večno vprašanje: MAC ali PC
Objavljeno 13 september 2007 - 07:38
Pentium D (prvi dvojederni intel), 2GB DDR2 667, 320+250+250+500, REALTEK HD 7.1, zunanja zvočna Audigy NX 2
Sicer opažam da na tem forumu prevladujejo PC userji, vendar me zanima, če se mi splača iti na MAC PRO.
Moram reči da sem nad trenutnim PCjem kar zadovoljen vendar je windows-sranje (virusi, crashing,..........). Pri MACu je baje druga štorja.
Včasih kaj zašteka Cubase, Sonar sploh pri več kot 4 trackih zaj*be res pa je da nimam pametne zvočne.
Torej, zanima me ali bi kakšna pro karta rešila take težave, ker pač nekaj denarja imam na voljo, to bi bilo pa ravno za en MAC nabavit.
In seveda, koliko potem stanejo zvočne za MAC, ker baje da razen stereo digitalnega in analognega izhoda nima nič drugega.... niti midi-joystick. :roll:
Objavljeno 13 september 2007 - 07:51
jas mam pece star ko biblija 3 leta
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Objavljeno 13 september 2007 - 08:27
Kar obdrži PC in se uči veščin, ko ti preide v kri in boš že kar pravi profi pa bo ta kompjuter že slab in takrat spet razmisli in se odloči.
Vmes si pa kupi spodobno zvočno, zvočnike in porihtaj akustiko!
P.S.: čim manj crackov pa bo mnogo bolje.
To je to.
Objavljeno 13 september 2007 - 08:47
Moj problem od vedno je blo menjavanje želja.. tako da tudi ta želja, da bi prešel na MAC, mi je prišla tako čez noč.
Ta PC naj bi prodal frendu, baje za 800€, ma bom raje njemu predlagal naj gre na MAC, pač jst prišparam.
Je pa res da se v znanih studiih po svetu vse bolj uveljavlja MAC. Na nekem forumu sem tudi bral, da je tudi po EU že bolj razširjen... pri nas pa da je še vedno 99% uporabikov na pcjih, temu naj bi bilo krivo slabo oglaševanje Appla u Slo.
no, še en offtopic: tak PC kot sem ga opisal zgoraj.... a je še uredu za kakšne profi zvočne ali bi moral nadgrajevati hardver? in a se vam zdi vreden 800€?? :x
Objavljeno 13 september 2007 - 08:56
Poznam primere nekaj vrhunskih studiev , ki še vedno vozijo vse skupi na stare atarije 520 ST ... so pa neke osnovne stvari ki jih moraš vedet,kaj boš delal(bobnov se verjetno v bloku u spalnici neda snemat) če maš slabši pece pač nekak je logično da ne obešaš na vsako špuro vst-ja ampak drgač rešiš zadevo .... prva pa so zvočniki ..... jaz odkar imam monitorje se mi je delo drastično spremenilo ... na bolje seveda ... kartica in pa original programi pa tut pripomorejo svoje,tko da raj te €určke raj porab za kaj takega... pc boš že upgrejdal .... tko vsaj jaz delam ...pa mi je čist ok.
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Objavljeno 13 september 2007 - 09:52
No, maci so zelo uveljavljeni v avdiu, sploh v grafiki...
Če že imaš PC, pa nič slabega ne mislim, ga izkoristi do konca, to je samo delovno orodje, nič čustev (naj mi karma oprosti), tudi maci so sedaj le pc-ji, a s točno izbranimi komponentami, optimiziranimi driverji in odličnim OS-om (škoda da ni Linux bolj popularen...).
Pa še dizajn, kvaliteta izdelave...
Da ne omenjam opcije dual boota.
Klasičen PC pa je pač stvar dobre konfiguracije, in ne nalagat vsega sranja z neta!
Glede cene tvojega računalnika ne morem sodit, ker ne vem kaj je vse not, pa tudi ne delam v IT trgovini
Za profi zvočne je tvoj računalnik popolnoma v redu brez upgrejdanja (razen če bo FW interfejs in boš morda moral kupiti razširitvene PCI/FW s Texas Instrument chipsetom, niti ni drago).
Profi zvočne imajo profi ceno...
Ej microsound, lepo si to povedal o akustiki!
