Snemanje vokala
Objavljeno 12 oktober 2007 - 05:30
Uporabljam fastrack pro in mi dela probleme tihost posnetka ko snemam vokal, za snemanje uporabljam cubase sx3 (je boljsi kak audio audition?). Zdaj mic je neki dinamični leve firme. Problem je v tem, da ko dam gain skoraj do konca in ce govorim nevem 5 cm stran od mikrofona je glasnost v redu, ampak ce se pa umaknem kake 15 cm stran pa ne lovi nič, morm se skoraj dreti da kaj lovi, čeprav je gain skoraj do konca.
Rad bi nekako dosegel da mi mikrofon posname dobro tudi če nekdo samo govori na normalni jakosti, tko kot npr. vidiš v studijih ko skačejo okol mikrofonov pa so stran po 30 cm pa vse lovi super in se sliši kristalno jasno, razumem da za to rabiš tudi določeno opremo, ampak vseeno je tole preslabo.
Vem da je mic slab, mogoče ima fastrack slab preamp za mic samo tole ni ničemur podobno.
Bi lahko to resil z nekim preampov za mic? Mic bom itak menjal, tako da kaj bi priprocali neko low budget varianto 200 eur mic+preamp skupaj? Še raje pa manj denarja.
In še to, v nekem intervjuju sem opazil, da wu tang clanovci snemajo vokali pri novem albumu kar s tremi mikrofoni naenkrat, namesto enega, zakaj bi to bilo dobro (da je bolj harmoničen vokal al kaj, se mi ne sanja)
Lep pozdrav
Objavljeno 13 oktober 2007 - 05:51
Na več micov na enkrat pa snemajo zato, ker potem v mixu kombinirajo, en mic ti da npr lepe visoke, drug srednji in spet tretji ima npr. lepe spodnje frekvence in ko to zdržiš je vokal PERFECT! :wink:
Objavljeno 13 oktober 2007 - 09:02
To kar ti opisuješ pa je ekstrem in izgleda, da ti res ne štima mikrofon, upam pa tudi da nimaš vključenega fantomskega napajanja 48v ko imaš priključen dinamični mic.
http://homerecording...a/mic_types.htm
Objavljeno 13 oktober 2007 - 12:37
FM Narayan hvali tudi SPL Golmike, ki ga dobis pri Thomannu za ca. 390EU - kar je najmanj kar lahko das za soliden preamp...
Ali pa kaksen Joe Meek...
Internet is your firend - google it....
Za rap vokale je skoraj nujno imet pri roki kak dober kompresor - da pride artikulacija bolj do izraza, pa da nimas prevec problemov z dinamiko pri snemanju - pa da lahko rapper malo skace okoli mikrofona - sicer - ce imas 57ko ali 58ko lahko snemas kar iz roke... in je po moje to za rapperje najboljse - da se pocutijo domace, da stece flow, da lahko mahajo z rokami in gruvajo zraven...
Upam, da kaj koristi - vsekakor racunaj na skupen strosek ca. 500 - 1000EU za neko normalno kombinacijo mikrofona in preampa ali channel stripa...
Objavljeno 13 oktober 2007 - 05:15
Objavljeno 13 oktober 2007 - 07:27
mam behringerjevo mešalko xenyx502(zlo mejhna stvar z vgrajenim preampom)+shurov sm58, naredu sem si pa še domačo varianto pop filtra-windscreena iz pene iz neke embalaže(občutna sprememba). za vse skupi sem dal 140€ in deluje solidno, trenutno si ne želim več.
aja naj omenim še tretji člen verige, ki je(pri meni) integrirana zvočna na matični plošči(na kar nisem ravno ponosen). ne gledat sam na preamp pa mic, ker boš lahko s slabo zvočno vse za-j. pač veriga je tolk močna kot njen najšibkejši člen.
snemam s stojalom(sem ugotovil da je bolš) in mam gain manj kot na polovici in vse štima tut če sm nvem 15 cm stran. sem probou tut že večje razdalje sam mi potem že akustika sobe vse skupi zajebe.
em... ja pa s programi se da velik nardit, noise reduction, pop filter, eq pa vse to. jst mam Adobe audition mislm da bodo stručkoti potrdil da je to dobr program.
aja pa če hočš dobre rezultate se zlo velik ukvarjej s snemanjem pa ne bit prehitr zadovoln. jst namreč že ne morm verjet kakšna velika razlika je med mojimi posnetki izpret 1/2 leta, ko sem začel pa med zdajšnjimi.
oprema je bila pa skoz enaka.
upam da sem kej storil za napredek slorapa,
ajd, keep movin', there's more music to make, keep makin' new shit,
produce hits to break the monotony //holla!
Objavljeno 13 oktober 2007 - 08:26
Za naslednjo stopnjo pa prej omenjeni, se zmeraj ne prevec dragi preampi ali kaj podobnega...
Objavljeno 13 oktober 2007 - 10:58
P.S. A ta 58 tocno kateri model ker vidim da jih je vec SM, Beta...
Objavljeno 14 oktober 2007 - 07:32
P.S. A ta 58 tocno kateri model ker vidim da jih je vec SM, Beta...
Obadava SM in Beta sta OK
Objavljeno 29 april 2008 - 04:45
Če nimaš eksternega efekta, ne bo tako lahko. Če imaš eksterni efekt in kakšno RME Fireface karto npr. ali digitalni (ali analogni) mikser, ni nobenega problema. V nasprotnem primeru, če uporabljaš samo Cubase in plug-ine, boš moral izključit Direct Monitoring za delovanje FX-ov v realnem času, kar pa pomeni, da bo pevec slišal samega sebe z zamikom v slušalkah.
LP
Objavljeno 15 maj 2008 - 08:16
Jaz ga uporabljam za snemanje vokalov za mojo oddajo in sm nad njim kar zadovoljen.
Res je da ni zdej to resen studijski mikrofon ampak za demo posnetke ti zna bit super.
Stane manj kot 100€ in je kondenzorski.
lp
www.crocy.si
www.facebook.com/crocy.si (Like)
www.soundcloud.com/crocy (Follow)
www.twitter.com/djcrocy (Follow)
Objavljeno 15 maj 2008 - 11:57

