Hehe... Peace brotha, samo povedal sem svoje mnenje.
ITB zame ne pomeni samo "tracking" na sekvencer, ampak snemanje, miksanje, procesiranje... Vse.
Torej potemtakem niso ravno vsi studii, ki imajo v osrčju delovanja Pro Tools/Nuendo/Logic ravno ITB.
Osebno ponavadi (odvisno od zvrsti, ki jo delam), peljem grupe na mizo in končni summing delam na mizi. Če gre za akustično glasbo, tam do 24 kanalov, peljem vse kanale, vsakega posebej nazaj na mizo. Kaj bi se potem lahko prišteval? Semi-ITB?
V RSLu naj bi montirali dva SSLa prejšnji mesec, Octagone so prodali.
Drugače pa je super studio v Ljubljani in sicer Studio Ritem, če si že slišal zanje. Precej neznana zadeva kar se muske tiče, saj v kompleksu treh studiev večinoma delajo filmsko glasbo, sinhronizacije, ... V največjem control roomu kraljuje Neve Gemini, Lexicon 480L, Genelec monitoring in kup analognega hardware-a. Nora zadeva, res. Že sam ambient je nor, da o akustiki niti ne govorimo. Kot da bi sredi Ljubljane prišel v studio v New Yorku.

Za ceno me je bilo sram vprašat.
Če povzamemo, RSL niti nima tako navitih cen glede na opremo (SSL). Čeprav mi RSL za moja ušesa ne sede preveč. Live room mi je ok, akustike control roomov bi se pa težko privadil, oz. bi rabil kar precej časa. Za moja ušesa niso ravno pogruntani. Lahko da komu ful sedejo, meni ne.
Glede RTV-ja je pa tako... Trenutno obratuje le Studio 14 z Euphonixom ter SADiE-jem (ki je itak kap), Lexicon 960L, Genelec 1031A near-fieldi, Genelec 1034B main monitoring, ... glede mikrofonov v glavnem Neumanni, kar ti srce poželi. Cene pa so okrog 200€ / uro, kolikor sem "povlekel" na ušesa. Akustika control rooma je pa klasa zase
Tam bi se dalo nardit marsikaj pametnega. Samo ene NS-10ke jim manjkajo.
Vendar če ti pokažem posnetke, ki so nastali tam, se samo križaš. Folk še zmeraj dela vse z odporom, toliko in toliko ur na dan, pa ni važno kako (zanič) zveni. Prav škoda, da so še zmeraj v Jugoslaviji. 8)
No ja, poslušaj si zadnjo plato Slovenske popevke, pa boš vedel o čem govorim.
LP