Upam, da je bilo iz srca...
Objavljeno 13 september 2007 - 10:10
zelo od srca ... nimam možnosti nekega AC tretmaja trenutno...in vendar ga izvajam kolikor mi le dopušča (monitorji nimajo fizičnega stika z podlago;razmišljam celo o mini difuzorjih in trapih ) ja ja lepo si nas ozavestil glede akustike...
Alan Vranič - Mikro
051-386-161
Objavljeno 13 september 2007 - 11:33
Za 500 - 600€ dobiš že Core2Duo mašino, sicer ne z najhitrejšimi dvojedrniki, ampak vseeno.
LP
Objavljeno 14 september 2007 - 06:57
in moram reči, da je že občutek, ko nekaj iščeš po mapah, datotekah... povsem nekaj drugega kot na PCju
No ben, ko bodo finance :shock: .... se bom odločil za GET ON MAC
Je pa kr zakon tako za predogled, da mal vidiš kako izgleda desktop in to...
sound sicer dela le na Sound Blasterju Audigy NX, realtek sploh ne jeb*
http://wiki.osx86project.org
Objavljeno 08 junij 2008 - 01:36
Objavljeno 08 junij 2008 - 04:03
Tega je še več glede zanesljivosti, glede hitrosti pa ne vem, ker identično konfiguracijo imet in jo primerjat... poglej v kako računalniško revijo.
Osebno mnenje; jabka je bolje optimirana in integrirana.
P.S: doma in v službi imam pc-ja, v službi pa za profi delo kolko hočeš macov in en najnovejši pc ki ves čas dela sraje:)
Objavljeno 08 junij 2008 - 08:49
Je pa res, da je pr jabki bolje speljana integracija softvera s hardverom, čeprav se ti lahko tud vserje in maš takšen hardver, na katerem delajo XPji ko urca.
Objavljeno 08 junij 2008 - 09:37
sploh pa če smo že pri imidžu....z mojega stališča je imiđ pravtako zelo pomemben dejavnik, ker če ne bi bil bi čist vseen bilo če so vsa avta rjave barve, če vsi nosimo iste cote in če so ohišja iz lesa
Objavljeno 08 junij 2008 - 09:47
Vsekakor pa kljub bluescreenom ob določenem hardveru je še vedno VELIKO stabilnejši od PCjev, prav tako je postal standard zabavne industrije in mislim da ga v tem nihče ne bo zlepa prehitel..... Cene precej padajo, če kupuješ laptop se ti že resno splača dobro premislit, mislim pa da v Sloveniji sploh ni še dovolj razširjen, da bi vedeli kaj govoriti. V prejšnji anketi je bilo o vašem OSju, pa so bili rezultati glasovanja precej slabi na stran OS X-om. Zunaj je drugače....
lp
Objavljeno 08 junij 2008 - 09:49
Je pa res, da je pr jabki bolje speljana integracija softvera s hardverom, čeprav se ti lahko tud vserje in maš takšen hardver, na katerem delajo XPji ko urca.
Mac, če bi direktno primerjali.
Si pa bolj pogojen z original SWjem. Dizajn ti skoraj podarijo za zraven (no... nekaj tudi plačaš
XPji so včasih "avanturistični sistem"
... kar pa ne pomeni da ni zelo uporaben.
Vse ima svoje +e in -e.
Objavljeno 08 junij 2008 - 10:14
Objavljeno 09 junij 2008 - 09:02
Je pa res če sko neke kreke gor pa dol daješ se mu slej ko prej zmeša
aja P.S. nobenega interneta na aaudio računalnik, razen vsak mesec 1x za update anti-virusnega programa, za vsak slučaj !!!
Objavljeno 09 junij 2008 - 11:33
Zelo so mi pri srcu windowsi, ampak odkar sem se pobliže spoznal z jabko ima kar velike prednosti. Še vsaj dokler mi bo delal ta laptop ki je skoraj nov, bom ostal na xp-jih. Potem pa kaj vem... bomo vidli kaj bodo rekli windowsi7...
Objavljeno 09 junij 2008 - 11:37
Objavljeno 09 junij 2008 - 12:24
Pa naj mi sam še kdo reče, da se osx ne sesuje... Na studijskem PCju pod Windows XP SP3 imam manj krešov (oz. se več ne spomnim kdaj je bil nazadnje?) kot na Mac-u za vsakdan.