Da ti ne bo še kdo verjel.

Objavljeno 23 marec 2009 - 06:09
Objavljeno 23 marec 2009 - 08:30
Je to mišljena kakšna "posebna hip hop akustika" v kontrolni sobi in kakšna v snemalnem delu kjer zajemate vokale ali si mislil s tem kaj drugega?
Pa prosim te, da uporabljaš zborno slovenščino brez narečij, skrajšav, ker nas tumaste, ki nismo iz LJ nas zmedete pa ne vemo kaj beremo, prosim!
Objavljeno 24 marec 2009 - 09:00
Res bi bila skoda, da ta standard pade tako nizko kot je na raznih mobisux forumih ipd. Pravilna in razlocna pisava je znak spostovanja do sogovornika... dajmo se spostovat se naprej..
Glock, brez zamere ampak to je uradno opozorilo!

Objavljeno 24 marec 2009 - 11:07
Stari a poznaš Untherja... Njega vpraši mal,...je glih kar neki snemal pa ma ok zadevce pa se da kej z njim zmenit! Za rap in to,...razen če se slučajno ne štekata, k sm vidu da eni raperji se ne morste

RG
Objavljeno 24 marec 2009 - 04:41

Studijo namenjen hip hopu (ne beri dobesedno)! Za hip hop ne rabs vec kanalov kot 2. Saj rabis samo mikrofon in slusalke. Celotna mera kabine je mejhna cca 2 x 1 m2, vec ni potrebno. Snemam samo bass kitaro vse ostalo nardim s pomocjo reasna.Zato mu pravim hip hop studio

Objavljeno 04 maj 2009 - 05:24
Tema je bila zaradi preglednosti postavljena sem.
lp
Dodaj odgovor

0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov