danes je Fredo na nuendo forumu objavil, da so dela zakljucena in da gre dolgo pricakovani produkt naprej v tisk in posiljanje.
Povedano je tudi da so verzijo 4.0 preskocili, kar pomeni, da bo prva verzija nuenda 4 kar 4.1.
"Insiderji" so zelo samozavestni in pravijo da je vse super stabilno in oh in sploh in da je odzivnost enaka verziji 3, se pravi da program ne porabi vec "resource"-ov za svoje lastno delovanje.
Jaz sem sicer malce skepticen, ker ponavadi prve nove steinbergove verzije niso ravno najboljse in najstabilnejse... bomo videli... bom pa zelo vesel ce bom prijetno presenecen.
N4 je kot zgleda velik skok naprej, saj bo prvic notri vkljucen tudi:
- "native sidechain"
- popolnoma fleksibilen routing (bussing)
- popolnoma na novo napisana avtomatizacija (kot v euphonix System5)
- podpora za 64bitne sisteme
- VST3 plugini
- podpora za MacIntel
- nove editing funkcije in snap moznosti
- predelan macro
- moznost snemanja iz buss-ov, grup in SFX trakov
- dinamicna alokacija pluginov (ce ni materiala na traku se procesor sprosti)
- in se in se
Mixer ostaja 32bitni in kot pravijo v steinbergu ima x86 arhitektura vecjo moznost zajemanja registrov (tudi do 80bitov na enkrat) medtem ko ima x64 moznost najvec 64 bitnih registrov, tako da trdijo da ima 32bitni mix engine vecjo natancnost (zaradi vecjega registra). Jaz tega osebno ne razumem, ce imamo na forumu kaksnega hudega racunalnicarja, ki bi znal tole po otrosko razlozit - lepo prosim za razlago.
Po novem Nuendo tudi ne bo imel vseh Cubase funkcij. To je seveda po zelji za ljudi, ki jih ne potrebujejo. Kdor bo zelel imet tudi vse Cubase funkcije bo vzel "Nuendo Expansion Kit" paket.
Skupaj z Nuendom pride ven tudi novi SDK (software development kit) za VST3 protokol, kar pomeni da bodo lahko vsi proizvajalci pluginov testirali plugine za vecjo stabilnost in kompatibilnost v "VST3 ready" host-ih.
Te informacije so iz nuendo.com, cubase.com in nuendo-post.com forumov.
Uradno pa bi moglo bit vse skupaj v roku parih dni.
Mimogrede: film "I know who killed me" je bil ze narejen v Nuendu 4 - baje brez vecjih tezav. www.iknowwhokilledme.com
Lp,
b.
Evo ga... come to daddy!!
http://www.steinberg...2087573ab0.html
Huda ura! Upam, da cimprej pride, da ga temeljito sprobam...
peace!