Vse kar je, so Jabolka resnično lepša od Hrušk.
Pri applu me moti predvsem slaba podpora s programsko opremo. Itak so pa to zame stroji za poganjat Final Cut Pro, Logic Pro, Pro Tools. Potem se pa počasi neha.
BTW... pa s tem "pro" so tud že tečni.
LP
Objavljeno 09 junij 2008 - 12:38
absolutna neresnica. maybach je tut sam lepši od ranault megana al kako? sploh pa mene tut pri microsoftu moti to da izdajajo nepopolne OS-e (koliko je samo trajalo da se je XP zravnal), to da že planirajo windows7 medtem ko je vista absolutna streljačina v prazno in še nekaj časa bo, to da kopirajo od drugih,to da izdajajo consumerjem neke ne najbolj praktične ideje ( mislim kdo pa tako hrepeni po touchscreen laptopih in čemu sploh potreba po tem) in nasplošno niso izdal že lep čas nek konkurenčen produkt. da sploh ne omenjam Zune playerja. ampak če tebi kot uporabniku Mac OS X-a še ni uspel uvidet prednosti jabolk pred hruškam...
Objavljeno 09 junij 2008 - 01:11
No, ker si jabkar, izkoriščam temo, pa te vprašam naslednje... Predlagaj mi software (free seveda) za:
- obdelavo slik (fotke iz fotoaparata bi rad "zmanjšal", "crop"-al, shranil pod različne formate (JPG), vsaj toliko funkcij rabim, kot jih ima MS Paint.
- program za delo z datotekami (Finder je za v umobolnico)
- direct monitoring????????????????? WTFFFFF jim ni jasno????
- komunikacijski program ala MSN z video podporo, ki dela na MSN protokolu
- program za RAR-anje, ZIP-anje
- mastering software, ekvivalent WaveLab-u (pa ne mi rečt Bias Peak Pro ali SoundTrack Pro - je kdo reku PRO???? lol)
Eh... najboljš da ostanem na Windows XP Pro. hahaha
LP
Objavljeno 09 junij 2008 - 01:31
Mislim da si eden izjemno redkih ki ima probleme z zanesljivostjo OSX-a. Imamo 6 macov od dvo do osem jedrnih... v enem letu morda eden ali dva poklekneta.
Drugo je z izbiro programja...
Objavljeno 09 junij 2008 - 01:55
Preview imaš ga a očitno ga še ne poznaš
recimo pathfinder
beat me
zakaj na MSN protkolu? ker je bolj zaostal ali..?
skype ali adium zmashaš z plugini
klik
1 & 2
pravtako kakšen amadeus pro ali audacity (pogojno) je pa zađabni
PS: brez zamere ampak Google
Objavljeno 09 junij 2008 - 02:41
BTW... NLP, saj ne da se mi kreša vsake pol ure... ampak da bi mu 100% zaupal, mu pa tudi ne.
LP
Objavljeno 09 junij 2008 - 09:45
Kot sem omenil, imajo oblikovalci odprtih po pet zahtevnih programov, v vsakem po 3-5 oromnih dokumentov, lahko delajo z njimi več dni neprenehoma ne da bi se Mac restartal. Tega nikdar nisem videl na windows sistemu.
Priznam, da nisem dovolj izkušen z zvočnimi programi na jabki, se še privajam, pa moji projekti sedaj niso tako zahtevni,... pa moj ta pravi računalnik kjer imam sve možne zvočne programe je na windows xp sistemu
Pri macu tega ni, sploh ga ne obremenjujejo takšne malenkosti... čeprav sem zelo navajen in zrastel ob windowsih, pa prav zaradi navedenega simpatiziram z OSXom.
Objavljeno 10 junij 2008 - 01:42
Objavljeno 20 junij 2008 - 05:32
Objavljeno 20 junij 2008 - 05:40
Treba je vedet ali boš imel računalnik za pravo profesionalno studijsko/ terensko delo ali le za igračkanje z muziko po celonočnem diđejanju v najt klubu.
0 uporabnikov bere to temo
0 članov, 0 gostov, 0 anonimnih uporabnikov