boš meu dve odlični barvi kompresorjev... 1176 kot klasika in pa distressor ki ponuja neki drugih zadevc ki bi lahko lepo barvale "hladno" elektroniko...
če bi pa stereo opcijo...pa sploh nebi razmišlu pa bi vzel manley mu-kompresor... pride okol 3500... pol pa še en DIY SSL kompresor pa maš use =)
Objavljeno 27 december 2007 - 03:22
...predlagam le Sejšele ali Mauricius

glej ali misliš služit s svojo glasbo denar, boš od tega živel,...? - Potem lahko bluzimo tisto in ono....
Če pa ne potem v najhujšem zagriženem primeru (ker si pač na vsak način želiš imet fancy HW comp.) idi v pametno DIY varianto (boš lahko naredil kar nekaj različnih komponent za ta budget).
Drugače pa lahko s free plugini in v kakšnem studiu dodatno pobarvaš zvoke. Tam imajo še več strupenih kompresorjev, eqjev,...kompresor ni vse.
Kaj pa "Akustika"?!
(si to mislil Blaster?

Objavljeno 27 december 2007 - 05:55
...predlagam le Sejšele ali Mauricius

glej ali misliš služit s svojo glasbo denar, boš od tega živel,...? - Potem lahko bluzimo tisto in ono....
Če pa ne potem v najhujšem zagriženem primeru (ker si pač na vsak način želiš imet fancy HW comp.) idi v pametno DIY varianto (boš lahko naredil kar nekaj različnih komponent za ta budget).
Drugače pa lahko s free plugini in v kakšnem studiu dodatno pobarvaš zvoke. Tam imajo še več strupenih kompresorjev, eqjev,...kompresor ni vse.
Kaj pa "Akustika"?!
(si to mislil Blaster?

Tudi to, ja. Predvsem pa tisto prvo...

Objavljeno 27 december 2007 - 10:47

če ma člouk 3000 eurou...išče kompresor... zakaj pa ne? ... pizdarija no?!$%po neki strani mam do vas neko spoštovanje ker ste dal že neki čez,sam to mi je pa res mim...
Objavljeno 27 december 2007 - 11:19
Konkretno: če imaš vse porihtano (prostor, akustika, mikrofoni, kontrolna soba, preampi, konverterji, ...) in s tem služiš nek denar od katerega lahko živiš - kupi en dober kompresor. Shadow hills npr.

V tem primeru osebno priporočam DIY variante, ki so tako ponavadi kopije (mnogokrat boljše) legendarnih ali sodobnih komponent.
Če pa je tvoja glasba hobi in občasno resnejše avtorsko delo, potem pa si pomagaj/olajšaj s plugini, ki niso zaničevanja vredni. Ampak pred tem moraš sledit poti gradnji studia (prostor, akustika,...prej površno našteto).
V slabem prostoru zajet zvok, bo tudi najboljši kompresor dajal slabše rezultate kot bi lahko.
Če nimaš vsega porihtanega, se mi to zdi zapravljanje denarja za dober feeling in ne kvalitetnejše delo.
Objavljeno 27 december 2007 - 11:58
pejte na pir pa se zmente.
Tle pa pač povejte človeku kater kompresor naj kupi za 3k €. Po možnosti naj svetujejo tisti, ki so že delali s takimi aparturami.
Če kupuje comp za tri jurje in nima porithanih "ostalih stvari" je konc koncev njegov problem. (če je vsaj malo bral forum, potem se zihr boji NLPja in je že lepoposkrbel za akustiko :wink: )Je pa lepo, no, da opozorite :wink: , ker je konc koncev res in mate prav.
Zdaj pa le svetujte glede kompresorja.
P.S.: pa ne zatirajte kochobassa, takih romantikov manjka v tem poslu

Objavljeno 28 december 2007 - 08:29
to je vredno imet neglede al je hobi al je job
http://www.gearslutz...anium-comp.html
Objavljeno 28 december 2007 - 08:45
Po mojem okusu je tole Neve Portico 5043.
o-t.// na Maldivih je lepše kot na Mavriciusu in Širilanki :smt115
Aja, P.S. Raje si kupi za ta denar dva kosa.
Objavljeno 28 december 2007 - 11:41
SPL Transient designer zna bit koristen - tudi tale od UAD-1...
Za hitro in čisto kompresijo je meni ultimativni zakon LA-2A, ki ga dela UA ali pa kakšna samogradnja - a ga poznam samo iz njegove software različice na UAD-1. Pa je že tam HUD. Primeren je za neslišno komprimiranje in umirjanje signalov...
Aja - pa kak dbx160 za barvo... pa grizenje...
Na bus mogoče celo ne bi dajal kompresorja, če hočeš odprt airy sound v elektroniki - raje na posameznih inštrumentih - da umiriš bas linije, itd.
Če pa ze za bus - pa to kar so ostali rekli...
Ni pa čisto mimo pomislek kaj človek že ima - cel kup vintage sintov pa celo serijo Rolandovih TRjk, itd. pa bi res rad še en hud analogen kompresor ali pa dela na skrekan Cubase pa Reasona....
To seveda lahko vpliva na nasvete...
Objavljeno 28 december 2007 - 12:57

Kaj pa recimo SUMMIT AUDIO DCL-200 ? Zna bit kar srčkana zadeva :roll:
Za ta keš (3k) dobi tudi že AMS Neve 8801 , pa ma vse v enem (EQ, Comp, Gate, Limiter, MIc-Pre.... ). Sm bolj rookie v teh zadevah, ma če pogledam, da bi jaz kupoval tako stvar, bi se za začetek bolj nagibal k CS-u, šele kasneje (če bi stvar zalaufala), bi si dodatno omislil še kako drugo HW dobroto :smt023
Sicer samo moje skromno mnenje....

=:: SkyMan <--> Samo Mrak ::=
Objavljeno 28 december 2007 - 03:07
Nič ni zelo očitno bolje od drugega, morda le drugačno. Iz vsake komponente ki jo imaš ali jo dokupiš izvlečeš ves možen potecial, potem si pripravljen na več.
Osebno ne bi znal povedat, kakšen karakter bi pasal tvojemu zvoku, ki ga hočeš dizajnirat, naredit verjetno nek lasten trade mark zvok, zato pa so tvoja ušesa tista, ki ti bodo rekla, to je to....pa čez par mesecev boš spoznal, da pa bi še ta in oni karakter...in nikad kraja.
Chris Lord Alge ima komponente naštimane na njemu najboljše "sweet" nastavitve, katere bojda nikdar ne spreminja, zato pa ima toliko opreme

Cene pa so vrtoglave, glede na to kar ena kišta ponudi (za mene žal premalo za take denarje, saj ni rentabilno, če pa bi bilo, pa je to drug štos).
Zato sem še zmeraj pristaš DIY variant (sploh pri compih, eqjih in preampih), če že ne znam delat s plugini in/ ali nikakor ne dobim "tistega" organskega zvoka.
Ixi; daj mu poslušat svojega Drawmerja ali Mindprinta, morda mu bo všeč... :wink:
Objavljeno 28 december 2007 - 04:26
Kaj pa vem - samo slišat ni dovolj - treba je malo uporabljat in videt kako deluje v določenem scenariju - ne gre samo za osebne preference - bolj za način delovanja določenih kompresorjev - dlakocepske razlike med različnimi firmami so potem manj pomembne...
UAD-1 je super vadnica za v praksi preizkušat način delovanja in zvočni karakter dragih klasičnih kompresorjev... Plug-ini ne zvenijo do 100% enako dobro kot HW, a je njihov karakter in način delovanja identičen (recimo 80% kvalitete HW in 100% enak način uporabe kot HW).
Najboljše si je vzet zgled kaj je delovalo dobro v zgodovini in se še danes uporablja - torej referenco in se po tem ravnat.
Pa ubrat klasiko - en OPTO, en FET in en TUBE kompresor pri hiši - še zmeraj pa sta tu bolha in ebay, da kaj prodaš, ko ti več ne paše in bi rad kaj drugega - kdor ne riskira ne profitira NLP (glede rentabilnosti).
peace
Objavljeno 28 december 2007 - 09:07

no takole nism noben hud profič k se mu pod postlo skrivajo sinthy in druge zadeve mam pa zato akustiko poštimano (sm se ustrašu NLP-ja glede akustike

Objavljeno 29 december 2007 - 11:42
Ne vem, če se bo kaj mnogo bolj poznalo pri trženju tvojih izdelkov zgolj s pridobitvijo boljših kompresorjev, kot pa lahko pripomore sama ideja/glasba, ki je najvažnejša (poleg akustike seveda

Objavljeno 30 december 2007 - 02:57
Res pa ne vem če se ti splača kupovat tako drag kompresor, saj imaš res na razpolago kvalitetne plugine, ki se navsezadnje tudi že lahko primerjajo z najdražjim hardverom.
Objavljeno 30 december 2007 - 11:07

=:: SkyMan <--> Samo Mrak ::=
Objavljeno 30 december 2007 - 02:24
Če se res hočes it profi - pa glede na to, kar sem slišal na onem linku do Gaiserja - je največji hec v source materialu...
Če se boš šel tak minimal tehno je res pomembno, da suvajo prave analogne mašince, ki pač imajo še tisti mali % več organske dimenzije in šusa, kot VSTiji... če slišiš veliko razliko med original 808 in ADM sampli potem veš kaj moraš najprej nabavit... : http://www.audioreal...nnouncement.htm
Če večina glasbe temelji na drum patternu in bas liniji, potem pač mora biti vir vrhunski, če bi rad bil res pro...
Analogne mašince imajo bolj organski sound, poleg tega pa noro tight timing, ki ga MIDI težko poustvari... (govorimo o takem minimalu, kjer vse temelji na simple grooveu, ki laufa - za ostalo ni problem ITB)
Če za tak stil ne uporabljaš prave reči je to tako, kot da bi snemal solo el.bass plato a la Marcus Miller ali Victor Wooten in podobni s Trilogyjem...
Drugo pa je, če delaš kak IDM, pa bolj kolažiraš, uporabljaš loope, ekstremno efektaš - to se da veliko bolj fleksibilno delat ITB.
Prepričan sem, da lahko 90% super kreativne elektro produkcije narediš ITB s pomočjo prej omenjenih plug-inov - sploh UAD-1 in Duende sta hud zakon... pa boš imel več raznolikosti in možnosti, kot samo z dvema dobrima HW kompresorjema...
Če se že misliš zakreditirat si nabavi opremo, ki ti bo v štartu največ koristila... To so pa prave analogne mašine in profi software...
P.S. Pa vem kaj govorim, ker sem bil nekaj let ponosni lastnik TR-808, ki je čista drum machine erotika... samo spustiš zanimiv pattern, malo vrtiš gumbke, vklopiš še kak dodaten filter, delay, zraven kaj zaigraš na synth in že groovaš... še zdaj mi je žal, da sem jo prodal za dvakratno ceno po kateri sem jo kupil... pa čeprav se ne ukvarjam z elektronsko glasbo v najožjem smislu besede...
Objavljeno 30 december 2007 - 03:29
http://www.d16.pl/index.php?menu=153
Dodaj odgovor

2 uporabnikov bere to temo
0 članov, 2 gostov, 0 anonimnih uporabnikov